Akár a választások bojkottjára is sor kerülhet a brit tudósító szerint.

BBC: Példátlanul radikális lépésre készül az ellenzék az Index-ügyben – robbanthatják a 2022-es választásokat

„Egyre erősödik a moraj, hogy az ellenzék bojkottálja a parlamentet és a 2022-es választásokat” – írja a Hetek.hu a BBC egyik legfrissebb elemzését idézve.

Nick Thorpe, a BBC budapesti tudósítója az Indexben történtek kapcsán értékeli a magyarországi politikai- és médiahelyzetet. Szerinte az „Index kimúlása a legerősebb független média-hangtól fosztja meg a magyar közvéleményt”. Elemzésében kitér az elmúlt években a hazai médiában történt eseményekre, ahogy részletesen beszámol az Index melletti tüntetésről is.

A BBC budapesti tudósítója azon a véleményen van, hogy az Indexnél történtek ugyan újabb győzelmet jelentenek Orbán Viktor számára, ám „azaz ember, aki az egypárti rendszernek való ellenállással került vezető szerepbe, most újra egypárti uralmat hozott létre. Azáltal, hogy elfoglalta az államot – a gazdaságot, a parlamentet, az alkotmánybíróságot, a médiát – azt kockáztatja, hogy nevetségesség válik.”

Szerinte most már újra kell gondolni az ellenzéki formát. „Egyre erősödik a moraj, hogy az ellenzék bojkottálja a parlamentet és a 2022-es választásokat, megfosztva ezzel Orbánt a demokratikus legitimitás melletti utolsó érvétől.” – írja a BBC budapesti tudósítója.

Forrás: Hetek/atv

Kép: Szigetvári

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Namely
De miért nem dobnak össze pénzt egy másik indexre?
Ja, mert az mindegyik sírónak havi 5 doboz cigi árába kerülne...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Namely
De miért nem dobnak össze pénzt egy másik indexre?
Ja, mert az mindegyik sírónak havi 5 doboz cigi árába kerülne...
Ronin2
"„Egyre erősödik a moraj, hogy az ellenzék bojkottálja a parlamentet és a 2022-es választásokat, megfosztva ezzel Orbánt a demokratikus legitimitás melletti utolsó érvétől.” – írja a BBC budapesti tudósítója."

Túl sok a "megélhetési szájtépő" az "ellenzéki oldalon".
Is.
Dehogyis adják ők fel a zsíros kis nyugis,igencsak jövedelmező állásukat.
Bár tévednék.
Ui:- ha meg bojkottálnák a szavazást,a második kanyarban egyszerű többséggel nyernének surmókáim.
Ki lett ez találva,de rendesen ám.
Nessy
@Namely: Megírta a Távozott Index csapata, hogy nem gyűjtenek pénzt!
tudode
Na végre!
.
Az ellenzék eddig is "csak" biódíszlet volt, kitéve őfélesége 133 bátor emBŐRKE alázásának, miközben ez, az amaz, amiről kussolnak/tak, mint hal a vízben!
.
Nézzük csak az illiberális pasit milyen módon takarózik az un. Magyarországgal, a szőnyeg széléről, papírból, miután rabosította az országot szőröstől bőröstől
.
----- Orbán reagálása a kritikákra Strasbourgban (2015-05-19) - Echo Tv
.
www.youtube.com/watch?v=DHBBnWTxW90
-------------------------------
.
A szégyenérzet nem a sajátja!
Nessy
Pár milliárddal többet ad a kormány a kamu pártoknak, meg a levelezőtagozatos szavazóknak, tovább képzésre küldik a szavazat számláló programot,és csak összejön valamennyi %, ami fidesz matek szerint 2/3 lesz.
F_Viktor
@Namely: Írod:
"Ja, mert az mindegyik sírónak havi 5 doboz cigi árába kerülne..."

Nem egészen...
100 újságíró bére csak évi kb. 1 milliárd forint (10 millió/koponya).
+ munkaeszközök beszerzése, karbantartása, üzemeltetése, tudósítók utaztatása, szállásdíja, stb.
Nem véletlen, hogy Magyarországon nem százasával hemzsegnek a független hírportálok.
kereső
@Nessy: Pedig már most példát vehetnének az Index ujságiróiról. Ők mindent egy lapra tettek fel- jövőt, egzisztenciát, mindent.És akkor az ellenzéki pártok képviselői továbbra is eljátsszák a parlamenti demokráciát, örbán nagy örömére.
"Kinek drágább rongy élete, mint a Haza becsülete...". Lesznek továbbra is szép sajtótájékoztatók,meg közlemények.

Orbán persze indithat kamu pártokat, amelyek 2022-ben alakultak, no meg szanyi pártját- de akkor már lázárostul lóg ki a mezőhegyesi ménes.Az semmiféle legitimációt nem jelentene a fideSS-nek.
Málna
@F_Viktor: Kicsit lejjebb kell adni a bérből és a létszámból (egy online újságnál rengeteg az a 100 fő). Hírdetésekből is jön be pénz, befektetőket is lehet keresni. Már most 200 ezres követőjük van, meg lehet csinálni.
Málna
@Nessy: 12:01 EGYELŐRE! nem gyűjtenek pénzt. Majd fognak.
Namely
@F_Viktor: Az sem véletlen, hogy a matekot nem szeretik sokan.
5.000 forint * 100.000 előfizető az 500 millió / hó.
Az már úgy egész jó lenne, nem? Csak ehhez minőségi tartalom kellene, nem pedig elkurvult ballibgagyi, aminek a tartalma kimerül a mészároslőrinc-lölö-orbánveje-megintafidesz-mármegintmégmindigazorbán frázisokban.
"+ munkaeszközök beszerzése, karbantartása, üzemeltetése, tudósítók utaztatása, szállásdíja, stb."
Azt a minőséget, amit ezek hoztak biztos sok munkát igényel.
"Nem véletlen, hogy Magyarországon nem százasával hemzsegnek a független hírportálok."
Nem, mivel az egy folyamat. Csinálsz valamit, az jó, így lesznek megrendelőid, vásárlóid. De a magyar átlag nem így gondolkodik, hanem állami megrendelést akar, hogy legyen "vevő" arra a szemétre, amit gyárt.
Rájöttek arra, hogy az erőfeszítést meg lehet spórolni, mert ha a századrangú munkájuk miatt becsődölnek, akkor majd kimennek értük sírni, mint a devizahitelesek.
Pedig vannak olyanok, akik munka mellett csinálnak tartalmakat, videókat csupán csak azért, mert hisznek valamiben, és közösségeket tartanak fent (pl mi, tőzsdei közösségeket tartunk fent, tartalmakat gyárunk a szabadidőnkben, vagy pl én ingyen tanítok programozást az evangélikus közösségben, adok pénzt az SOS gyermekfalunak).
Mert mi hiszünk valamiben. Amiben a régi index is hitt, a most tönkrement pedig csak melóként teintett az egészre, és még azt is rosszul végezte, gyatra minőségben.
simmering73
Megélhetési politikusokkal nem lehet csatát nyerni.
SystemError
@Málna: 12:50 Az index eddig is online portfolió volt.
Sok féle online tartalom létezik. Vannak hír aggregátor oldalak, mint a propi, amire kb 1-2 ember is elég. Vannak oldalak melyek központi híreket vesznek át és írnak át kicsit. Ez nagyjából a kormánymédia. Ezekhez valóban nem sok "hozzáadott érték" kell. Egyedi tartalmakat előállítani minőségi formában viszont olyan szakembereket igényel, akik felelős és igényes munkát végeznek. Ehhez viszont idő kell. Szóval a az olcsó mocsok, amihez szoktál az valóban 1-2 emberrel is üzemel, de az újságírás nem átvett, átírt tartalmakról szól...
verőce21
A gyűlölet ma már nem elég, pupákok! Tudás is kéne, de az nagyon...
Szellemi nivótok nagyot zuhant az elmúlt évtizedekben. Talán ezért is vagytok annyi ideje ellenzékben. :)
Nessy
@Málna: nem kaphat minden orgánum milliárdos közpénzt, meg állami hirdetést. Mi lenne így a "média egyensúllyal?
Nessy
@kereső: És hol érdekli az őket? Majd közlik, hogy annyi az annyi, oszt jó napot! A tisztességet már rég száműzték!
kereső
@Nessy: Nem őket kell, hogy érdekelje- hanem azt a 2,8 millió embert, akik 2018-ban sem a fideSS-re szavaztak, és az EP-t.
Legitim !!, nagyon fontos kérdés- mert lehet, hogy orbán xarik rá, de a külföld nem.Akkor már a németek sem tarthatnák a hátukat orbán elé.
Málna
@SystemError: Direktben nem olvastam az Indexet, csak itt találkoztam pár cikkükkel. Pár hónapja akkora baromságot írtak, hogy csak pislogtam. Nem mondom, hogy ez volt rájuk a jellemző - hiszen nem tudhatom - de a bizalmam megingott bennük. Az minden volt, csak felelős és igényes munka nem.
Na, ennyit erről.
Málna
@Nessy: Persze hogy nem. Ki az a hülye, aki pénzeli az ellenfeleit, hogy azok tudják őt szidni?
Málna
Most hallok először erről a lehetséges bojkottról. Az ellenzék ennyire reménytelennek érzi a helyzetét?
Gazella
Már rég meglehetett volna lépni az ellenzéknek. Pláne ha egyesülnek, nem pedig széthuznak még egymás között a pártok.
kereső
@Nessy: De csak azért, mert a kormánynak=fideSS=orbán nem "ellenfelei" vannak, hanem ellenségei. Igy az Unió is az.Azt, hiszi,(az Unió)ha megveszi, akkor megszelidül, és kordában tudja tartani. Ezért nem nagy ár egy egész ország "elveszejtése"- köszönjük emese.
Szerencsi Irma
Az INDEX magántulajdon - mi a rossebet eszi a fene őket a FIDESZ ellen. Tartsák el magukat. Ha nem megy - a böszme sem őket fogja kivásárolni, hanem saját barmait állítja a jászolhoz. Dobrev meg ötletel - a "jogállamisággal" akar előhozakodni - de csak hazudozni tud.
jesz
az ellenzék robbantani akarja a 2022-es válaztásokat?...
...nagyobb összegben fogadnék, hogy a fidesznek már megvan a forgatókönyve az ellenzék bármilyen trükkjének lenullázására.

Ha nem tűnt volna fel, akkor szólok, hogy a fidesznek mérhetetlen összeg áll rendelkezésére bármilyen akció megszervezéséhez. ..javítok...a mérhetetlennél is több.
Nessy
@Málna: Tényleg nem hülye! Ezt a viselkedést másképp nevezik jobb helyeken.
advocat
Ez ellenzék? Csak az érdekli őket, hogy felvegyék a havi bért. Mert amit tesznek az semmit sem ér. Akkor meg minek vannak ott? Kétharmad, vagy több ellen még dísznek is kevesek, viszont deklarálják, hogy itt azért demokrácia van. Csak ugye nincs már gyakorolható szakmájuk, mert az idő halad, a régi tudás meg már semmit sem ér.
Szóval, ez az ellenzékiség a gyakorlatban semmit nem ér. Szerintem.
SystemError
@Málna: aha..megint olcsó marketingeske vagy?:)
legott
@Szerencsi Irma: Te szellemi nyomoronc, ez nem az első eset, nem az első csepp a pohárban, hanem a SOKADIK eset, a SOKADIK csepp egy elnyomó, a kritikus hangokat elhallgattatni akaró hatalmi gépezet részéről !!!

Egyszerűen buta vagy. Három diplomád van? Akkor még butább!
Málna
@SystemError: Nem tudom, majd te megmondod. Mint mindig...:-)
Peller Anikó
@jesz: 16:06, Hátradőlhet. Ha bojkottálnák a választásokat akkor nem 2/3 -a lenne hanem 100 % -ja. Semmit sem kell tennie, mert a bojkott csak demokratikus országban működhet.

Annyit érnének el, mint például putyinkánál vagy neadjisten É.Koriuban, mindenki a dagadt infantilis vezetőjüket akarja, próbálja meg nem.
SystemError
@Málna: őszintén hány kapcsolatod ment rá erre a műsorra?:)
SystemError
@Málna: Persze mindig más mondja meg, aztán meg te vagy áldozat. Mármint ez is csak számító szituációs műsor.. Szerintem a legtöbb férfit ez kurvára idegesít, ha már így kérdezed.
ómió
És efftársék a kékcédulázásról már végleg letettek?
ómió
@legott: Kusikálj már, szarkupac, a bárcás anyádat!
creativehun
@Namely: "elkurvult ballibgagyi, aminek a tartalma kimerül a mészároslőrinc-lölö-orbánveje-megintafidesz-mármegintmégmindigazorbán frázisokban." Sajnos ,hogy ezekről kell írni,...jobb lenne ha nem kellene..mert nem lenne miről írni...de van...mert nincs olyan nap,hogy ne tennének valami gazemberséget ami címlapra kívánkozik. Persze ha valaki leszarja az országot és szívesen asszisztál ahhoz,hogy egy új hűbér rendszer épül ki a szeme láttára az országban..akkor annak biztosan nincs ezeknek hír értéke.
Namely
@creativehun: "Sajnos ,hogy ezekről kell írni"
Nem mindegy, hogyan írsz ezekről, és az sem mindegy, hogy csak ezekről írsz, vagy pedig megírod a nem kormányzati oldal ügyeit is.
Az előbbi garantálja, hogy minőségi, objektív, tárgyilagos, tényeken alapuló legyen a tartalom, az utóbbi pedig a pártatlanságot adja meg.
Az index úgy 2013-14 körül a fenti kritériumok mindegyikét feladta.
Akkoriban vált azzá, amit írtam, és nem csak szerintem lett egy szar, amit az bizonyít a legjobban, hogy előfizetéssel nem tudott megélni.
"Persze ha valaki leszarja az országot és szívesen asszisztál ahhoz,hogy egy új hűbér rendszer épül ki a szeme láttára az országban..akkor annak biztosan nincs ezeknek hír értéke. "
Az ország jelenlegi állapotának egyik oka éppen az a hozzáállás, amit képviselsz te is:
"vagy velünk, vagy ellenünk, középút nincsen" aka ha valaki nem nyalja az index-gagyi seggét, akkor az mindjárt leszarja az országot.
Pedig itt nem történt más, mint befuccsolt egy trágya, és forradalmi ügyet akarnak ebből csinálni, pedig olyan, mint a devizahiteles ügy:
A piac megbüntette a hanyag munkát, és a hülyeséget.
verőce21
A DK és a Momentum utcai zavargásokat szítana, az MSZP, a Jobbik és az LMP megszűnése borítékolható...
FLETÓ
@verőce21: 7 kéz tartja a markát a túloldalon! Mi lesz ebből???
Béla333
Remélem független, Uniós bíróság fogja elszámoltatni az egész Fidesz maffia rendszert és kapnak akkora büntetést, hogy a cella ajtójukon rájuk rohadjon a műanyag lakat.
Ilyen kártékony, aljas vezetése még nem volt ennek az országnak, pedig már sok kínt megélt.
verőce21
Jó írás, majd Fletóné és BotmixerKata viaskodni fog a miniszterelnöki jelölésért.
Ennél röhejesebbet ritkán hallani. Mikor ilyesmit olvasok, akkor végre biztonságban érzem magam... @FLETÓ:
kereső
A honi ellenzékii pártok, meg a radikális lépések: Makó-Jeruzsálem.
ómió
@legott: Még bolsi tetüfi létedre se keverd a magadéval!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.