Több helyen leszakadtak a hidak a heves és gyors árvizektől.

Az Útinform szerda reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon:

- Maglód és az M0-s autóút között, a 31-es főút 25-ös km-énél baleset miatt félpályán halad a forgalom.

- Lassú a haladás az M0-s autóút déli terelt szakaszán az M1-es felé, Dunaharasztitól Halásztelekig 15-20 perces plusz menetidőre számítsanak!

- Encs közelében, a 3-as főúton a 223-as km-nél egy műszaki hibás kamion miatt egy sávon, váltakozva halad a forgalom.

Útinform: még mindig vannak lezárt utak Somogyban és Zalában az árvíz miatt

A heves esőzés miatt megáradt Rinya-patak leszakadt hídja a 68-as főút Nagyatádot elkerülő szakaszán 2020. július 26-án

Fotó, címlapkép: MTI/Varga György

Árvizek miatti lezárások

Somogy megye:

- Somogy megyében Nagyatád és Böhönye között több helyen is lezárták a 68-as főutat.

A 35-ös és 40-es km között Nagyatád elkerülő szakaszán, illetve az 52-es és 57-es km között a Segesd és Böhönye közötti szakaszon nem lehet közlekedni.

- A Somogy megyei Babócsa településen, a 13-as km közelében lezárták a Rinya-patak hídját a vízátfolyások okozta károk felmérése miatt. Babócsára csak Nagyatád felől lehet bejutni, a 68-as főút irányából nem.

Zala megye:

- A Zala megyében lévő Pat település (6817-es jelű úton) Miháld felől már megközelíthető, azonban Nemesdéd felől továbbra sem.

- A Zala megyei Zalaszentjakabon a Petőfi Sándor utca a 3-as km-nél víz alatt van, a Malomárok hídját elmosta a víz, ezért onnan Miháld település nem közelíthető meg. (6832-es jelű út)

Terelések, építkezések

- Az M1-es autópályán, Tatabányánál – Budapest felé – a 64-es és az 54-es km között elbontották a terelést, de Hegyeshalom felé még sávelhúzással, a külső- és a leálló sávon halad a forgalom.

- Ma újabb szakaszon épül ki terelés. A Hegyeshalom felé vezető oldalon Biatorbágynál a 16-os és a 21-es km között már elkezdődött a munka, a forgalom a külső és a leálló sávon halad. Ma a főváros felé tartók készüljenek forgalomkorlátozásra és sávlezárásra. A sávelhúzásos terelés érinti a biatorbágyi felhajtóágat, azt újra lezárják!

- Az M5-ös autópályán Kecskemétnél zajvédő falat építenek, emiatt a 85-ös km-nél, a Kecskemét-nyugat csomópontban nem lehet felhajtani Röszke irányába. Az 52-es főútról érkezőknek először a főváros felé kell elindulniuk, majd a következő, 80-as km-nél, a Kecskemét-észak csomópontban visszafordulni. A kerülőutat sárga táblák jelzik.

Bővült a gyorsforgalmi úthálózat

Átadták a forgalomnak, az M4-es autóút Cegléd és Abony közötti szakaszát, a 80-as km-től a 90-es km-ig. Ezzel egy időben a 401-es főúti és az Újszászra vezető összekötőút csomópontját is megnyitották a forgalomnak.

Az M0-s autóút-M4-es autóúti csomópont valamint az Abony-Újszász csomópont között már kétszer két sávos autóúton lehet közlekedni.

Átadták a forgalomnak az M25-ös autóút újonnan megépült, az M3-as autópálya és Andornaktálya közötti szakaszát. Ezzel Eger már gyorsforgalmi úton is elérhetővé vált. Az M3-as autópályán a 108-as km-nél található az M25-ös új csomópontja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.