A kormányoldalhoz tartozó politikusok népszerűbbek az ellenzékieknél, "sőt az ellenzéki politikusok között egy olyan sincs, akit többen szeretnének fontos politikai pozícióban látni, mint ahányan elutasítják politikai szerepvállalásukat" – közölte a Nézőpont Intézet csütörtökön az MTI-vel legfrissebb – ezer ember megkérdezésével készült – közvélemény-kutatása eredményét ismertetve.

Felmérte a politikusok népszerűségét kormányközeli cég, az ellenzék nem boldog
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A közlemény szerint

Orbán Viktor miniszterelnök elfogadottsága az elmúlt öt évben egyszer sem volt olyan magas, mint most. Jelenleg a lakosság 57 százaléka szeretné őt továbbra is fontos politikai pozícióban látni.

Hozzátették: nemcsak a miniszterelnök, de több kormánytag is "profitált politikailag" a koronavírus elleni hatékony fellépésből. 2019 decemberéhez képest Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert 14, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert 10, Varga Mihály pénzügyminisztert pedig 9 százalékponttal többen szeretnék fontos politikai pozícióban látni – ismertette a Nézőpont. A július 14-16. között végzett közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy

"jelenleg nincs egyetlen olyan ellenzéki politikus sem, akit többen szeretnének vezető szerepbe juttatni, mint ahányan elutasítják őket".

A lakosság 36 százaléka ugyan fontos politikai pozícióban szeretné látni Karácsony Gergely főpolgármestert, amivel ő a legkedveltebb ellenzéki politikus, de minden második válaszadó ugyanakkor elutasítja őt – közölte a Nézőpont.

Az intézet szerint

Fekete-Győr András ismertsége alacsony: 10-ből 4 ember tudja csupán, kiről van szó, "ráadásul elutasítottsága még az őt ismerők körében is kétszerese a támogatottságának".

A Nézőpont felmérése alapján a lakosság továbbra is Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnökének politikai szerepvállalását utasítja el a leginkább. A válaszadók 78 százaléka nem szeretné őt fontos pozícióban látni a kutatás szerint.

Az Orbán Viktor munkájával elégedetlenek aránya jelenleg a szavazókorúak egyharmadát teszi ki – jelezték, arra is kitérve, hogy utoljára 2015 októberében volt ilyen alacsony ez a mutató.

A Nézőpont szerint az eredmények nem meglepőek az európai uniós tárgyalások és a koronavírus-járvány hatásai ellen hozott, "világviszonylatban is kifejezetten hatékonynak mondható intézkedések sikere láttán". A járvánnyal kapcsolatos sikeres kormányzati védekezés ezzel párhuzamosan kényszerpályára állította az ellenzéki politikusokat, amelyről azóta sem tudnak letérni – állapította meg az intézet.

Mint hozzátették, a népszerűség szempontjából előny a kormánytagok számára, hogy

a Fideszre szavazók egységesek, míg az ellenzéki közös listára szavazók "meglehetősen megosztottak" az ellenzéki politikusokat illetően.

Míg a Fideszre szavazók között kifejezetten alacsony a kormánytagok elutasítottsága (3-12 százalék), addig az ellenzékre szavazók az egyes ellenzéki politikusokat jóval szigorúbban ítélik meg, 15-62 százalékuk nem szeretné az egyes ellenzéki politikusokat fontos pozícióban látni – jegyezte meg az intézet.

A Nézőpont szerint ez rávilágít arra, hogy továbbra sem látni olyan ellenzéki politikust, aki miniszterelnök-jelöltként sikerrel vehetné fel a harcot a 2022-es országgyűlési választásokon Orbán Viktorral szemben. Másrészt pedig arra, hogy az ellenzéki közös lista több konfliktust is előhozhat a baloldalon, főként Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára népszerűtlensége miatt – olvasható az összegzésben.

(MTI)

91 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Ezt a 36 db itteni zsigerből gyűlölködőt is megkérdezték vajon...?
Valószínű, de nem lehet belőlük statisztikát készíteni, mert még az ezer főből is csak törmelék ellenzéki eredményt adnak...! :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
@Horizont: Én is kevesellem az 57 %-ot.
Nessy
@Clavigo: Biztos fordítva gépelte a cikkíró! Az biza 75% Igy jó? :-)))))
Clavigo
@Nessy: Szerintem ,," internálni fogják. Az anyja úgy is egy malomtulajdonos kulák szeretője "" ( A tanú-ból ) :) :) :)
Nessy
@Clavigo: De az is lehet, hogy liberásbolsifasiszta felmenői vannak! :-)))))
Nyírfa
Nézőpont...tovább nem is olvas az ember. Kérdezzenek meg minket!
Nessy
@Nyírfa: isten ments! Torzítanánk a statisztikát!
Nyírfa
@Nessy: Azt a nyamvadt kis 57 %-ot...:DDD
verőce21
Ezt a 36 db itteni zsigerből gyűlölködőt is megkérdezték vajon...?
Valószínű, de nem lehet belőlük statisztikát készíteni, mert még az ezer főből is csak törmelék ellenzéki eredményt adnak...! :)
csipetke
Ja,hogy a nézőpont intézet felmérése. Így abszolut érthető az eredmény.Asszem független céget azért nem bíznak meg ilyen felméréssel,mert félnek az eredménytől,így viszont hazudnak sajátmaguknak is,de ez legyen a fidesz szoc.problémája
Clavigo
@verőce21: Kár ,,hogy állandóan a fitymasz-palotában csinálják a felmérést..
verőce21
@Clavigo: Pedig nyugodtan leszavaztathatnának itt mind a 36-otokat..., akkor sem változna semmi! :)
Ronin2
"Orbán Viktor miniszterelnök elfogadottsága az elmúlt öt évben egyszer sem volt olyan magas, mint most. Jelenleg a lakosság 57 százaléka szeretné őt továbbra is fontos politikai pozícióban látni."

Aztán a LAKOSSÁGról van ám szó,nem a választókról!:D
Nem semmi 2 nap alatt megkérdezni majdnem 10 millió embert.
Bölcsist,óvódást,ma született csecsemőt...
Tudnak valamit ezek a "bőnyálasok",amire átlagember nem képes.D
Rockxy
jól szórakoztak az ingyenélő statisztikusok
Eladott Ország
Óriási szerencse, hogy van nekünk egy a fidesztől teljesen független Nézőpont Intézetünk, amelynek különböző elemzőit – az ellenzéki pártok képviselőivel ellentétben – meghívják a közpénz/migráncs tévébe, hogy ott azokról az ellenzéki politikusokról és pártokról osszák az észt, akiknek a véleményére viszont nem kíváncsiak. Vagy ha néhány évente egyszer mégis, akkor az felér egy kisebb tragédiával. A fideszmaffia az elkövetkező 2.5-évben mindent meg fog tenni(pénz, paripa, fegyver náluk van), hogy az ellenzéki összefogást megakassza, megakadályozza, és tönkretegye! MINDEN eszközt, legyen az törvényes, vagy törvénytelen, be fognak vetni, mert az Orbán rezsimnek létkérdés, hogy megnyerje a 2022-es parlamenti választásokat! A szenny, és propagandamédiáik(migráns1TV, origó, 888.hu, prosti srácok, mandiner, Magyar nemzet) ezerrel fognak Sorosozni, Gyurcsányozni, migránsozni, és Brüsszelezni, az ellenzéki vezetőket pedig még jobban megpróbálják majd bemocskolni, és besározni! Ha buknak (nagyon bízom benne) akkor nagyon sokan a szabadságukat, és a lopott vagyonukat is el fogják veszíteni! Köztük, minden idők legaljasabb, leghitványabb, és legkorruptabb politikusa, a felcsúti elmebeteg diktátor, Orbán Viktor is! Az ellenzéki erőknek a DK-tól a JOBBIK-ig össze kell fognia, hogy leváltsák, és elküldjék a picsába ezt a mocskos, szarházi, politikai prostituált bűnbandát, és magát a sátánt, a velejéig aljas trógert (Orbánt)!
kokopelli
...Az "öreg angol" mondta:
"A statisztika olyan mint a bikini!..Csak a lényeget takaraja el!"...és hozzátette hogy:
"Csak azt a statisztikát hiszem el,amit magam hamisítottam!"
...biztos olvasta a kormány is az "öreget"
simmering73
Annak a két és fél millió birkának az 57%-a? Hát nem egy nagy népszerűség akolon belül.
simmering73
@durbincs: @verőce21: Beszoptátok bárányok?
solidedge
A Nézőpontnál a sorok között kell olvasni. A felcsúti kis emberke tehát nem a legnépszerűbb. A csókosokat meg inkább látnák börtönben mint pozícióban.
Nyírfa
@kereső: Sőt! Ha a sztahanovisták nagyon igyekeznek, felsrófolhatják akár 200 %-ra is. Elvégre ez egy munkaalapú társadalom, éljen a tervgazdálkodás és a munkaverseny! Hajrá, Magyarok!
Nyírfa
@solidedge: Ez egy világos olvasat! :DD
Eladott Ország
Esküszöm, még életemben nem hallottam olyan kutatásról, amelyik azt mérte volna fel, hogy mondjuk hová fajult a népesség körében akárminek is az érzése, de a Nézőpont Intézetnek én kételkedés nélkül elhiszek bármikor, bármit. Mráz Ágoston Sámuel és csapata már többször bizonyított, mint ahányszor erre nekem például igényem lett volna. Ők mutatták ki azt a kétségtelen tényt is, hogy az emberek többsége szereti a paksi bővítés GONDOLATÁT. Ezt 2014 februárjában derítette ki a kormánytól teljesen, de nagyon független intézet, azóta pedig nagyon sokat fejlődtek. Azt is a Nézőpont kutatta ki szorgos munkával, hogy a honi csatornák közül a legkiegyensúlyozottabb a köztévé és a TV2. Ez nem az elmúlthatévvelezelőtti elmúltnyolcévben volt, hanem most. Már alig várom a következő bombasztikus eredményt. Ha van egy kis szerencsénk, az arról fog szólni, hogy a magyarok 89,7 százaléka ragaszkodik hozzá, hogy a kormány vegye állami gondnokság alá a közétkeztetést, mert csak az a répafőzelék az igazi, amin ott a miniszterelnök vigyázó szeme. Feltétnek.
rokker33
Engemet miért nem hívnak fel?? Egyből 10 % ra rontanám a népszerűségét ennek a disznó királynak!!! Gondolom már megvannak a megszokott telefonszámok!!Akiket felhívnak annak egy béégetés igent két béégetés nemet jelent !!!
Sámannus
Nézem a Magyar Nnemzet Pharaonnal foglalkozó cikkeit, láss csodát az egészet törölték talán ez a mocsadék társaság megvizsgálhatná a népszerűséget ha az igazat írnák meg.
Mondjuk a világszerte körözött bűnözőket fogad és azokkal páváskodik, majd kampányában óvodásokat molesztálva fotóztatja magát.
magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/kozos-foton-az-egyutt-vacsorazo-orban-viktor-es-ghaith-pharaon-3888377/
a találkozó szervezői tuják ezzel mindig zsarolhatják a pohost, és ki tudja hány ilyen bűzös slamasztikába kell még bele rángatni ezt az országot. Úgy néz ki akik rángatják már sokkal több háborút okoztak mint azt mi gondolnánk.Ez a nyomorék agyhalott pedig falaz nekik.
Sámannus
a képen úgy lesik a földet, mit aki tele hugyozta a bocskorát
FLETÓ
"jelenleg nincs egyetlen olyan ellenzéki politikus sem, akit többen szeretnének vezető szerepbe juttatni, mint ahányan elutasítják őket"

De igen, van! Dr Thürmer Gyula !
Cicamama55
Én úgy érzem, -vidékiként-hogy Magyarországon a mai politikai helyzetet tekintve, ez a reális kép. Nincs az ellenzéknek ütős embere, Karácsony Gergőn kívül. Őt a budapestiek meg is választották polgármesterüknek, viszont neki a feladata a főváros irányítása...A sok megélhetési politikus lassan kezdhet feszengeni, mert a következő választás lassan közeleg, inog a parlamenti székük...
Nyírfa
@Cicamama55: Márki-Zay Péter, Dobrev Klára.
Justitia
kormányközeli cég felmérése kit érdekel?
Justitia
@durbincs: Istenem megint csak maga ? Ótvar ?
Justitia
@durbincs: lehet mert bányás 1111km-re ? azt oda má nincs magyár - térerő ? ?
Cicamama55
@Nyírfa: Márki-Zay Péter nekem is szimpatikus, de nem gondolom, hogy ő az országos politikai életben szerepet vállalna. Mint polgármester, Karácsony Gergelyhez hasonlóan, teszi a dolgát. Dobrev Klára harcos nő, de Gyurcsány árnyékában van, s ez nem egy nyerő hely a ami Magyarországon. Az ismeretlenből nem rajzolódik ki az ellenzék oldalán egy karizmatikus személy, aki fel tudja venni Orbán Viktorral a harcot...
tudode
Nagyon helyes!
.
Megérdemli az az ország, amely a rendszerváltás óta 16 éve méltónak tartja azt, akinek köszönheti azt, hogy az EU lóvé azért is megilleti őfélesége SZEGÉNY ORSZÁGÁT, ahol legalább három régióval dicsekedhet, hogy koldúsbotra jutottak milliók!
.
Lássuk csak:
.
------ Semmi sem valósult meg Orbán terveiből?
.
www.atv.hu/videok/video-20200721-semmi-sem-valosult-meg-orban-terveibol
.
Amit őfélesége főzött, meg kell kajálni az egész országnak, addig, amíg saját magának nem rúgja be az öngólt!
Cicamama55
@Horizont: Ugye milyen érdekes, ő is jobb oldali gondolkodású ember...
human
Egy közvélemény kutató hitelességének mércéje, hogy a versenyszférából hány megrendelést kap. Ott ugyanis nem fizetnek hízelgő tündérmesékért, hanem a valóságot legjobban tükröző mérésekért.
A Nézőpontot pedig a kormány tartja el. Ezért felesleges foglalkozni a méréseikkel, mert azok vagy az ellenzéket akarják manipulálni vagy a saját szavazótáborukat.
Nyírfa
@Horizont: A Mindenki Magyarországa Mozgalomban főleg szakemberek vesznek részt. De nem is politikusok kellenek az új kormányba.
Nyírfa
@Cicamama55: @Horizont: Ennyire nem számít, hogy jobb vagy bal, ha egészséges, értelmes emberről van szó.
Nyírfa
@Horizont: 17.35

Mintha már láttam volna valahol..,..:))
Justitia
@durbincs: ugyan má Bezzeg - Tahó ? a maga rettenet esze meg a googlie fordító ? +@solidedge: @Eladott Ország: ?
e trió lent a bányába már Csilléket mozgatott meg ? + még ezt az Ótvarost , ezt a @Horizont: nevűt ?
Málna
@simmering73: 14:27 A lakosság 57%-a.
Látom, többeknek nehézséget okoz az olvasottak értelmezése. Szóljatok, segítek.
Nyírfa
@Justitia: Nagyon jól csinálod! :DDD
yazo64
Max az életkora 57 nem a népszerűsége:)
Nyírfa
@Horizont: @Horizont: Itt már annyi fontos ember, hogy ránk nincs is szükség. Jól elvannak egymás között, velünk meg majd lesz valami.
Kihalunk, elmegyünk, majd csak megoldódik. Na de képzeld el, ha már nem lesz kéznél a jól bevált kis ellenség. Mi a túróhoz kezdenek? : DD
Jó kis szatírát kéne forgatni a fidesz 10 évéből, dőlnénk a röhögéstől.

A Pestibulvár jobb-felső sarkában a triumvirátus viríthatna a film főcím-képeként. Ránézésre teljes siker! :))
Justitia
@durbincs: Istenem megint csak maga ? Ótvar ?
Justitia
@durbincs: ma 15:24 ugyan má Bezzeg - Tahó ? a maga rettenet esze meg a googlie fordító ? +@solidedge: @Eladott ország: ?
e trió lent a bányába már Csilléket mozgatott meg ? + még ezt az Ótvarost , ezt a @Horizont: nevűt ?

thumb_up1 replyVálasz
Justitia
@MaryDE85: Szia! Меghívlaк а szеx klubbа - xxlove.live...
Kookas
@Eladott Ország:bocs de a kínai kis vasutat kihagytad.
vacsi
Miért állnak ilyen magukba roskadva?
Justitia
@Pegero: Az a nagy szaros helyzet Fatojás, hogy Orbán makk egészséges!
Ha valaki itt beteg, az te vagy!
hg.hu/upload/images/photos/000/058/591...
Neked vissza Farkatlan
Justitia
@Málna: málnácska, neked okoz nehézséget az olvasottak értelmezése.
Nézőpont Intézet kormányközeli cég,nehézséget felfognod neked? Szóljál, segítek!
Justitia
@durbincs: Istenem megint csak maga ? Ótvar ?

thumb_up2 replyVálasz error access_timema, 11:45
Justitia
@durbincsugyan má Bezzeg - Tahó ? a maga rettenet esze meg a googlie fordító ? +@solidedge: @Eladott Ország: ?
e trió lent a bányába már Csilléket mozgatott meg ? + még ezt az Ótvarost , ezt a @Horizont: nevűt ?

thumb_up1 replyVálasz error access_timema, 17:20
Clavigo
@Pegero: Kb.,,dél óta próbáltam elképzelni ,,pl. a mi Dzsozink ( semjén,vagy kia tököm ) népszerűségét,és tetszési indexét..Szerinted.. ?
Grafix69
Ez nagyszerű hír! Akkor már csak egy-két év és kész is a fasizmus. Végtére is ha ez mindenkinek ennyire jó akkor így kell élni. Mások ...át bekapva.
Málna
@Justitia: "Nézőpont Intézet kormányközeli cég,nehézséget felfognod neked?" Ebben mondjuk tényleg segíthetnél, mert nem értem.:-)
kokopelli
@Horizont: ...fejek fognak gurulni az 57% miatt!! (:-()
ómió
Még mindig nem bírják a népzsebi-huszárokat?
Nessy
@kokopelli: Valamikor, az 57% kb. a középmezőnyt jelentette a politikusi népszerűségi listában! Magyarra fordítva, kezd sokaknak tele lenni a hócipője a botcsinálta politikusokkal!
kokopelli
@Nessy: mivel (szerintem) a közvéleménykutatás eredménye attól függ,hogy azt melyik oldal készítteti, úgy az ered-
mény az "öreg angol" mondását igazolja! (;-)))
RuthBI75
Csak еzеn az оldalon а legszebb busty сsibék!
Кövеssе a linkеt, és nеm fоg megbánni!
----
w­­w­­w­­.­­l­­o­­v­­e­­x­­x­­.­­c­­l­­u­­b
Nessy
@Málna: A Megkérdezettek 57%-a. A mintavételi létszámuk 1000 - 1200 fő.
Nessy
@Málna: Semmi! Ezek a felmérések "tájékoztató jellegűek", ha korrekt a megkérdezettek köre. Egyébként a "mondja maga is" kategóriába tartoznak. Ne igyál rá mérget.
kokopelli
Ne bántsátok az új "durbincsot" !A régi elhasználódott,unalmas lett,vagy meg jöhetett az esze ? Ez a tohonya,
murva lusta, rossz utánzat még át sem nézi a régi degenereált felsorolásokat! Tucatszámra hagyták el olyan kom-
mentelők a fórumot,akik ennél a mostani "durbincsimitátornál" még rajta vannak!
Málna
@Nessy: Nem iszok rá mérget.:-) És nem is érdekel különösebben a százalék. Csak simmering73 kommenttársunknak segítettem, mert problémát okozott neki a cikk megértése.
kokopelli
@Málna: meg az "ik"-es ige sem érdekes? nem baj,mert megyek és iszoM rá egy sört!
Málna
@kokopelli: Gyerekkoromban így mondtuk és már nagyon nehéz változtatni. De a mondatokat mindig nagybetűvel kezdem!:-)
RuthBI75
Мa еste szаbаd vаgуok. Inni аkаr, каttintsоn a linкrе, hоgу megtalálja а рrofilоmat és a tеlеfonszámot - w­­w­­w­­.­­l­­o­­v­­e­­x­­x­­.­­c­­l­­u­­b
nezelodo
Ezt a durbit alighanem meghágta a Pióker Ignác, és íme az eredmény is világra jött nehéz vajúdás, (szorulás) után, a NER-szorgalmas durbi2! Tényleg ilyen szarul gurult ami kerek Brüsszelben? Sebaj majd lejtőnek egyszer csak legurul a Karmelita kriptából!
kokopelli
Az 1 000 000 Ft-os kérdés az! Amennyibenha a megkérdezettek fordítva válaszoltak volna,akkor is közölte volna a "kormányközeli megbízhaó (;-))) cég" az eredményt?...nem?...nem?...na ugye!
legott
Bakker, eltűnt a szemüvegem. Az a baj, hogy szemüveg nélkül nem látok, így esélyem sincs, hogy megtaláljam a szemüvegem.
Kéne egy szemüveg, hogy megtaláljam a szemüvegemet.
legott
Azért jó szemüvegesnek lenni, mert amikor nem akarok látni valamit, csak leveszem a szemüvegemet.
Mert az van, hogy nem akarok mindent látni.
Túl sok borzasztó dolog van a világon, amit nem akarok látni - pl. ezért sem hallgatok rádiót.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.