Szerdán várható döntés.

Megszólalt Kásler Miklós a koncertekről és a fesztiválokról – ekkor várható döntés

Az előzetes hírek szerint szerdán dönt a kormány arról, hogy enyhítenek-e a rendezvények kapcsán hozott korlátozásokon augusztus 15. után. Erre is reagált Kásler Miklós a legújabb Facebook-videójában.

Gulyás Gergely nemrég arról tájékoztatott, hogy a kormány idén nem engedélyezi az augusztus 20-i ünnepségek megtartását és a tűzijáték is elmarad. A korábbi rendelkezéseknek megfelelően augusztus 15-ig nem lehet 500 fősnél nagyobb zenés eseményeket rendezni, hogy ezt követően enyhítenek-e a korlátozásokon, arról várhatóan szerdán dönt a kormány.

A járványhelyzetről, illetve a várható döntésről is faggatták Káséler Miklóst a legújabb Facebook-videójában. Az EMMI-t vezető miniszter szerint a külföldi állapotokat is figyelembe kell venni, amikor a korlátozások szigorítása vagy enyhítése szóba jön.

- Jelen pillanatban a világon dühöng a járvány és a világ legkülönbözőbb részein rendkívüli gyorsasággal terjed. Európában azt lehet megfigyelni, hogy a közvetlen környezetünkben lévő országok szinte mindegyikében jelentősen emelkedett a fertőzöttek száma. Tehát Magyarországon a kedvező helyzet folyamányaképpen folyamatosan csökkent a fertőzöttek száma, ami azt jelentette, hogy a járványokra jellemző módon az utolsó fázisban nulla és húsz-harminc közötti új előfordulás volt megfigyelhető. Ezt színezi jelen pillanatban az a helyzet, hogy a környezetünkben emelkednek a számok – Romániában, Szerbiában, Ukrajnában, de még Ausztriában is, Szlovákiában és Csehországban is. Következésképpen ezt figyelembe kell venni akkor, amikor az intézkedéseket meghozzuk – magyarázta, hozzátéve: – A súlyos egzisztenciális állapotban lévő embereken tud segíteni a kormány, eddig is segített és ezután is tud segíteni, de az elvesztett honfitársainkat nem lehet feltámasztani.

A koncertek, illetve nagyobb rendezvények kapcsán tett intézkedésekről Kásler Miklós a következőket mondta:

- Másfél hónap távlatából emlékszünk a szigorúbb korlátozásokra. De az emberi emlékezet kiterjed arra is, hogy mi történt Észak-Olaszországban, mi történt New Yorkban. Nem szeretnénk, hogyha olyan helyzet alakulna ki, mikor embereket nem tudunk ellátni, nem tudjuk lélegeztetőgépre helyezni őket, a New York-i tömeghalál esetében nem tudjuk a holttesteket kezelni. És mindig azt kell ilyenkor mérlegelni, ha hagyjuk, hogy a járvány elszaladjon, akkor a meghozandó intézkedések sokkal keményebbek lennének, mint jelen pillanatban a járvány kezelésére alkalmas, még egyszer hangsúlyozom, szolidabb, enyhébb korlátozások. De nagyon sokminden múlik az embereken. A fegyelmezettségen. Azon, hogy megadott körülmények között viseljenek szájmaszkot, nagyon sokszor elmondtuk, ismertettük a körülményeket, tartsunk távolságot, végezzük el a higiéniához egyébként is hozzátartozó kézmosást, csak most lényegesen többször

- mondta Kásler.

Forrás: Blikk

Kép: Kásler/Facebook

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Megszólalt, 'oszt mégse mondott semmit...
ágimami
@Qqberci: Ezt már megszoktuk tőle!:DDD
SystemError
Ennek hibbant gyilkosnak még van szerepe?
Málna
@Qqberci: De, nagyon is sok mindent mondott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.