Ciklon éri el a Kárpát-medencét péntek délutántól.

Rövid idő alatt 30 milliméter eső is lezúdúlhat a Dunántúlon, kiadták a narancsos figyelmeztetést

A legtöbb helyen több órára kisüt a nap, majd gomolyfelhők képződnek, eközben nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Délelőtt és kora délután még csak helyenként lehet zápor, zivatar. Késő délután, este a Dunántúlon kiterjedtebb csapadéktevékenység valószínű, délnyugaton nagyobb mennyiség is hullhat – olvasható a meteorológiai szolgálat honlapján.

Változó irányú gyenge, mérsékelt légmozgásra számíthatunk, csak intenzív csapadékhullás idején lehetnek erős vagy akár viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű. Késő estére 17 és 22 fok közé hűlhet le a levegő.

Figyelmeztető előrejelzés:

Eleinte a nyugati és az északi megyékben alakulhat ki helyenként zivatar. A késő délutáni, esti óráktól nyugat, délnyugat felől egy zivataros zóna érkezése várható, hatására a Tiszántúlt leszámítva egyre többfelé számíthatunk zivatarra, délnyugaton heves kísérőjelenségekkel.

A zivatarokhoz elsősorban felhőszakadás (rövid idő alatt 30-40 mm, a Dunántúlon lokálisan 50 mm fölötti mennyiségű csapadék), illetve viharos széllökések (60-80 km/) és jégeső (1 cm körül) társulhat. A délnyugaton kialakuló heves zivatarokhoz akár 90 km/h-t elérő széllökés, illetve 2 cm-t meghaladó méretű jég kapcsolódhat.

(met.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.