Szabad ország, szabad sajtó! Tüntetés a magyar sajtószabadságért – címmel szervez demonstrácót péntekre a Momentum.

Tüntetést szerveznek a magyar sajtószabadságért
Fotó: MTI/Mónus Márton

Az esemény leírásában az olvasható, hogy "az Index szerkesztősége elmondta, mi történik: beavatkozás a munkájukba, fenyegetés, zsarolás, kényszerítés, nyomásgyakorlás, ellehetetlenítés. Ezt nem engedhetjük."

A tüntetés az Indexnél történtek kapcsán szerveződik. Mint korábban megírtuk, a mai napon Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke elbocsátotta Dull Szabolcsot, az Index főszerkesztőjét. Dull Szabolcs szerint pénzzel próbálták megzsarolni, hogy hallgasson, Bodolai ezt tagadja. Több mint 40 munkatárs készül felmondani Magyarország legolvasottabb hírportáljánál.

2020. július 24-én, pénteken az Index szerkesztősége elé hívjuk mindazokat, akik nem hallgatnak! Akik kiállnak a szabad sajtó és egy szabad ország mellett!

Vonuljunk együtt a Karmelita kolostorhoz, és mutassuk meg: nincsen szabad ország szabad sajtó nélkül!

- írják a szervezők.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
@Pegero: lehetőleg mind a két kezeden és a nyakadon is vághat5sz eret, jó mélyen!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Nem hallgatunk? ...az a szarcsimbók sem hallgatott, aki a nyugdíjasokat nem engedné szavazni...most meg a sajtószabadságért szervez tüntetést? Bravó.
SystemError
1 milliós olvasottság bizony 1-2 napos full elérést jelent az országban. Lehet csinálni az indexból 100. központi szarfolyamot, amivel max azt érik el, hogy nem fogja olvasni senki. Tévedés ne essék az index a szerkesztőség szellemiségét jelenti. Talpraesettek, mint látható. Ha indítanak egy új lapot ebben a formában, akkor még ingyen el is viszik az üzleti potenciált..:) Az indexet tulajdonolni ebből a szempontból egy olyan vállalkozás, ami csak gazdasági formában enged beleszólást a tulajdonosnak. Máskülönben ott találja magát egy eléréktelenedett "márkával"
Rockxy
van pénz, a zorbán kiharcolta, most már lehet kőlteni.
dr. prédikátor
@Pegero: lehetőleg mind a két kezeden és a nyakadon is vághat5sz eret, jó mélyen!!!
Eladott Ország
Sokan gondolták, hogy a demokrácia és a sajtószabadság látszatának fenntartása érdekében nem fogják szétverni az Indexet, hanem inkább a háttérből mozgatják úgy a szálakat, hogy úgy tűnjön, mintha függetlenek lennének, de soha ne engedjék, hogy a valóban fontos cikkeket megírják. Sokan ezt a taktikát látják a 168 óra és a Népszava működése mögött, ezért nem teljesen elképzelhetetlen az, hogy az Indexnél is ez volt a terv, de talán nem volt kivitelezhető, hiszen túl sokan lázadtak ez ellen. A háttérben történő belviszályból nyílt csatározás lett, ami előrevetíti azt, hogy bábot talán már nem lehet csinálni az Indexből. Az viszont, hogy ezt megpróbálták, az egészen biztos, hiszen maga Dull Szabolcs mondta el ma azt, hogy megpróbálták lefizetni – ő úgy fogalmazott, hogy egy pénzügyi ajánlatot kapott a hallgatásáért –, ő azonban ebbe nem ment bele. A legszebb az egészben pedig az, hogy mindezt Orbán „győzelmének” másnapján hajtja végre a hatalom, miután úgy hitték, hogy a jogállamiság többé már nem feltétele az uniós pénzek lehívásának. Lehet, hogy ezt ők el is hitték és követőik is minden gond nélkül elfogadták, azonban az Index bedarálása egy ilyen érzékeny időszakban még igen rosszul is elsülhet. Mert lehet magyarázni amivel csak akarják, de itt nem másról van szó, mint egy vezető online hírportál politikai indíttatású elhallgattatásáról. Nincs ugyanis arra szüksége a Fidesznek a választásokat megelőző két évben, hogy holmi Kaleta-ügyekre hívják fel a figyelmet az Index újságírói. A legjobb az lenne, ha csak és kizárólag az ellenzéket lejárató anyagokat lehetne találni az interneten, illetve olyan írásokat, amelyek Orbán Viktort dícsérik és dicsőítik.
Azt nem hiszem, hogy Origó2 lenne az Indexből, hiszen még egy annyira színvonaltalan, ordenáré szennylapot talán már nem bírna el a hazai sajtó.
Peller Anikó
@Shikari: Gondoltam, hogy vasutas vagy Lákátos.
dr. prédikátor
@Shikari: NYÍIKARI CERKÓF A SZAROSSZÁJÚ KLOZETLAKÓ PEDOFIL KÖCSÖG!!! KIBUJTÁL A KLOZETBÓL???
Rockxy
természetesen, hogy a horti vezényli az index tönkretételét egy fehér lóról.
onnan hekkeli a hiteles sajtószabad portált, nem vitás.
és máris szervezi a zsidók deportálását a budapesti lakóparkokba.
lehet hogy szép nemvagyok, de mégis hóditok!
ómió
@Eladott Ország: Azok, biz' ott ülnek Böszme vezéred pártjában - "DK"! - még, ha szívesen hazudnád másokra, akkor is!
Eladott Ország
@ómió: tegnap, 13:45 ♠ "A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a "nemzeti" jelmezbe öltöztetett képmutató kapzsi jobboldali." (Márai Sándor, 1984. május 23)
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/109687499_1578618795643531_5067029070090216752_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_sid=825194&_nc_ohc=pBtCRHmgpsMAX9aXhDg&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=66cc5807e0e13899c611029f31ec1a3f&oe=5F40B7CC
"A kommunizmus megbukott, mindenféle értelemben, de a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan konok és veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem meztelen életét és a zsákmányt." Márai Sándor
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/100489287_1114319525633994_5026955213592854528_o.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=825194&_nc_ohc=C0Z2yKbn8UoAX-1vQ1R&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=fd1ec597b5af981d100916b726e3bd39&oe=5F37FC7A
ómió
@Eladott Ország: Ez a "kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni" kitétel, bizony a magadfajták létének ékes bizonyítéka! Még időnként Márait is sikerül kiforgatnotok! Csak kár, hogy kilóg a "vörös pata"!
ómió
@Eladott Ország: Amit Szolzsenyicin a bolsi tetübandádról diagnosztizált, azt most direktben hazudod tovább a Fideszre? És a Bolsi Fajgyökér díjat megkaptad már érte?
ómió
@Eladott Ország:Szolzsenyicint meg Márait az Athina Művek "efftársiasította", te meg idehazudod a hazugságukat? Utána meg válogatott efftársi hazudozók linkjeivel jössz? Csak nem Lenin Díjra "pályázol"?
silber13
@ómió: Egy végtelenül primitív bunkó vagy! Semmi más.
ómió
@silber13: Tükörbe pillantva mindig ezt a megállapításodat szoktad kapásból valaki másra hazudni? Ne erőlködj, fajgyökér! Még megárt!
silber13
@ómió: Nem szoktam, de te kivételes tehetsége vagy a primkó bunkóságnak, ergo rászolgáltál erre a "dícséretre"!!:-)))))
ómió
@silber13: Ja, hogy csak a szar dől belőled! Az más! Adod, mi lényeged!
silber13
@ómió: Ezt már írtad pubi!:-))) Esetleg valami újat, ha lennél olyan kedves!:-)))))))))
ómió
@silber13: Újat, fajgyökér? De, hát, ha egyszer nem dől belőled semmi új!
verőce21
Nem csodálkoznék, ha még a héten, az Európa Parlamenben hörögnének a Momentumos lányok, hogy "Magyarországon nincs sajtószabadság, nincs jogállam...!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.