A koronavírust semlegesítő, többször használható maszkot fejlesztettek ki Portugáliában, amelyet 3500 forintért árulnak majd.

Vírussemlegesítő, többször használható maszkot fejlesztettek ki

Fotó: yeclo.com

A Covid-19-betegséget okozó SARS-CoV-2 vírust inaktiváló maszkon egy vállalatokból álló konzorcium és tudományos kutatóintézetek dolgoztak. A MoxAD-Tech elnevezésű textilmaszk sikeresen teljesített a teszteken, amelyeket a Joao Lobo Antunes Molekuláris Orvostudományi Intézetben (iMM) végeztek el – hozta nyilvánosságra a konzorcium szombaton.

Készítői szerint a maszk olyan innovatív borítással készült, amely semlegesíti a koronavírust, amikor az érintkezik a maszk anyagával, és ez a hatás több mint 50 mosás után is fennmarad. A maszk különféle rétegből álló, vízálló és újrafelhasználható szövetből készült.

Pedro Simas virológus elmondta: a tesztelés alatt a MOxAd-Tech maszk a vírusnak egy óráig kitéve a kórokozók 99 százalékát semlegesítette. A maszk hatását a nemzetközi szabványoknak megfelelően vizsgálták.

Az iMM tesztjei előtt már a francia Pasteur Intézet is ellenőrizte a maszk antimikrobiális tulajdonságait a H1N1-vírus, valamint a koronavírus és a rotavírus ellen.

A maszkot, amelyet Portugáliában gyártanak, tíz euróért (3500 forintért) hozzák forgalomba az országban és az Európai Unióban.

A pandémia kitörése óta Portugáliában csaknem 50 ezer fertőzöttet regisztráltak. A betegségnek eddig 1716 halálos áldozata volt az országban.

Portfólió

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Hát hogyne! Hát persze! Biztosan lesz aki megveszi!!:-)))))))))))))
Pálinkás Pál
Igen komoly vírus lehet,amit a mosható textilmaszk "semlegesít"!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.