Majdnem 2200 milliárd forinttal emelkedett a központi költségvetés adóssága az első félévben, így átlépte a 30 ezer milliárd forintot – derül ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) júniusi beszámolójából. A növekedésből több mint 900 milliárd forintot a devizaadósság tett ki az új kibocsátásoknak és a gyengébb forintnak köszönhetően. Utóbbi tényező önmagában közel 400 milliárd forintot adott az adósságunkhoz. A 30 ezer milliárd forint feletti adósság természetesen új csúcs, a kormány konvergencia programjában az idei évre becsült 47 ezer milliárdos GDP 67,8 százaléka a tavaly év végi 66,3%-kal szemben. Ráadásul a konvergencia programban még 3%-os gazdasági visszaeséssel számolt a kormány, miközben épp a napokban ismerte el Varga Mihály pénzügyminiszter, hogy ennél nagyobb, akár 5-6%-os is lehet a recesszió. VAGYIS AZ ÉV VÉGÉRE SZINTE BIZTOSAN 70% FELETTI ADÓSSÁGRÁTÁT LÁTUNK MAJD.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ja de Eltolcsy-ék mennyit gazdagodnak???
namihami
Ez most akkor úgy csökken, hogy közben növekszik?
A negatív növekedés is növekedés---fideszül.
kereső
@RonaGyuri: Ez itt a lényeg. A NER oligarchák, a nemzethy új arisztokrácia vagyona milliárdokkkal növekedett a járvány alatt is!.Miközben a munkanélkülivé vált több mint 380 ezer emberből, 176 ezernek semmiféle ellátás nem jutott.
kereső
@RonaGyuri: arról már ne is beszéljünk , hogy az emberek kicsi megtakaritásai 1-2-3 százezerről beszélek,(mondhatnék milliót is!!!) elenyészik, elértéktelenedik.
RonaGyuri
@kereső: az övék is értéktelenedik, de ők növelik a lopást! =))
kereső
@RonaGyuri: azaz, ők a pénzüknél maradnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.