Kitüntették azt a veszprémi nőgyógyászt, akit a bíróság jogerősen elítélt, mert előre kért pénzt rákos betegektől életmentő műtétekért – írta meg kedden a 444.

A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban orvosigazgatói dicséretben részesítették a Semmelweis-napon azt a nőgyógyászt, akit a bíróság jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, mert előre kért pénzt rákos betegektől életmentő műtétekért

– írja Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő a 444.hu portálon megjelent cikkében, amit a 24.hu szemlézett.

Az elismerést az elítélt Udvary János a megyei kormánymegbízott és a helyi országgyűlési képviselő jelenlétében kapta.

A veszprémi onkológus-nőgyógyász főorvost a Veszprémi Járásbíróság tízrendbeli üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettében mondta ki bűnösnek, mert az OEP által finanszírozott, életmentő műtétekért kért előre 100-150 ezer forintos „hálapénzt”. 3 év 6 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte az első fokon eljáró tanács – írja a 444.

Másodfokon a Veszprémi Törvényszék a letöltendő börtönbüntetés alól jogerősen mentesítette úgy, hogy a 3 év 6 hónapi büntetését 2 évnyire mérsékelték, aminek a végrehajtását öt évre felfüggesztették. A Veszprémi Törvényszék szerint ugyanis fontosabb, hogy speciális tudásával tovább dolgozzon, mintsem, hogy a tetteiért üljön.

Kunetz azt írja, nagy nehezen sikerült etikai eljárást is indítani az orvos ellen a későbbi kamarai elnök, Kincses Gyula bejelentése alapján. Az elsőfokú etikai bizottság, aminek tagjai jórészt a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházból, illetve Veszprém megyéből verbuválódtak, Udvaryt mindössze megrovásban részesítette. Végül a Kamara az orvosok elégedetlenségét látva, másodfokon fél évre kizárta Udvary főorvost a tagjai közül.

A fél év letelte után Udvary újra praktizálni kezdett a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban, abban az intézményben, ahol az eltiltása előtt is dolgozott.

Itt kapta a kitüntetést is az idei Semmelweis-napon:

orvosigazgatói dicséretben részesítették.

Kunetz Zsombor szerint Udvary János kitüntetése nemcsak a veszprémi kórházra rendkívüli szégyen, hanem az egész orvostársadalomra is, éppen ezért kell erről is nyíltan beszélni.

Forrás: 444, 24.hu

Címlapkép: Facebook/Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház/Videó

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsó
Ha az életnek lenne humora, rákban hunyna el igen gyorsan ez a csodás orvos, mindannyiunk kitüntetett példaképe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
hahaha...ez kell nektek!.. A faszikám ezentúl tarifát emel, méghozzá duplájára...és simán a pofájába röhög mindenkinek.
Borsó
Ha az életnek lenne humora, rákban hunyna el igen gyorsan ez a csodás orvos, mindannyiunk kitüntetett példaképe.
justhpeter
Szerintem kifejezetten azért kapta mert ő nem hülye csak korrupt.
Cicamama55
Semmelweis napot június végén, július elején tartják. Addig míg nem volt meg az ítélet-de nyilvánvalóan tudtak arról, milyen vizsgálat folyt ellene,- gyorsan kitüntették?! Az egész kórház vezetését le kellene váltani! :((((
nezelodo
Gyorsan jelezték a dakota döntéshozók, hogy semmi bajuk az orvosbárókkal, csak a rendszer működött hibásan amikor elítélték, mehet minden a régi mederben..
Giovanni Alba
"A Veszprémi Törvényszék szerint ugyanis fontosabb, hogy speciális tudásával tovább dolgozzon, mintsem, hogy a tetteiért üljön." Na ez a felháborító igazán, ez a pofátlan összekacsintás. Hol van most a fideszes felháborodás a bíróságok túlzottan enyhe ítélete miatt? Hol van az a bizonyos köhögő bolha, erkölcsi világítótorony, mely éppen most lesz markánsabb, a csuhások pártja, a fidesz pincsije, a nagyon keresztény fővadász úr és testvérisége?
ómió
Akkor ő "adekvát miliőben" dolgozik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.