Egyre durvább a helyzet tőlünk nyugatra.

Nagy a baj a szomszédban: egy nap alatt 170 új koronavírus-fertőzés Ausztriában – hozzánk is elér a hullám?

Egy nap alatt százhetvenen fertőződtek meg koronavírussal Ausztriában az egészségügyi minisztérium csütörtöki jelentése szerint.

A legtöbben Bécsben (63 fő), Felső-Ausztriában (50 fő), Salzburg tartományban (21 fő) és Alsó-Ausztriában (16 fő) fertőződtek meg az elmúlt 24 órában. Vorarlbergben pedig több mint kétszeresére, hatról 13-ra nőtt az aktív fertőzöttek száma. Frastanz településen egy munkásszállón alakult ki gócpont; hat lakó koronavírus-tesztje lett pozitív.

A tartományban diagnosztizált új fertőzések közül pedig öt összefügg a munkásszállón történt esetekkel. A szálló 47 lakója számára 14 nap karantént rendeltek el. Salzburgban ugyanakkor nyolc új fertőzöttet regisztráltak; ők egy balkáni út során kapták el a koronavírust. Egy nap alatt országosan 1 445-re nőtt az aktív betegek, illetve fertőzöttek száma. Közülük 87-en szorulnak kórházi kezelésre. Ausztriában eddig 20 131 ember koronavírus-tesztje lett pozitív.

Közben az alkotmánybíróság úgy határozatot fogadott el, amely szerint a kijárási korlátozásokkal összefüggő szabályozás részben alkotmányellenes. Ezért Bécsben a rendőrség egyelőre nem tesz feljelentést a szabálysértők ellen, és helyszíni bírságot sem szabnak ki. Jelenleg felülvizsgálják a büntetőjogi felelősség mértékét az óvintézkedések (szájmaszkviselés vagy a kötelező távolság megtartása) be nem tartása esetén, és új büntetési tételeket állapítanak meg.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@division: és ..mit tudsz csinálni???, vírus ellen nincs gyógyszer,ezt ugye tudjuk mind a ketten...tehát az immunrendszeren,meg a szerencsén függ a dolog...és nem a sz@rt sem érő maszkokon...meg a nevetséges védő távolságosdin...olvass kicsit utána hogy terjednek a valóban veszélyes járványok...és miként lehet megfékezni...mert ha a Covid a levegőben terjedne../hál istennek nem/ akkor mindegy hány méterre vagy a másiktól...ha meg cseppfertőzéssel,ami a hivatalosan elfogadott vélemény...akkor meg 20 centire is lehetsz a másiktól,ha nem köp le,nem tüsszög,köhög rád!!! nem véletlen hogy egyetlen "vírus virológus" sem mer leülni nyilvános vitára a másik oldal képviselőjével...mert a "hivatalos" álláspontot két percig nem lehetne tudományos alapon megvédeni!!! ez pont arra jó, hogy a népnél fenntartsák a feszültséget...tedd a szívedre a kezed, ha a média nem okádná naponta ezeket az adatokat, te bármit látnál az egészből??? 2014-ben a nagy influenza járványban csak februárban kb 5000 ember halt meg itthon a flu...és szövődményeiben...hallottál akkor róla valamit??? nos mint mondtam,semmi kifogásom azok ellen ,akik maszkban érzik biztonságban magukat...de hogy kötelezővé tegyük a többieknek is, az röhejes...arról nem beszélve hogy a legtöbb zárt helyen az emberek kb 10 %-án van szabályosan a maszk, a többinek tele vele már a púpja!!!
csak úgy....
ha az osztrák is csak annyit tesztelne mint a magyar,akkor nem lenne ez a cikk az mti-töl!
csak úgy....
Alva jár az Orbán,
Tornyot visz az orrán,
Trombitások ülnek benne
Három szekér polyván,
– Hú! – trombitások
Három szekér polyván.
Fújják egyre többen,
Polyva szerteröppen,
Rémes álmot lát az Orbán
Polyva-fellegekben,
–Hú ! – rémes álmot
Polyva-fellegekben.
RuthBI75
Szerеtnél аlкаlmi szeхet?
А рuncijоm аz Ön rendelкezésére áll!
Itt megtaláljа рrоfilomаt telefonszámmal - w­­w­­w­­.­­l­­o­­v­­e­­x­­x­­.­­c­­l­­u­­b
division
@Pálinkás Pál: Oké, legyen igazad, nekem mindegy. Sokkal inkább hiszek két szakembernek a családból, mint annak amiket te itt leírtál, de ugye nincs harag?:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.