Vas és Zala megye kivételével vasárnapra is az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Éjszaka és holnap is támadnak a zivatarok – újabb veszélyjelzéseket adtak ki
Fotó: Pixabay

Emellett Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az MTI-hez szombat este eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: szombaton az éjféli órákig délen és keleten még több, másutt már kevesebb helyen várható zivatar, amihez lokálisan

felhőszakadás (20-30, néhol 50 milliméter fölötti mennyiségű csapadék), helyenként viharos (60-80 kilométer/órás) széllökés és jégeső is társulhat.

Éjfél után már csak itt-ott fordulhat elő gyenge zivatar.

Vasárnap a déli óráktól a Dunántúlon csak elszórtan, másutt viszont többfelé várható zivatar, átmenetileg viharos (60-80 kilométer/órás) széllökések, néhol jégeső kíséretében. A Dunától keletre egy-egy zivatarcellában felhőszakadás (20-30 milliméter csapadék) is kialakulhat.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 13-18, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 Celsius-fok között valószínű.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.