Ezek a következmények várhatóak.

Újabb bevételkiesés az önkormányzatoknak: a családosok és a betegek járhatnak rosszul

A Blikk megkérdezte Bakai-Nagy Zita újbudai alpolgármestert a bevételkiesésről.

Döntött az Országgyűlés: július közepétől az önkormányzatok nem adóztathatják meg a helyi óriásplakát-helyeket. Hogyan érinti ez Újbudát?

– Idén 200 millió forintot terveztünk bevételként ebből az építményadóból, július közepéig 90 millió folyt be. Jövőre a teljes összegnek búcsút inthetünk. 29 milliárd forintos a költségvetésünk, de a kormányzati elvonások miatt már több mint 1,1 millió forint mínuszban vagyunk.

Érzékelni fogják a polgárok ezt a kiesést?

– Egy óvodabővítés nálunk körülbelül 200 millió forint. 1,2 milliárddal kevesebb most a városüzemeltetési feladatokra fordítható összeg, amiből amúgy játszótereket építünk, parkot újítunk fel, kátyúzunk, támogatjuk a rendőrséget és a polgárőrséget, ezekből mind mind kevesebb fog megvalósulni, térfigyelő kamerát is kisebb mennyiségben tudunk beszerezni. A családsegítő udvar- és kertfelújítása elmarad, az esélyegyenlőségi programunk pedig csak egy része tud megvalósulni.

A pénzügyminiszter szerint a jövőre esedékes gazdasági növekedés miatt emelkedő adóbevételek kompenzálják majd a kieséseket.

– Az iparűzési adó nem tervezhető még számunkra, de látszik, hogy sokkal kisebb lesz a bevételünk ebből, sokan ugyanis még félnek igénybe venni a szolgáltatásokat.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
És mi lenne akkor, ha pályázni jelszóval lehetne, minimum három pályázóval, amelyet a pályázat lejártakor egy független szakmai bizottság döntene a pályázatok műszaki, és gazdaságossági megfeleléséről, valamint egy független bizottság nyithatná ki a pályázat mellékletét képező NYERTES PÁLYÁZÓ NEVÉT!
.
Anno így indították a tervgazdálkodás után a pályázatokat útjukra, a VISSZAÉLÉS ELKERÜLÉSE CÉLJÁBÓL!
.
Arról nem is szólva amióta megszüntették őfőméltóságéék a pályázatok nyilvánosságát az NFÜ.hu alatt, azóta fordulhat elő az, hogy a szent család, és a kebelbarátok, illetve a strómanok nyerhetnek
.
Nézzük csak Simicska utódját
.
------ Lenyűgöző drónfelvételek a Mészáros-birodalom legértékesebb szerzeményeiről
.
www.youtube.com/watch?v=8vvuI7GgxxY
.
Ilyen nem lehetne, de mégis van, mert van/nak aki/knek őfőméltósága és a Jóisten a barátja:
levarosbukta
@tudode: Ugyan már! Szerinted hogy mentek, mennek ezek a pályázatok? Régen amikor kötelező volt meghirdetni akkor is már meg volt előre ki végzi a melót. Kismiska Kft. hozott három árajánlatot aztán csókolom. Semmire nem garancia a három ajánlat. Olyan meg hogy független szakmai bizottság olyan meg nincs, valamilyen módon mindenki vagy megvehető vagy zsarolható. Ennyi!
human
Ezek szerint 2022 óriásplakát cunamin lesz. Jó sok képzelt ellenséget kell eladnia Orbánnak.
Qqberci
Ha nem lehet pénzt kérni a plakáthelyért, akkor ne legyen plakát. Ilyen egyszerű...
justhpeter
Bitang Viktor csapata készül a választásra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.