Vádat emeltek egy 25 millió forintot sikkasztó rendelőintézeti dolgozóval szemben.

Vádat emeltek egy rendelőintézetben dolgozó nővel szemben, aki az informatikai adatok megváltoztatásával huszonötmillió forintot sikkasztott el – közölte a Pest Megyei Főügyész szerdán az MTI-vel.

Szabó Ferenc közleményében azt írta,

a nő egy rendelőintézetben dolgozott és feladata volt többek között a térítési díj ellenében igénybe vett vizsgálatokért fizetendő pénz átvétele.

A befizetésekkel napi szinten el kellett számolnia az intézet felé.

A vádirat szerint a nő 2010 januárja és 2018 júliusának közepe között a pozíciójával járó jogosultságot felhasználva az egészségügyi intézet által használt számítógépes programban rendszeresen írt át már kiállított ambuláns lapokon úgynevezett "fizetős kódot" "nem fizetős" kódra.

Emellett a nő térítésköteles vizsgálatokat ingyenes vizsgálatokra kódolt át.

Ezekben az esetekben a nő a saját maga által vásárolt bizonylati tömbből adott elismervényt a betegeknek az átvett térítési díjakról, de azt nem fizette be az intézetnek, hanem saját céljaira használta fel.

A nő ezzel közel huszonötmillió forinthoz jutott az említett csaknem 8 év alatt.

Az ügyben a Ceglédi Járási Ügyészség jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette és információs rendszer vagy adat megsértésének bűntette miatt emelt vádat.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ejnye...ejnye...nyolc évig ment a szekér? akkor valamit csak jól csinált? A banánhéj az kamu bizonylat lehetett...valaki reklamált, és mutogatta a számlát...

A bíróság figyelembe vehetné, hogy nem erőszakos bűncselekmény történt, hanem mosolygós, kedves nővér barátságos ügyfelekkel tette, amit tett...

Megbukott?...Istenem...elfelejtette a frissítés gombot. Most gondban vannak akik még nem buktak meg...
Szeparepa2
Nevezhetjük sikkasztásnak, vagy éppen önfeláldozó segítségnek, ahol akár emberélet is a tét... Egy jólelkű ember gondolkodás nélkül elkövet ilyen "bűnt", ha ilyen helyzetbe kerül, hogy ott áll előtte egy nyomorult, akinek a baját, másképp nem lehet megoldani pillanatnyilag...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.