Felháborító esetről számolt be közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Mentők: vérlázító választ adott a diszpécsernek a bejelentő
Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

A Facebook-bejegyzés szerint egy férfihez kérte a hét elején a mentők segítségét az az autós, aki az egyik forgalmas fővárosi úton haladva látta, hogy egy alak fekszik mozdulatlanul a földön.

A diszpécser próbálta ugyan rábeszélni a bejelentőt, hogy menjen oda és tájékozódjon a beteg állapotáról, de esélye sem volt a párbeszédre.

“Nem gondolja, hogy még most én forduljak vissza?!Jöjjenek ide és nézzék meg, az is lehet, hogy meghalt.”

- mondta a felnőtt férfi, majd letette a telefont. Visszahívni sem tudta a mentésirányító mert a bejelentő kikapcsolta a telefonját.

A mentők időközben megérkeztek a helyszínre, de csak egy békésen pihenő diákot találtak. A srác egy fa alá dőlt le a fűben, hogy táskáját feje alá téve pihenjen az árnyékban egy kicsit.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
@division: Mondjuk ha előtte tájékozódik a fiatal állapotáról, akkor nem kellett volna feleslegesen kimennie az amúgyis túlterhel mentősöknek!Valahol meg valódi a baj és ezek a tróger emberek miatt késnek a mentősök!Azért 2-3 perc késés egy emberéletbe kerül(het)!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Egy magyar, fehér, keresztény, hetero férfi volt csupán.
division
Viszont annyit megtett, hogy szólt a mentőknek, hiszen ki tudja mi lehet ilyenkor a baj.
rokker33
@division: Mondjuk ha előtte tájékozódik a fiatal állapotáról, akkor nem kellett volna feleslegesen kimennie az amúgyis túlterhel mentősöknek!Valahol meg valódi a baj és ezek a tróger emberek miatt késnek a mentősök!Azért 2-3 perc késés egy emberéletbe kerül(het)!!!
rokker33
@rokker33: Én a helyükbe a telefonszám alapján beazonosítanám és kiküldeném neki a kiszállás díját!Telefonszám alapján könnyedén beazonosítható !
division
@rokker33: Én sem biztos hogy odamentem volna megnézni, mert mi van, ha megjátssza, és hirtelen leüt? Volt már nem egy ilyen eset.
Justitia
OMSZ: Flór Ferenc kórház, kötelező a maszk, szigorú a látogatási idő, ezért várni kell, másodpercre pontosan 3 óráig.
2 omsz-s vidáman csacsogva MASZK NÉLKÜL sétál át a maszkban várakozó hozzátartozók között a büfébe!
Pálinkás Pál
@Justitia: ezt minden cikk alá odateszed??? tegnap már írtam neked...
Pálinkás Pál
@Justitia: "Az újabban publikált és nemzetközileg elismert cikkek és tanulmányok alapján a koronavírus mérete 0,06 és 0,14 mikron közötti. Természetesen az emberi szem számára ez lényegében láthatatlanul apró méretnek minősül, ugyanakkor nem is ez most a fő kérdés.

Sokkal fontosabb ennél, hogy a jelenleg beszerezhető egészségügyi maszkok a 0,3 mikron, illetve az annál nagyobb részecskéket képesek csak kiszűrni. Nem nehéz kiszámolni, hogy a koronavírus mérete ennél lényegesen kisebb, ami felvet bizonyos kérdéseket."
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Már bocsi, de egészen másról beszélsz. Mit szólsz, amikor a buszmegállóban a dohányozni tilos táblánál áll a sofőr cigarettával, mert hiszen ő siet, nem ér rá arrébb menni. Ilyenkor hogyan veszed rá az utazóközönséget a szabálykövetésre? Kórházban meg még nagyobb az ott dolgozók felelőssége.
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: most erre mondjam azt ,hogy a dohányzás tiltása a buszmegállókban legalább akkora marhaság mint a maszk!!! mert így is mindenki rágyújt,ahogy eddig...csak mivel levették a szemetesről a csikktartót,ezért nagyobb gané van a megállókban mint eddig...normális országokban nem hoznak olyan rendeletet,aminek esély sincs a betartatására!!! mert ugye nem gondolod komolyan hogy szabad téren megöl a másik a cigifüsttel??? ez mind csak szivatás...ahogy a kocsmabeli bagó tiltás is...a kocsmába járók 90%-a dohányzik...miért is kellett ez a rendelet??? Biztos szebb látvány ahogy a piás horda üvegekkel,poharakkal ordibál a kocsmaajtó előtt!!!
rokker33
@division: Hát azért erre igen kevés esélyt látok,hogy valaki engem leüssön !!Inkább jellemző a túl sok alkohol vagy a drog/herbálos cigi miatti kábulltság ami arra készteti az embert,hogy mentőt hívjon, pedig amúgy semmi baja sincs csak felelőtlen!Ez a paraszt meg teljesen fölöslegesen hívta ki a mentőket még meg sem kérdezte hogy jól van e vagy megbizonyosodjon arról hogy halott e vagy sem!
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Nem kekeckedésből (pedig de), inkább a beszélgetés kedvéért, most a szabálykövetésről, munkahelyi fegyelemről van szó. Eltekintve a rendelkezés/tiltás értelmes vagy értelmetlen voltától, elég nagy szégyen az intézmény részéről, hogy a saját alkalmazottai lépik át a szabályokat, miközben a külsősöket vegzálják velük. Láttam a minap egy (nekünk) megmosolyogtató képet. Japánban a lépcsősor egyik fele fel, a másik fele lefele vezet. A képen a felfelé vezető sáv telve, a mellette lévő üres. Szerinted ez nálunk működne? Itt most tényleg nem arra hegyeztem ki a mondandómat, hogy az említett rendelkezésekkel egyetértek-e, ugyanis késő éjjel is, akármennyire is kihalt a város, az úttesten átkelni a zebrán szabályos, még akkor is, ha tán óránként jár arra egy autó. Amivel nagyon egyetértek az az, hogy normális helyeken nem állítanak fel olyan szabályokat, amiket aztán képtelenség betartatni, sőt, a buszmegállós példánál maradva, az ellenőrzésre még csak szándék sincsen. Értelmes szabályok kellenek, melyeknek célja érthető, elfogadható, haszna nyilvánvaló. Csak egy hirtelen eszembe jutott példa. Okos kertépítők parkosításnál nem jelölnek ki utakat. Füvesítenek, várnak minimum egy hónapot, míg az ott lakók "belakják" a helyet, és a kitaposott ösvényeket burkolják.
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: ez a kertépítős példa nagyon ütős...egyet is értek vele...a szabályok betartásáról,betartatásáról is nagyjából azonosan gondolkodunk szerintem...a maszkszabályra még egy...talán szét kéne nézni...az emberek jó részének eszébe sincs "rendesen" felrakni,ennélfogva teljesen értelmetlen...arról most nem is beszélek, hogy azok is vidáman kikerülik,akik érdekében nyúzzák a többi embert.../veszélyeztetett korosztály/... talán hatékonyabb lenne önkéntes alapon a maszkviselés...mert akkor az aki valóban hasznosnak tartja,az rendesen hordja is... főleg úgy hogy az első vírus ellen is védő maszk olyan árban van,hogy az nem túl életszerű ma hazánkban...a jogkövetésről annyit...amíg a polgár látja hogy dicső kormányunk mennyire jogkövető, addig magasról szarni fog akármilyen rendeletre!!! főleg az olyanra amit nem lehet betartatni!!!
Aki Én
@Giovanni Alba: Ezt e járdás sztorit hallottam már. Sok helyen tényleg nem elkerítik a kitaposott füves részt, hanem leburkolják az igényeknek megfelelően.
Justitia
@Pálinkás Pál: MIndent odateszek. Miről van szó?
Justitia
@Pálinkás Pál: tegnap 06:09 Flór Ferenc kórház, kötelező a maszk, szigorú a látogatási idő, ezért várni kell, másodpercre pontosan 3 óráig.
2 omsz-s vidáman csacsogva MASZK NÉLKÜL sétál át a maszkban várakozó hozzátartozók között a büfébe! "
Mit csacsogsz itt nekem:"Az újabban publikált és nemzetközileg elismert cikkek ..." hülyeségről?
Tán eltévesztetted a címzettett?
Pálinkás Pál
@Justitia: Te miről beszélsz??? mondtam már ,ha félsz emberek közé menni,akkor maradj otthon...az olyanok miatt mint te,mindenki járjon szkafanderben,nem??? nem kéne semmiféle cirkusz.. aki fosik,otthon marad, nem fertőződik,ennyi...
Justitia
@Pálinkás Pál: Nem félek emberek közé menni, te barom! De látogatni be kell mennem a kórházba, és azt írtam le amit láttam, te idióta! Miért cirkusz az, ha nekem szkafanderbe lehet csak bemenni a kórházba, a mentősön meg semmi? Hülye vagy?
Pálinkás Pál
@Justitia: te vagy a hülye...mert szkafanderben akarsz kórházba menni!!! gondolod te ökör ,hogy a sebészmaszk bármitől megvéd??? nézem az embereket...ujjam vígan beférne a maszk meg a bőrük között...gondolom te sem ragasztod a fejedre!!! a maszk,ha nem légmentesen zár...akkor kb annyi értelme van,mint veled vitatkozni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.