Az intézmények még mindig jóval kevesebb beteget látnak el, mint a járvány előtt.

Hiába kisebb az átlagos gyógyítási teljesítmény, a kórházak eladósodása, noha mérséklődött, de nem állt meg: júniusban már 34,6 milliárd forint volt ez az összeg

– írta a Népszava.

Lassabban, de tovább nő a kórházak adóssága

A lap szerint

a járványkészültség alatt a kórházak a tételes elszámolás helyett havi átlagfinanszírozást kaptak az egészségbiztosítótól.A rendszer fenntartása viszont akkor is sokba kerül, ha nem kezelnek beteget az ágyakon.

Így aztán hiába kaptak annyi pénzt az intézmények, mintha átlagos ellátást végeztek volna, a mérlegük nem lett annyival jobb, mint amennyivel kevesebb embert láttak el.

Ami a konkrét összegeket illeti: márciusról áprilisra 6,3 milliárddal, májusra további 4 milliárddal, majd júniusra 2,6 milliárddal nőtt a kórházak tartozása.

Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára szerint a Magyar Államkincstár adataiból az látszik, hogy ha csökkenő ütemben is, de a járvány miatti megszorítások idején is növekedett a kórházak eladósodása.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(nepszava.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Az ingyenes egészségügy bakker olyan, mint a lópicula lekonyulva.Hát hiába hurcolják meg a magatehetetlen betegeket. Se meg nem gyógyulnak se el nem patkolnak. Csak a sikert halmozzák a tb-nek, ha ne mán he! Ha rátoljátok a magánegészségügyet az ingyenesre kicsit szaglik csak.
justhpeter
A rendszer pedig marad az idők végezetéig.
ómió
Akkor még további "kalibrálás" kell, hogy ne nőjön!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.