Kilenccel, 4465-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs – közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Az elhunytak száma változatlanul 596, 3339 ember már meggyógyult.

Az aktív fertőzöttek száma 530. Az aktív fertőzöttek 33 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti.

Hetvenhat koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 8683-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 333 446.

Kiemelték:

a járvány nem múlt el, több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van.

A cél, hogy a vírust a határon kívül tartsák és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerülje az ország. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés behurcolását külföldről, ezzel a járvány magyarországi fellángolását.

A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint azoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma is nő. Az operatív törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget – írták.

Közölték: a kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben, és továbbra sem tartható 500 résztvevő feletti zenés, táncos rendezvény

- tették hozzá.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (2037) és Pest megyében (682) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (380), Komárom-Esztergom (312), Zala (265) és Csongrád-Csanád megye (139), a sor végén pedig Tolna megye áll (14).

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Mindig kb 10 életszerű nem...:) Gyilkos O1G!
Pálinkás Pál
tartanak még a behozott maszkok,úgy látom...amíg azok el nem fogynak,ez marad...
simmering73
Szerintem itt is, csak a statisztikai adatok erős nyugtatók hatása alatt vannak.
Pálinkás Pál
"Az újabban publikált és nemzetközileg elismert cikkek és tanulmányok alapján a koronavírus mérete 0,06 és 0,14 mikron közötti. Természetesen az emberi szem számára ez lényegében láthatatlanul apró méretnek minősül, ugyanakkor nem is ez most a fő kérdés.

Sokkal fontosabb ennél, hogy a jelenleg beszerezhető egészségügyi maszkok a 0,3 mikron, illetve az annál nagyobb részecskéket képesek csak kiszűrni. Nem nehéz kiszámolni, hogy a koronavírus mérete ennél lényegesen kisebb, ami felvet bizonyos kérdéseket."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.