Ugyanakkor a környező államokban rosszabb a helyzet, ezért a határátkelőhelyeken egyértelmű szabályok kellenek.

Megtartotta szokásos péntek reggeli rádióbeszédét Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban. A 24.hu cikke szerint az első téma az előző hétvégi uniós csúcs és az ott született megállapodás volt. Ezzel kapcsolatban Orbán arról beszélt a cikk szerint, hogy néhány nyugat-európai ország gazdasága részben már a járvány előtt gyengült, amire a járványhelyzet miatti gazdasági leállás is ráerősített, emiatt több ország adósságrátája 150-170 százalékra ugorhat föl, egyes országok adósrabszolgává válnak.

Nézi a fertőzésszámokat Orbán, de szerinte jól áll az ország

Fotó, címlapkép: Facebook/Orbán Viktor/videórészlet

A kormányfő szerint "órabérben sem rossz", hogy 5 nap alatt 3 milliárd forinttal több pénzt szereztek az EU-csúcson. A hosszú tanácskozás kapcsán azt is elmondta, hogy keveset aludt, volt katona, a fél életét edzőtáborokban és öltözőkben töltötte, hozzá van szokva.

De ezeket a libernyákot, akikkel vitatkoznom kellett, elviszem a hátamon

- tette hozzá a kormányfő.

Orbán szerint ha Magyarország is "kommunistamentes övezete" lehetett volna, akkor az ország gazdasága is jobb állapotban lenne – de mivel nem így volt, emiatt az országnak van egy örökölt gazdasági lemaradása. Orbán szerint azt is nézni kell, hogy a nyugati cégek – amelyek komoly versenyt támasztanak – mennyi hasznot termelnek az országban, mert sokat ki is visznek.

Az MTI híre szerint Orbán arról is beszélt, hogy az EU-csúcs eredményét úgy lehet értékelni, hogy a magyar és a lengyel erők Brüsszelnél megállították a liberális brigádok nemzetközi támadását 

A kormányfő kiemelte: Magyarország és Lengyelország visszaverte azt a kísérletet, hogy az őket megillető pénzekről mások döntsenek. Voltak, akik azt akarták elérni, hogy ugyan megkapjuk a nekünk járó összegeket, de a felhasználást politikai feltételekhez kötnék – mondta.

Úgy vélte, tipikusan olyan országokról van szó, amelyek bevándorláspártiak, és "gyűlölnek bennünket", mert nem engedjük, hogy az ő migrációs politikájuk érvényesüljön, és mert Magyarország megállítja a migránsokat. Soros György áll a hátuk mögött – tette hozzá.

Azt akarták, hogy legyen olyan pénzügyi eszköz, amellyel zsarolni lehet Magyarországot és Lengyelországot – közölte Orbán Viktor.

Járvány

A koronavírus és az esetleges újabb szigorítások kapcsán feltett kérdésre a miniszterelnök a 24.hu cikke szerint elmondta, minden nap nézi a fertőzések számait, de elsősorban a halálesetek számait vizsgálja, amely tekintetében "egyre jobban áll a szénánk".

Viszont a környező országokban baj van, ezért a határátkelőhelyeken egyértelmű szabályok kellenek, a fő veszély ugyanis a járvány behurcolása szerinte, ezt kell megakadályozni.

Ugyanakkor senkit nem akar lebeszélni a külföldi nyaralásról, de mindenkit fokozott óvatosságra és tudatosságra int. Ismét elismételte, hogy "több Balaton, kevesebb Adria", vagyis hogy a külföldi nyaralások helyett a súlypont a belföldieken lenne.

Az újabb nemzeti konzultációra is kitért, amelyet augusztus 15-ig lehet visszaküldeni. Szerinte, ha baj van, egyetértési pontokat kell létrehozni, és "akkor meg lehet menekülni a bajtól."

"A szomszédos országokban már a koronavírus második hulláma tapasztalható, ezért szükséges megtalálni azokat a közös pontokat, amelyeket végrehajtva meg lehet oldani ezt a helyzetet. A miniszterelnök szerint az ellenzékre nem lehet számítani a bajban"

- olvasható a cikkben.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Lehet, hogy Mezőkövesden 42 a fertőzöttek száma, de szerencsére országosan csak 8! :D
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Hááát!
.
Négy nappal ez előtt Mezőkövesden regisztráltak 42 fetőzöttet
.
index.hu/belfold/2020/07/20/koronavirus_mezokovesd_42_fertozott_nemzeti_nepegeszsegugyi_kozpont/
.
Ja! A statisztika nem egyezik a valóvilággal, ki tudja hány alkalommal!
görbetükör
Lehet, hogy Mezőkövesden 42 a fertőzöttek száma, de szerencsére országosan csak 8! :D
justhpeter
Viktorunknak ma reggelre is elgurult a gyógyszere.
Nessy
@justhpeter: Nekem az tetszik, hogy a "hátán is elviszi a libernyákokat"! Lehetőleg emelkedő felfelé, és egy hét múlva talán még a zakóját is be tudja gombolni! :-))
Málna
@tudode: Félreértetted. Nem négy nappal ezelőtt regisztrálták őket, hanem összesen ennyi fertőzött van Mezőkövesden.
Nyírfa
@Nessy: Ez a kijelentése mindent visz. Ha Európa eddig tapintatból nem röhögött harsányan, akkor most szabadjára engedi.
silber13
@justhpeter: Csak rá kell nézni a "potyográfiájára"!:-)))))
lampa laz
"De ezeket a libernyákot, akikkel vitatkoznom kellett, elviszem a hátamon"

apáddal vitatkoztál te utoljára b+, látszik is h milyen mély nyomokat hagyott azon az idióta fejeden.

"Orbán szerint ha Magyarország is "kommunistamentes övezete" lehetett volna, akkor az ország gazdasága is jobb állapotban lenne – de mivel nem így volt, emiatt az országnak van egy örökölt gazdasági lemaradása."
A családod is te is meg a haverjaid is ebbe a körbe tartoznak úgy, h ne mutogass visszafelé.
Giovanni Alba
@Nessy: Hic Rhodus, hic salta! Álljon ki Karácsonnyal egy vitára, szemtől szemben, azonnali kérdések, azonnali válaszok, minél nagyobb nyilvánosság előtt. Addig álljon vissza a sarokba és duzzogjon tovább. Vajon miért érez ennyire erős késztetést aziránt, hogy bohócot csináljon magából? Messziről jött ember, csak bámul értetlen szemmel, a világ miért is más, mint amit ő elképzel?
Kookas
@Nyírfa: ugye nem elzárásra gondoltál?
Nyírfa
@Kookas: Már az analízis kapcsán?
Orbánt elzárni, bezárni, kizárni nem kell félnetek, jó lesz!
ómió
A környező országokhoz képest tényleg jól! És ezt még lehazudni is nehéz!
Pálinkás Pál
@ómió: csak egy országot mutass nekem , ahol ellenőrizni tudja egyszerű halandó a valós adatokat!!! mindenhol annyit mondanak amennyiit akarnak...cáfolhatatlan,mert nem tudod ellenőrizni...
csak úgy....
Alva jár az Orbán,
Tornyot visz az orrán,
Trombitások ülnek benne
Három szekér polyván,
– Hú! – trombitások
Három szekér polyván.
Fújják egyre többen,
Polyva szerteröppen,
Rémes álmot lát az Orbán
Polyva-fellegekben,
–Hú ! – rémes álmot
Polyva-fellegekben.
RuthBI75
Most vеttem szеxi fehéгnеműt.
Аkагоm látni? Látоgаssоn еl а webhelyгe - w­­w­­w­­.­­l­­o­­v­­e­­x­­x­­.­­c­­l­­u­­b
Gazella
Hiszi a piszi.. egy nincs tesztelés. Kettő úgy hazudnak a statisztikában ahogy ez a nyervadt akarja.
simmering73
"ha Magyarország is "kommunistamentes övezete" lehetett volna, akkor az ország gazdasága is jobb állapotban lenne "
De még mindig itt vagytok, - exkommunista nímandok -,hogy a pusztulat vinne el benneteket.
simmering73
@ómió: Te még hiszel a mesében, bárány?
ómió
@simmering73: Amikben sosem hittem, azok, "bárány", a bolsimesék voltak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.