Több ezren kísérték el utolsó útjára Bogdán Lászlót, aki a múlt héten tragikus körülmények között hunyt el 46 évesen.

Eltemették Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterét

A RomNet beszámolója szerint a közismert roma származású polgármester gyászszertartása engesztelő szentmisével kezdődött délelőtt 10 órakor a temető előtti téren felállított haranglábnál, ahová Bogdán László zárt, mahagóni koporsóját is felravatalozták. Az elhunyt polgármester koporsójának közelében csak a rokonok, és a falubeliek állhattak, a távolabbról érkező, végtisztességet tevők csak a szalaggal és kordonokkal elkerített részen kívülről hallgathatták és nézhették a gyászmisét.

Dr. Nyúl Viktor, a Pécsi Egyházmegye pasztorális helynöke és Szilárdi Ferenc plébános a katolikus liturgia szerinti misén Isten kegyelmébe ajánlotta az elhunytat, és vigasztalást kért mindazokra, akik szerették és tisztelték Bogdán Lászlót, és akiket halála megérintett, elszomorított.

A Pécsi Egyházmegye helynöke a szertartáson úgy fogalmazott: Bogdán László a szeretet és az irgalom embere volt. Reményt adott, nevelte az ifjúságot, törekedett nemcsak a faluja, hanem az ország felvirágoztatásán. Településére úgy tekintett, mint egy családapa, jósággal, és szeretettel – tette hozzá. Nyúl Viktor atya azt mondta: Cserdi község polgármestere a találkozások embere volt, egy hídemer, aki ember és emberek között, népek és népek között építette a hidat.

A cigány reformerként is ismert Bogdán László 1974. június 3-án született Pécsett. Falujában, Cserdiben 2002-ben lett önkormányzati képviselő, majd alpolgármester, 2006-ban már településvezetőként dolgozott, és azóta irányította a Baranya megyei falut, működtetett foglalkoztatási mintaprogramokat, amelyet a média és a közvélemény „Cserdi csodaként” emlegetett.

Az ismert roma származású közszereplő 2020. június 14-én halt meg, 46 éves korában, feltehetően önkezével vetett véget életének.

A Baranya megyei faluban, Cserdiben október 4-én lesz az időközi polgármester-választás Bogdán László halála miatt.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
-1 böcsületes ember! te a manyországba kerülsz Laci! a hitványak meg majd késöbb a pokolra!
RuthBI75
Hi mi a hеlуzet?
Vоlt tеgnaр a baгátоmmal.
Szerеtne szeхеt elkötеlеzеttség nélкül.
--
w­­w­­w­­.­­l­­o­­v­­e­­x­­x­­.­­c­­l­­u­­b
namihami
Hívjanak összeesküvéselmélet-gyártónak, de komoly kételyeim vannak ezzel az ""öngyilkossággal"" kapcsolatban. Természetesen nem tudom, mi van a háttérben, de akkor is...
Neki pedig legyen könnyű a föld és megnyugvást kivánok a családnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.