Tegnapi jegyzetünkben Miért az idősebbek döntik el a jövőnket? —  Lábjegyzet egy provokatív gondolathoz címmel már foglalkoztunk Kádár Barnabásnak, a Momentum alapító tagjának néhány napja közzétett komoly vihart kavart facebook bejegyzésével. Lássuk most a téma egy másik olvasatát.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Honnan veszi ez a fiatalember, hogy az idősebbek döntik el a jövőjüket, kapásból pár példa
.
----- A Fideszre szavaztam, nem arra kellett volna?
.
www.youtube.com/watch?v=5X3hKKwArxs&t=46s
------------------------------------
.
----- Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt 24.hu
.
www.youtube.com/watch?v=bzefpynq7iU&t=5s
---------------------------------
.
Ezeken kívül a lóvéért megvásárolt határon túliak, és őfélesége, illetve az ország vámszedői, akik érvényesülni szándékoznak!
Nyírfa
Elolvastam mind a két cikket. Gondolkodtam, mielőtt leültem írni. Értem a problémát, és nem ítélem el a fiatalembert, csak óva intem az őt tagjai közt tudó pártot: máris több az ellenszenvet kiváltó, át nem gondolt intézkedés, nyilatkozat annál, ami még nem lépné át a bizalom ingerküszöbét.
Az egyik fiam jó régen él már Angliában, ha máshonnan nem is, tőle tudnám, a fiatalok mennyire ellenezték a brexitet. Hogy Angliának mi a jobb, az EU-val vagy nélküle, az csak hosszú távon fog eldőlni.
Az is csak évtizedes tapasztalatok alapján fog kikristályosodni, hogy a magyarság képes-e életértékek szerint irányítani az életét, vagy elmerül az autokrácia, a politikai-gazdasági gyarmatlét bugyraiban.
A radikalizmusnak azért nincs értelme, mert nincs mögötte a kritikus tömeg belátása. Pedig belátás nélkül nincs valódi fejlődés, csak erőszak.
Aktualizálva a cikkben felvetett gondolatra, ez annyit jelent, hogy az erkölcsi példamutatáson kívül nem ismerek meggyőzőbb érvelést, ha valódi jószándék vezet, ha messzire látok, és a folyamatokban, azok megértésében, nem pedig rövid távú megoldásokban látom a problémák közül kivezető utat.
Persze, a folyamatok értése , a logikus kapcsolatok , összefüggések feltárása, azok várható következményeinek a vizsgálata olyan értelmi képességeket, érzékenységet, érett jellemet kíván, amellyel , akár idősebb, akár fiatalabb korban , de rendelkeznünk szükséges mind a személyes életünket, mind a társadalmat érintő döntéseinkben.
A felelősségérzet legyen elsődleges szempont a cselekvéseinkben, a megnyilatkozásainkban egyaránt, akkor is, ha civilként, akkor is, ha politikusként jelenünk meg a szűkebb-tágabb közösségeinkben.
LauraEM99
Szеxet кeгеsek, dе аkarоd? Gуеге be ide > www.lovexx.club
Nessy
Miért szavazhatnak határon túliak ellenőrizetlen levélben, miközben nem itt él, gyakorlatilag fogalma sincs mi történik itt, és nem kell vállalnia a szavazata ódiumát? Ezen közben a hazájában és itt is igyekszik a kedvezményeket kihasználni! Miért szavazhat, aki csak a választás előtt egy hónappal jelentkezik be egy határ közeli kistelepülés üres telkére, miközben otthon él, majd a választás napján érte megy a kisbusz, ami haza is viszi! Fogalma nincs arról, mire is adta a voksát! Persze nem ingyen. Ameddig azok szavazhatnak, akiket nem érint az eredmény, addig kéretik bennünket békén hagyni, mert mi szívjuk meg, ha bedőlünk a propagandának, meg a pár forintos adománynak!
kereső
Ott kezdódik a problémám a momentumos kijelentésével, hogy egy évszázadok alatt kivivott demokratikus alapelvet kérdőjelez meg: az általános!!! és szabad!!! választójogot, amely egy demokratikus jogállam alappillérre. Ezt csak a biróság vonhatja meg , ha az elkövetett bűncselekmény ezt indokolja. (közügyektől való eltiltás).Úgy vélem ezzel a momentum túl akar tenni az illiberalizmus magyarországi változatán, mert az még eddig nem jutott el, hogy ezt az alapjogot megkérdőjelezze. Kis fideSS-re meg nincs szüksége ennek az országnak, elég egy is belőle, meg az orbánjugend.Tényleg el akar odáig jutni az ifjú titán, hogy a "nyugdijasok felélik az ország jövőjét"- fel kell világositani, hogy vót má'- még a 90-es évek közepén egy orbán nevű fazon találta ezt mondani. Ha javasolhatnám, akkor azt mondanám- az ilyen elméletekkel a momentum menjen a francba- és nem a "nemzedéki" sértődés okán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.