A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) két hétre bezárja a budapesti zsinagógákat és látogatási tilalmat rendel el a Mazsihisz budapesti szeretetkórházában és a BZSH idősotthonában – olvasható a mazsihisz.hu oldalon.

Két hétre bezárnak a budapesti zsinagógák a járvány miatt
Fotó: Pixabay

Azt írták: a Mazsihisz vezetése vasárnap értesült arról, hogy a budapesti Bálint Házban tartott napközis tábor egyik résztvevőjének hozzátartozója koronavírus-fertőzött. Ezért a Mazsihisz és a BZSH vezetése a krízismenedzsmenttel egyeztetve úgy döntött, augusztus 10-ig felfüggeszti a budapesti zsinagógák látogatását, és javasolja, hogy az imákat és a tervezett rendezvényeket online tartsák meg.

Azt kérik, hogy akik személyesen vagy közvetlen családtag révén az elmúlt két hétben érintkezésbe kerültek a Chábád Lubavicsi közösséggel (zsinagóga, iroda, óvoda, iskola), a tizennégy napos lappangási időszak végéig ne látogassák a Mazsihisz és a BZSH intézményeit.

Hétfő délelőtt az Egységes Magyar Izraelita Hitközség közölte, hogy szüneteltetik az istentiszteleteket a szervezethez tartozó Óbudai Zsinagógában, mert a közösség több tagja megbetegedett, és egyikük koronavírus-tesztje pozitív lett.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

legott
A zsidók megölették Isten - az ő istenük - fiát, amit azóta sem bánnak.
A zsidókban egy jó volt, de már semmi jó nincs bennük.
Undorítóak a létükben, a hitükben, a céljaikban, az életvitelükben.
DonnaOI80
Коmolу kapcsolаtокаt kerеs?
Сsаk itt vаlós еgуedülálló lányок készеk кеveгni!
-----
w­­w­­w­­.­­l­­o­­v­­e­­x­­x­­.­­c­­l­­u­­b
namihami
@legott: A katolikusok máglyára vetették Giordano Brunot, kazamatába zárták Galileit, kivégezték Jeanne d'Arcot és hasonló bohémságokat követtek el.
Az arab terroristák most csinálják a pajkosságaikat.
Egyik vallásnak sincs mit a másik szemére vetni. Mindegyikben ott van a hülye...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.