Nyolccal, 4456-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs – közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Az elhunytak száma változatlanul 596, 3331 ember már meggyógyult.

Az aktív fertőzöttek száma 529. Az aktív fertőzöttek 33 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti. Hetvenhat koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint 8970-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 330 239. Kiemelték: a járvány nem múlt el, több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. A cél, hogy a vírust a határon kívül tartsák és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerülje az ország. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés behurcolását külföldről, ezzel a járvány magyarországi fellángolását.

A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint azoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma is nő. Az operatív törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget – írták.

Közölték: a kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz. Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben, és továbbra sem tartható 500 résztvevő feletti zenés, táncos rendezvény – tették hozzá.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (2034) és Pest megyében (681) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (380), Komárom-Esztergom (312), Zala (264) és Csongrád-Csanád megye (139), a sor végén pedig Tolna megye áll (14).

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
DonnaOI80
Kоmоlу kарcsоlatoкat keгеs?
Сsаk itt valós еgуеdülálló lánуоk készek keveгni!
---
w­­w­­w­­.­­l­­o­­v­­e­­x­­x­­.­­c­­l­­u­­b
ágimami
Tessék mondani, mennyi tesztből jött ki ez a "kimagasló" szám???:DDD
SystemError
@ágimami: Mindig annyi tesztből, hogy 10 körül legyen az eredmény...
ágimami
@SystemError: Ezért nincs is értlme az egésznek, egyfolytában megy a ferdítés!! Csoda, hogy már lassan nem is veszik komolyan az emberek az egészet?
Ha mernék a valós számot közölni...de hát az nem szokásuk!!
SystemError
@ágimami: Lassan minden olyan, mint az oroszoknál. Senkire nem lehet számítani, magadnak old meg...:(
ágimami
Most erre mit lehet írni??? Ennyit a nálunk 8 fő fertőzöttről!!!.DDD
Tudom, hogy mekkora Románia lakossága, de azért ez már drasztikus!!

propeller.hu/nagyvilag/3559710-tovabbra-is-ezer-felett-napi-uj-esetek-szama

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.