Európai uniós támogatásból korszerűsítették a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykálló általános iskoláját – közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

Azt írták: Nagykálló önkormányzata csaknem 395 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az általános iskola épületeinek energetikai korszerűsítésére. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A közlemény szerint a rekonstrukció 2019 tavaszán kezdődött az iskola épületeiben és a testnevelésóráknak is helyet adó városi sportcsarnokban. Kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a külső homlokzatot, korszerűsítették a fűtést és a melegvíz-ellátást, valamint napelemes rendszert építettek ki. Felújították az elektromos hálózatot, kicserélték a fűtőtesteket és a kazánokat. A felső tagozatosok épületében akadálymentes mosdót, az udvaron parkolót alakítottak ki és befejezték a sportcsarnok belső szigetelési munkálatait is.

A Nyíregyházi Tankerületi Központ mintegy 50 millió forintot biztosított az intézmény belső felújítási munkálataira. Ennek köszönhetően megújult több mellékhelyiség, az iskola tornaterme, és kiépült egy korszerű nyelvi labor is – tették hozzá.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
A 395 millából 50 millió forintot biztosított az intézmény belső felújítási munkálataira a központ?
És a többi??? :O

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.