Letartóztatta a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója a 250 milliós áfacsalással gyanúsított Joób Mártont és a közvetlen munkatársait – írja a 24.hu.

Letartóztatták a 250 milliós áfacsalással vádolt szegedi képviselőt
Fotó: Facebook/Joób Márton

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője a lappal azt közölte: az ügyben eljáró nyomozási bíró a főügyészség indítványának megfelelően elrendelte a cég vezetőjének és két közvetlen munkatársának a harminc napos letartóztatását. Hozzátette, az ügyben lévő többi gyanúsított letartóztatásáról várhatóan csütörtök délután háromig döntenek.

A gyanú szerint a szórólapterjesztéssel foglalkozó, a bűnszervezet tetején álló szegedi székhelyű gazdasági társaság

2013 és 2017 között valós gazdasági esemény nélküli számlákat fogadott be fiktív számlák kiállítására létrejött cégektől.

A számlázási lánc tetején álló cég a szórólapterjesztést négy megye területén folytatta, jellemzően be nem jelentett alkalmazottakkal. Az ebből eredő költségei fedezésére, valamint áfafizetési kötelezettségeinek csökkentésére három, különálló számlázási láncot alkotó cégcsoporttól fogadott be fiktív számlákat. A számlázási láncban részt vevő cégek kizárólag a fiktív számlák kibocsátására jöttek létre, és a láncok legalján olyan gazdasági társaságok álltak, amelyek vagy nem teljesítették adóbevallási kötelezettségüket, vagy ha tettek is bevallást, adót nem fizettek.

A bűncselekmény leplezéséért a fiktív számlákat kiegyenlítették, de a számlakibocsátásért járó jutalékok levonása után fennmaradó összeget visszajuttatták a szegedi cég vezetőjéhez.

Az őrizetbe vett gyanúsítottak között a számlázási láncok tetején álló cég vezetője, a szórólapterjesztést koordináló területi vezetők, valamint a fiktív számlázó cégeket biztosító emberek vannak. A nyomozás eddigi adatai szerint a költségvetést ért vagyoni hátrány összege meghaladja a 250 millió forintot, és a bűnszervezet tetején álló cég vezetőjének másik, építőipari tevékenységgel foglalkozó cége is fogadott be fiktív számlákat, mintegy 3 millió forint adótartammal.

A közlemény szerint a főügyészség a gyanúsítottak letartóztatására az 5-20 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye és ténye miatt tett indítványt. A nyomozás során beszerzett adatok szerint a gyanúsítottak egy része az eljárásról tudomást szerezve bizonyítékokat próbált eltüntetni, rájuk nézve kedvezőtlen vallomást tevőt próbált vallomása megváltoztatására rábírni, az eljárás során terhelő adatokat tartalmazó adathordozót próbált hamis nyilatkozattal a bizonyítékok köréből kivonni.

A Nemzeti Adóhivatal Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatóságának Csongrád-Csanád megyei vizsgálati osztálya a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség által irányított nyomozásban kedden állította elő a gyanúsítottakat.

A nyomozás a számlázási láncok teljes felderítésére irányul és további elkövetőkre is kiterjedhet.

Az ügyészség letartóztatásokra irányuló indítványáról a Kecskeméti Járásbíróság dönt csütörtökön – tudatta a főügyészség közleményében.

Az Origo kedden azt írta, hogy több százmillió forintos áfacsalás gyanújával őrizetbe vette a NAV Joób Mártont, az Összefogás Szegedért egyik önkormányzati képviselőjét, Botka László (Összefogás Szegedért Egyesület) polgármester "bizalmasát", aki a cikk szerint Botka László legszűkebb köréhez tartozik, a szegedi önkormányzatban a család- és szociálpolitikáért, illetve sportért felelős tanácsnok, és a 2018-as választáson az MSZP és a Párbeszéd közös országgyűlési képviselőjelöltje volt Csongrád megye 2-es körzetében (Szeged).

A szegedi önkormányzat azt közölte: megdöbbenve értesült Joób Márton ügyéről.

Joób Márton ügyéről semmilyen ismeretük nem volt, és annak "semmi köze nincs a képviselői munkájához" – írták közleményükben, hozzátéve, remélik, hogy "a vállalkozói tevékenységével kapcsolatos hír nem igaz, és tisztázza magát a vádak alól."

(MTI, 24.hu)

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
vajon a NER rablólovagokat , mészarost ,garancsit meg a többit miko9r fogják letartóztatni??? Mert ők nem milliókat hanem milliárdokat loptak!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
@Chao ragazza: Gyomlál a hit gyüli, mert maradt az mszp-nél, és Bottkánál a gyülekezet "arca".
luiz
Tanulók XD Mar száz éve a világon az összes maffiát szinte 100%-ban az adóhatóságok juttatják rács mögé.
Gyütt Mönt
Azért még megvárom a bíróság ítéletét.
Macskaszem
Joóbb lett volna tisztességben élni, ha már hit gyülis az ember. A hit gyülis keresztények is ilyen lopósak?
jesz
@Horizont: ...és még több pénz...
dr. prédikátor
vajon a NER rablólovagokat , mészarost ,garancsit meg a többit miko9r fogják letartóztatni??? Mert ők nem milliókat hanem milliárdokat loptak!!!
jesz
@Horizont: szóval 11 gyerek(régiesen éhes száj), sokba van...
Kiváncsi vagyok, hogy a Hit gyülekezet, a háromszoros világbajnoki cím, és a sok gyermek mennyire hatásos?
Virág Árpád
@luiz: 15.35 Akkor Németh Sándor is megy utána?! Meg a fél HITGYÜLI???
tudode
Klassz!
.
Miközben a sneciket tekergetik az illetékeSSekk, TABU országban a cápák úgy vihetik a lét, és a cuccot, hogy már a látszatra sem adnak!
.
www.google.com/search?q=ner+tagok+lop%C3%A1sai&oq=NER+&aqs=chrome.1.69i57j35i39l2j69i59j0l4.5172j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-------------------------------------
.
Egy kicsit korainak tűnik a választási hacacáré!
Csizmás Kond
@Horizont: ...vagyis ha a az az oldal lop amelyiket te kedvelsz az nem is lopás...
Szerintem nálad csak az alkalom hiányzik...
Csizmás Kond
@Horizont: ...csak szeretnél hídba lemenni...de nem megy :)
amúgy ott a példaképed a Gyurcsány klán, a bandájából ceglédi...és most nem akarom az egész bagázst felsorolni...na mindezeket pártoltad...mintha közéjük tartoznál...
Csizmás Kond
@Eladott Ország: Próbálj valamit visszavásárolni az eladott eszedből, és hátha akkor összejön...
ómió
Akkor ez "nem jött be" az efftársnak!
SystemError
@ómió: Nyerjetek 22-ben, mert ha nem akkor nem lesz elég hely a böriben. Persze a nép lehet nem húzza ki addig...
Csizmás Kond
@Horizont: Szerintem meg úgy hazudsz mintha abból doktoráltál volna. Te nem a tolvajt ítéled el hanem azt aki veled szembe van...bárkit és aki melletted van legyen az szintén bárki azt véded...
ja és alkalom...kritizálsz hogy nem tudok értelmezni viszont rólad absolute lepereg minden...nem azt mondtam hogy loptál, hanem azt próbáltam kifejezni hogy az olyan hozzáállással mint a tied, aki minden baloldali bűnözőt próbál megvédeni könnyebb volna lopni...és nem is volna akkora bűn...sőt a tolvaj intelligensebb mint az aki folyton csak azokat isteníti.
...na és hol a pá ?
Csizmás Kond
@Horizont: "Szerintem nálad csak az alkalom hiányzik..." ..aki a tolvajt védi az maga is bűnös...lehet akár tolvaj is.
...és normális beszélgetés...na az az egy amit veled nagyon ritkán lehet, mert a hisztid mindig kikapcsolja az értelmedet. Ami meg az állításokat illeti azt mondhatnám úgy is hogy tőled tanultam, te és a brancsod szoktak itt mindenféle dolgokat állítani másról amiről halvány fingjuk sincs...szóval az a fasz te vagy akinek engem képzelsz.
...sokáig azt hittem klimaxos vagy... de nem ...te anélkül is elég hülye tudsz lenni...na pá...hacsak nem érzed úgy hogy válaszolj...:)))
ómió
@SystemError: Emlékszel még egykori "elszámoltatási kormánybiztos" Keller efftársatokra?! Egykor ő is így álmodozott! De aztán felébredt! Te még nem?
SystemError
@ómió: Nézd a mostani klientúra kiszolgálja, hogy a fiktív ügyleteiteket toljátok, de a legtöbb ügy megbukna egy viszonylag független környezetben, ahol nincs Polt Peti, Pintér, stb.. Mint írtam ezt lehet még évekig csinálni, de ha ennek egyszer vége, akkor minden borul. Tudod az állam elleni bűncselekmények nem évülnek el... Parádézhattok még sokáig, de ne gondolod, hogy a Rózsadombon fogtok megöregedni, mint a kommunista és náci patkány szellemi elődeitek.
ómió
@SystemError: Továbbra is a bolsi álmodozás foglya vagy? Amolyan "későn ébredő" típus? Talán még kinőheted. Amúgy meg a bolsi és posztbolsi patkány rózsadombisok máig is a te "táborod oszlopos tagjai" - a "nácikat" meg kiírtottátok - még, ha szívesen hazudnád is őket a másikra!
SystemError
@ómió: Dehogynem komcsi-náci patkány szellemi ivadékok vagytok mind. Nem az ideológia, politika a lényeg, hanem a gerinctelen fos magánember, aki ezt kiszolgálja. Besúgó, házmester, ügynök, sok nevetek volt már
a történelem során. Tudod olyan szerencsétlen hulladékok, mint te is. Azt gondoljátok ez örökké fog tartani és ha majd vége, akkor ennyi és nem lesz semmi...?) Azért az elődeiteket sem teszik a kirakatba, csak hogy veletek az lesz a különbség, hogy az adatok nem mágnesszallagokon és dossziékban van elzárva a külvilágtól Efftársilag fogjátok mogyorózni egymást a Csillagban. Arra nem gondoltatok, ha mondjuk a gyógyszerfüggő zsírgeci a bele miatt kapna egy szívinfartust, akkor másnap mi lenne... Kártyavárként borulna rátok a hazugságspirál
Elmondom mi lesz, ha egyszer buktok. Ezt az oldalt kinyitjuk és újra végigmegyünk mindenen:
k-monitor.hu/fooldal
ómió
@SystemError: Attól lennénk azok, hogy ti, bolsi patkányok ezt hazudjátok ránk? Ez kevés, efftársak! A "besúgó, házmester, ügynök" rendszer meg még Rákosi efftárs- apátok, sőt még Kádár efftársatok idején is fénykorát élte! Arra nosztalgiázol? Aztán, amikor rátok omlott a "magasabbrendű társadalmatok", 89-ben még bevallottan tetü bolsiként "bevonultatok" a kongresszusotokra, onnét kifelé jövetben meg már arról "érdeklődtetek", hogy kik is azok a komcsik! Na, ezek vagytok ti: egy fekáliatanya, amelyik azóta egyfolytában a másikra próbálja hazudni önnön tetves bolsiságát! Ráadásul úgy, hogy "szent" bolsevik himnuszát, az Internacionálét minden "jeles alkalommal" szívből énekli! Ha a "hazugságspirál" hiányzik, tetüfi, ebbe gondolj bele! Addig meg csak álmodozzál, amúgy jó bolsi tetü módjára!
SystemError
@ómió: Majd a Gasprom megveszi nektek igaz:) Nem ezen a ponton távozott Simicska, hogy egy ilyen besúgó geci már neki is sok volt...:) Ne csinálj úgy, mintha lennének elveid, mint mondtam nem erről szóltok. Kicsit több pénzért, minthogy kőműveskednél az anyádat is eladva hazudozol efftárs. Mindegy, hogy komcsik, nácik vagy a fidesz alatt lehetett egy kis csúszóhoz jutni, ti ott voltatok. Mi a helyzet mostanában a pestri srácok blogokon? :)
ómió
@SystemError: Bármit vegyen is meg a Gasprom, azt majd annak fogja, aki Totó kutyival duettben egy zsidótól zabrált villában fényezi Putyin efftárs hátsóját! Még mielőtt másra hazudnád a "hazafiasságot"! Ha már a tetves bolsi "jellemrajzotokat" az egótokkal együtt itt is megpróbálod!
SystemError
@ómió: Putyin hátsóját a gyógyszerfüggő urad nyaldossa. Tudod az is náci kommunista szellemi ivadék, mint te. Igaz inkább kommunista:volt a kedves papa:

"1966-ban belépett a Magyar Szocialista Munkáspártba, ahol előbb KISZ-patronáns, később propagandista funkciót látott el."
Az öreg is már propagandista kommunista geci volt.

Nézzük Ancsa oldalát. Ott is vannak gyökerek a kedves papánál nem mondom:

"Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában fellelhető iratok (ÁBTL 3.1.1. B-77726) szerint 1955. augusztus 29-én szervezte be ügynöknek a mezőgazdasági elhárítás. A beszervezést a szolnoki S. Tóth Mihály államvédelmi hadnagy végezte terhelő adatok alapján. Lévai István a „Lenkei” fedőnevet kapta, és a mezőgazdaság területén, az úgynevezett „kulákvonalon” foglalkoztatták. Egy 1957-es értékelő megállapítás szerint „…az ellenforradalom előtti időszakban elég jó munkát végzett.”
"
szaboria1
@Macskaszem: Pesti ismerősöm is majdnem bedőlt a HIT gyülekezetnek. Mivel volt egy kisboltjuk tanúja voltam amikor ez egyik lépviselőjük azt közölte velük, hogy havonta kell nekik egy bizonyos összeget a gyülekezetnek adni.
ómió
@SystemError: Ja. Akkor azért élte ki így a putyini együttlétet Böszme efftársad, ugye? Ez a "Zorbánra" hazudás meg az efftársi feltételes reflex! Mint, ahogy a "minden bolsi mocskot ráhazudunk" - sőt, "dokumentáljuk " is - belső, efftársi kényszere is!
ómió
@Eladott Ország: Egy-egy hazugságlink csatolásakor, mint jó bolsi fajkretén, mindig kielégülsz? Akkor neked "efftársi élvezet" az élet!!!
Eladott Ország
@ómió: tegnap, 11:18 ♦ Orbán: " A Mi hazánk szíve közepe a törvényesség, a jog és a rend."
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/106012765_289955062369221_3830181565555329850_o.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=1EKlgCVHjvQAX87LeSW&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=762f6a1e9d7eed324998c30c6af0b3ed&oe=5F37486C
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/106988608_3271803572883332_7015280909669203870_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=825194&_nc_ohc=aaF9Nv5ox4wAX_mkhoI&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=5e3bf5b1dc1c9d00f6f0b7738cbc7f55&oe=5F36A9CF
A felcsúti zsírturul pénteken okádja ki hazugságait a közpénzrádiójában'.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/109557376_180000253482189_2134172703792955905_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=FAvD8VV2ohsAX_SO5U-&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=23460d63d267486e8bbb3bebaeb147b7&oe=5F4D9C46
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/108178049_2105241226267281_3407041332913479003_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=825194&_nc_ohc=2VAYSpvtEXsAX-AKpCp&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=da3e363d45e2b3a170a69f57b28793d9&oe=5F4D2D38
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/107735337_3086217031446190_62780560841524417_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=825194&_nc_ohc=CRW6Gk9HQmwAX-0cS1w&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=39b8920058ab7aeba3adf0342cfa9eaa&oe=5F500AFC
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/106915003_109557077489055_3884773016635261889_o.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=825194&_nc_ohc=IqBRe3m1tAMAX8_9uDe&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=05851812c4b0650bf2593f823a141cc1&oe=5F4DE320
ómió
@Eladott Ország:Ez még a Bajai Video Zrt., vagy már az Athina Művek "alkotása"? Netán "csak" a gázáremeléshiány szindrómád hatalmasodott el?
ómió
@Eladott Ország: Mikor is emelték nálunk utoljára, gyökérfi?! Hazudd ide az "épületest"! De egy Athina link is "megteszi"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.