Tisztázta a Háziorvosok Szervezete, hogy kinek a felelőssége a jogosítványhoz szükséges egészségügyi alkalmasság megállapítása, és annak intézése.

Dúl a háború Sebestyén Balázs és a Háziorvosok Szervezete között – rágalmazás a vád

Nagy felháborodást váltott ki Sebestyén Balázs múlt heti véleménye, amikor arról beszélt, hogy az idősektől elvenné a jogosítványt és megbüntetné azokat a házi orvosokat is, akik ötezer forintért kiállítják az egészségi alkalmasságról szóló papírt. Az orvosok most a 24.hu-nak küldött közleményben reagáltak a műsorvezető kijelentésére.

A Háziorvosok Online Szervezete, a Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Csoportja, a háziorvosi és házi gyermekorvosi kollegiális vezetők a teljes háziorvos társadalom nevében elhatárolódnak Sebestyén Balázs műsorvezető azon kijelentéseitől, miszerint a háziorvosok 5000 forintért egészségi alkalmasságot igazolnak olyan idős páciensek részére, akik a gépjárművezetésre egészségügyi szempontból amúgy alkalmatlanok. A műsorvezető evvel kapcsolatos gondolatmenete sértő, rágalmazó, durván általánosító a háziorvos társadalomra nézve, másrészről korrupció gyanújával sározza be az egész orvostársadalmat. A térítési díj ellenébe igénybe vehető egészségügyi szolgáltatásokról szóló jogszabály pontosan meghatározza, hogy 60 év felett 2500 forint, 70 év felett pedig 1700 forint az alkalmassági vizsgálatok díja

– olvasható a közleményben, amiben azt is taglalják, hogy a fenti vizsgálatok során a házi orvos pillanatnyi állapotot tud felmérni, így a felelősség az egyént, illetve a szakorvosokat terheli, akiknek jelezni kell a házi orvos felé, ha bármilyen probléma fennáll, ami kérdésessé teszi a járművezetési alkalmasságot.

A közleményben ugyanakkor leírják, hogy szigorítanák bizonyos életkor felett a jogosítvány hosszabbításához szükséges feltételeket.

Habár Sebestyén Balázs gondolataitól, stílusától, rágalmaitól teljesen elhatárolódunk, az ügy kapcsán felvetjük, hogy bizonyos, meghatározott kor után (például 80 év felett) a jogosítvány meghosszabbításához specifikusabb vizsgálatok elvégzését (pl. neuropszichológiai vizsgálatok, PÁV IV. alkalmassági vizsgálat) javasoljuk és a szubjektív tényezők minimalizálása érdekében akár járási szinten felálló független bírálóbizottságok kezébe adnánk az idősek jogosítvány meghosszabbításának az eldöntését.

A levél végén Sebestyén Balázst helyesbítésre szólítják fel.

Kérjük Sebestyén Balázs műsorvezető urat a fentiek tudomásul vételére. Felszólítjuk továbbá, hogy az általa elmondott gondolatokat nyilvánosság előtt korrigálja, hiszen a háziorvos tevékenysége során közmegbizatást teljesít és közérdekű tevékenységet folytat. Sebestyén Balázs nagy nyilvánosság előtt elhangzott kijelentései és különösen azok stílusa ennek csorbítására alkalmasak (Btk.), de érintik becsületünk megsértését és jó hírnevünk csorbítását is (Ptk.).

Forrás: 24.hu

Kép: Balázs/Facebook

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Edd meg, amit főztél, Balázs! Ez most nem show-műsor!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
TASzSz
Edd meg, amit főztél, Balázs! Ez most nem show-műsor!
sokanvagyunk
Egy sáv a buszoknak, egy a bicajosoknak, egy a nyugdíjasoknak, nos egyet meg a nagypofájúaknak.
ila51
szarni rá , én valaha az elején a pályafutásának hallgattam , akkor elég volt belőle , nekem nem jópofa
szép új világ
Ennek a ripacsnak kimondottan tehetsége van ahhoz, hogy megmondja a tutit és ossza az észt olyan dolgokban amihez halvány lila gőze sincs. (Balázs témáinak 90%-a ilyen, bár ez legkevésbé sem zavarja))
Nagy bajban lenne az árvám, ha egyszer valamit meg is kéne csinálni, nem csak pofázni róla.
Pálinkás Pál
"hogy a fenti vizsgálatok során a házi orvos pillanatnyi állapotot tud felmérni, így a felelősség az egyént, illetve a szakorvosokat terheli, akiknek jelezni kell a házi orvos felé, ha bármilyen probléma fennáll, ami kérdésessé teszi a járművezetési alkalmasságot." ez nettó hazugság...ugyanis a legtöbb szakorvoshoz csak háziorvosi beutalóval lehet menni!! kérdezném a háziorvosi érdekképviseletet vezető megmondó embert...ugyan hogy oldaná fel ezt??? mellesleg abban igaza van a balázsnak,hogy bizonyos kor felett szigorú pályaalkalmassági vizsgához kötném a jogsi hosszabbítást!!
Eladott Ország
Hazudik a Balázs, mert legalább egy tízest kell csúsztatni! A haver annyit akart adni a dokinőnek, az meg megkérdezte, hogy kurvának nézi? Nem mindig és nem minden orvos ilyen, a saját háziorvosomról pl. nem tudom elképzelni, de van ilyen, kár tagadni. "Akinek nem inge ne vegye magára, de akinek inge, az végre öltözzön már fel". (Hofi)
legott
Öld meg Sebestyén Balázst - a zsidó gecit.
És simán megölöm - a zsidó gecit.
legott
Sebestény Balázs, te geci zsidó - akarsz beszélni róla?
legott
Magyarország elsősorban a zsidók miatt olyan szar, amelyen !!!
Másodsorban a bűnöző cigányok miatt.

Zsidók és cigányok - ezek teszik tönkre Magyarországot..
legott
Engem nem öl meg Jézus, de téged, igen.
legott
A különbség a különbség köztünk.
Málna
Holnap biztos bocsánatot kér. De legalább felhívta a figyelmet egy problémára, talán most lesz előrelépés ez ügyben.
dr. prédikátor
szarházi egy tehetségtelen ripacs geci vagy sebestyén balázs!!! mé nem inkább anyádat baszogatod te szemét!!!
jesz
ettől a majomtól hiába várnak helyesbítést...ő tudja, amit tud. Tipli.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.