A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban beszélt a járványügyi védekezés legújabb fejleményeiről.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Istenem, ez a porhintés!
A nyugatiak tisztességes profitot termelnek, miközben munkát adnak a magyar embernek.
Márpedig tisztességes profitot "visszaszerezni" sima lopás.
Ha meg nem tisztességes a profit, arról is a mindenkori magyar kormány tehet, mert akkor rossz szerződést kötöttek.
Szóval a dübörgő gazdaságunk az országot temeti lassan maga alá. :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
görbetükör
Istenem, ez a porhintés!
A nyugatiak tisztességes profitot termelnek, miközben munkát adnak a magyar embernek.
Márpedig tisztességes profitot "visszaszerezni" sima lopás.
Ha meg nem tisztességes a profit, arról is a mindenkori magyar kormány tehet, mert akkor rossz szerződést kötöttek.
Szóval a dübörgő gazdaságunk az országot temeti lassan maga alá. :(
Aki Én
Az úgynevezett nyugatiak kinek a törvényei, rendelkezései, adókedvezményei szerint működnek itt? Ki szokott nagy dirrel-durral bájologni a nyugatiak hazai átadásain...?
Sokkal helytállóbb, hogy nem ti adtok ilyen-olyan vissza nem térítendő támogatást ennek-annak, hanem a magyar adófizetők. Ezek az ő pénzeik.
Chao ragazza
@görbetükör: Türröm tükröm, mond meg nékem volt választásunk ?Nem volt, kész tényekkel mennek a multik MINDEN országba !Tehát szakszervezet kilőve és a bér fix.Ha nemet mond ,máris mennek egy másik olcsóbb országba ! Nem egy japán multi ,10 centért képes másik országot választani ! Harmadik világbeli mondás: Uram ,uram dögöljenek meg a multik de nehogy elmenjenek, mert akkor éhen halunk A magyar lezüllesztett oktatás miatt még igy is necces hogy nem mennek el de ahogy emelkednek a bérek és az oktatást nem veszik komolyabban gondok jönnek.Már éppen ideje hogy iskolaőrségek lesznek és leszállítják a büntethetőségi életkort ,igaz csak 12 évre ( Svájc 6 éves kor )mert ha nem kényszeritik a cigokat tanulásra, munkára akkor a mai 40 évesek éhen halnak nyugdíjasként .Igaz már rég be kéne tiltani ha kiskorú szül, családi pótlékot adjanak neki !Na meg ha nem dolgozik a férj akkor is megvonni
kereső
Hű, de qrva sokat ért orbán a gazdaság működéséből. "visszaszereztük"- orbán lett a mai Magyarország Robin Hoodja??- csak ő a zsákmányt nem a szegényeknek adja, hanem megtartja a saját családjának- igy aztán nem több, mint egy útonálló.
Egy görcsrángatta útonálló.
Nessy
Vadászeb legyek, ha értem Orbánt! Szijjártó fanfárok zengése mellett jelenti be, ha egy multi cég több milliárdos vissza nem térítendő támogatásért, adókedvezményért, rabszolgatörvényért idejön. Minden vállalat a profitot vagy kifizeti, vagy visszaforgatja. A magyar oligarchák általában kiveszik. Hiszen a hirtelen gazdagodást a sok esetben extra profit jelenti számukra. Talán végre el kellene dönteni, hogy "megállunk a saját lábunkon", vagy uniós támogatás nélkül "szegények vagyunk".
Esetleg az sem lenne hátrány, ha befejeznék az unióra kígyót, békát kiabálást.
Nessy
@Chao ragazza: Nem tudod véletlenül, hogy ki is tette és teszi tönkre az oktatást? Nem hallottál véletlenül a NAT nevű államilag előírt kötelező tananyag oktatásáról? Esetleg a szakképzés "átalakításáról", amelyik "beszélő szerszámokat" képez?
görbetükör
@Chao ragazza: A multik akkor mennek kész tényekkel más országokba, ha azok a más országok tele vannak korrupt politikusokkal. Minden, ami rossz a multikkal kapcsolatban, a magyar korrupt politikusoknak köszönhető, pártfüggetlenül.
A multik zömmel jót hoznának az országban. Én még emlékszem a kádár-rendszerben, milyen is, ha nincs választék az árukban. Most a maiak ezt el sem tudják képzelni.
Állítom, a magyar vállalkozók jobban kizsigerelik a magyar munkavállalókat, mint a multik. Sőt, a törvények is a kizsigerelést támogatják.
Ami meg az oktatást illeti. Az iskolaőrség nem fog tudást verni a fejekbe! Meg kellene hagyni a tanároknak a jogot, ha szükséges, keverjenek le néhány pofont, vagy büntessenek keményebben. Az iskolaőrség csak az ököljogot erősíti, azon túl, hogy ezer és egy visszaélésre ad okot, a rettegés nem fog megszűnni a gyengébb és kiszolgáltatottabbak körében. Sőt, nőni fog. Mert az igazi vagányokhoz az iskolaőr sem mer odamenni egyedül, akár a rendőr. Szóval megint a kisebb ellenállás felé fog tolódni az erőszak.
A tudást nem becsüli a zöm, egy valódi tudásfelmérő tesztnél a zöm megbukik, ha nem lehetséges válaszok közül kell tippelni, hanem tudni, esetleg kitalálni, melyik a helyes.
És ezen nem a verőlegény segít, hanem a tanár, akinek nem kellene félni brutális szülőtől, vagy diáktól, hanem pedagógiai módon tarthatna fegyelmet. Mert van ilyen, csak sajnos sokan már nem is ismerik.
Nyírfa
De most komolyan: erre az emberre mikor szakad rá az ég?
Nyírfa
@görbetükör: Lehet; hogy nem volt ekkora árubőség a " mi időnkben ", de, ami volt, attól nem is betegedtünk meg. Az iskolákba pedig vérbeli, hivatástudattal és rátermettséggel rendelkező pedagógusok kellenének, nem magukkal még mit kezdeni nem tudó fiatalok, akik kivárásként választják a főiskolát, az egyetemek tanári szakát: legyen egy diplomájuk, olyan, amilyen, nem baj, ha nincs mögötte szakmai felvértezettség. Aztán , ha nem találnak az alibi végzettséggel jól fizető állást, elhelyezkednek valamelyik iskolában vagy külföldre távoznak.
Ami pedig a tanári pofonokat illet, nincs annál nagyobb kudarc, mint erőszakot alkalmazni. Az én gyerekeim már régen felnőtt emberek, de, ha valaki meg merte volna ütni őket, az illető karrierjének pont került volna a végére.
Aki Én
@Nessy: Érdekes, hogy éppen az orbán imádók ,,cigóznak" folyton. Te érted ezt?
Chao ragazza
@Nessy: Lehet nem vagy tisztában azzal amivel én.Mivel sokat éltem nyugat Europábab a " beszélő szerszámok " ott sem tudnak mást .vagyis a szakmájukban kitünőek és perfekt beszélnek egy vagy tőbb idegen nyelvet de lehet fingjuk nincs saját országuk kultúrájáról ! Vagyis ez természetes és nem érték a CEU meg ELTE,jogi fingreszelő diploma !Magyarország meg ezekkel akar csodát tenni ! Magyarországon egyébkánt a kommunizmusban kezdődött a szakmunka leértékelése és erre rátett a 2004-s Uniós nyitás ,amikor a beszélő szerszámok kezdték elhagyni az országot mert a Népművelő ,balett táncos ás hárfa szakos diplomások többet kerestek.Hollandia meg 10 éve kötelezi a munkanélküli diplomást,fizikai munkára .Mivel ágazati bérek vannak, egy centtel t nem kap többet és nem csoportvezetőnek teszik, hanem lapátolni !Ha gubanc van a cégnél ,nem a melóst küldik el ,hanem a menedzsert ! A szakmunkásokra vigyáznak mint a szemük világára.De volt olyan is amikor az irodában egy évig minimálbért kapott még az igazgató is ,mig nekünk ácsoknak bért emeltek.Még ma nyugdíjasként is kapok emileket ( 67 éves múltam ) mehetnék dolgozni vissza Hollandiába !Nos már itt is megvan a melóm !
Chao ragazza
@görbetükör: A tanár nem keverhet le senkinek egy taslit .I llletve ha megteszi a Magyar féle ügyvédek Helsinkiékkel együtt halálra büntetnék az iskolát !Inkább a kizárás lenne a megoldás ha nem tudják fegyelmezni a cigókat ! Vagyis ha elveszi a reggelijét vagy ellopja a mobilját valakinek, ezt nem bagatellizálni kellene ! Keményen büntetni kéne ,mint Svájc vagy Izrael teszi az ott élő cigányokkal !Tehát a multik akkor ne jöjjenek ide ?Nagy tévedésben vagy !
görbetükör
@Nyírfa: Hidd el, a gyerekek éppúgy nem egyformák, mint a felnőttek. Van amelyik gyereket soha még gondolatban sem kell meglegyinteni sem, de bizony van, akinek kijárna néhány keményebb pofon. Ez nem egyenlő a véresre veréssel.
Ahogy nem minden pedagógus, úgy nem minden szülő képes kezelni a dolgokat.
Nekünk középiskolában (akkoriban hírhedtén rossz magatartásúnak ítélt osztály voltunk) a matektanárnőnk jóval hetven felett volt, rossz lábával és bottal botorkált az ajtótól a katedráig. De az óráján a légy sem mert zümmögni és amit ki lehetett hozni az osztályból matektudás terén, azt kihozta. És ráadásul szerettük, nem féltünk tőle és tényleg szinte mindenki igyekezett. De nem minden bokorban terem ilyen tanár.
Ami meg az ételeket, italokat illeti, a magyar termék éppen olyan káros, mint a multik által behozott. Ahogy már írtam másutt, a föld, a víz, a levegő sokkal szennyezettebb, nem tudsz ma már sehol egészségesen élni, még a saját kertben termesztettnél sem.
Tudomásul kell venni, hogy az itt élők zöme munka nélkül akar jól élni, önfegyelem nélkül akar biztonságban élni, hogy a drog, a pia, a korrupció ellepte az országot nyakig - és még lötykölve is van.
Szerintem az orbán-félék még hosszú, hosszú évtizedekig fognak ülni a nyakunkon. Mert van hátterük, mert van rá emberük és a zömnek erre van igénye.
A többi meg szív és szenved. De főként a hatalmat kiszolgáló gerinctelenek miatt. Mert minden törvényt lehet jól és lehet rosszul alkalmazni, vagy éppen egyáltalán nem alkalmazni. És senki mást nem okolhatunk ezért, mint a "büszke magyar népet", azaz a mélymagyar nemzet díszpintyeit.
görbetükör
@Chao ragazza: Pont erről beszélek, hogy a tanároknak kellene több jogot adni. Ha elismerik, hogy szükség van az iskolaőrök fizikai fegyelmezésére, akkor a tanárokét is el kellene ismerni.
Nem a kemény büntetés kell, hanem a pedagógiai fegyelmezés. Sajnos, sokan nem ismerik mit jelent, márpedig ezt nem pótolja az ököljog.
Az ész mindig többet ér a fizikai erőszaknál. De a buta ember ezt nem érti. :(
Nessy
@Aki Én: Nem. De vannak dolgok földön, égen, mit bölcselmünk föl nem ér!
Nyírfa
@Chao ragazza: Meg tudnál tervezni egy házat, egy hidat, egy mozdonyt, amely majd több száz kilométerrel repíti a vonatszerelvényeket?
Tudnál dalt komponálni, színdarabot vagy könyvet írni? És Tanítani?
Ha lebecsülöd a szellemi munkát, akkor milyen alapon várod el, hogy becsülje bárki a fizikait, amelyet kicsit könnyebb be- vagy megtanulni mint egy egyetemet becsülettel elvégezni?
Biztosan sikeres, mozgalmas életutat jártál be, gratulálok is hozzá, csak kicsit egysíkúan nézed a világot: ugyanis, személyiségünkben sokfélék vagyunk, van, aki könnyebben boldogul, és a jéghátán is megél, de van, aki bármilyen tehetséges vagy igyekvő, nehezebben érvényesül. Aki bűnözésből akarja fedezni a megélhetését, egészen más kategória, itt nem róluk van szó.
Kívánom neked, hogy soha ne kerülj olyan helyzetbe, amelyben ügyvéd , netán a Helsinki Bizottság segítségét kéne igény venned.
solidedge
Hülye fideszes szavazók. Ez nektek szól, zabáljátok.
solidedge
Egyébként az EU-tól Mészárosnak adott töménytelen pénzt sem kapjuk vissza soha.
görbetükör
@Chao ragazza: Először is, soha nem volt nálunk kommunizmus. Harmadszor a kádár-kori szakmunkásokhoz fel sem ér a mostani gárda, akár az értelmiség terén.
Bár megfizetve soha nem voltak és ezen a rendszerváltás sem segített. Mivel a határok megnyíltak, természetes, hogy ezt kivándorlás követi.
A szocialista gondolkozásmód lett átmentve a rendszerváltás után, de valami ocsmány, közönséges, unintelligens módon. A tudás helyett egyedül a pozíció határozza meg, hogy ki mit kap, ki mit tehet.
A buta harácsolás pusztítja az országot, mert eladják a jövőt a jelenért. (vegyszeres irtások korlátlan engedélyezése, fák, erdők pusztítása, élő vizek beépítése, stb.)
Ez nem a multik bűne, ez a mindenkori hatalmon levő szocializmusból kinövő proli tempó, amit a genetikailag szolgalelkű nép eltűr.
Nyírfa
@görbetükör: Van, amiben vitatkozom, és van, amiben egyetértek veled - ahogy ez már lenni szokott. :)
Te magad is érvelsz az iskolaőri rendszer kapcsán az ököljog erőszakot szülő következményeivel. Ha egy tanár megüthet egy gyereket fegyelmezés gyanánt, akkor, egyrészt csődöt mondott a konfliktuskezelő képessége, másrészt azt a mintát erősíti, amelyet a gyerek esetleg otthonról hozott. Mi sem lesz természetesebb a számára, mint hogy agresszivitással minden elintézhető, és, ha már kiskorában fixálódnak ezek az eszközök problémamegoldásként, akkor nagyon nehéz lesz új szemléletet elsajátítania.
A tanárnak - jó esetben a családdal paralel - példával kell/kellene elöl járnia, és ebben elsődlegesen az önmegvalósítás lehetséges útjait felmutatva. Nincsen annál örömtelibb, mint megélni az alkotás folyamatát, legyen az egy rajz elkészítése, egy matematikai feladvány megfejtése, egy asztal megtervezése és kivitelkezése, csapatjátékosként egy kosár bedobása a mérkőzésen, annyi, de annyiféleképpen válhatunk kiegyensúlyozott emberré, ahányféleképpen megélhetjük a kreativitásunkat.
Semmi másban nem hiszek. És: aki ütni akar, azt öleld magadhoz. Persze, csak óvatosan, nehogy ijedtében előkapja a bugylibicskáját, mert megszokta, hogy az emelkedő kéz megaláz, fájdalmat okoz.

A zöm: lényegében túlnyomó többséget jelent. Ha a magyarok vagy az emberiség zöme olyan lenne, mint amit felvázolsz, akkor tagadnánk az evolúciót. Inkább a sokan-t érzem valósnak. És ne feledd: míg a szelíd magától értetődően, zaj nélkül teszi a dolgát, addig a figyelemhiányos ember - ha gyermek, ha ifjú, ha felnőtt - durván és hangosan tör be a közösség szférájába, s ha ezzel nincsen egyedül, máris úgy tűnik, hogy sokan vannak.
Nyírfa
@solidedge: Mint mindig: csak a lényeget! :)
Aki Én
,,Duma Aktuál: Egy svéd adófizető sztrókot kap, ha meglátja, mit építettek a pénzéből Badacsonyban"
görbetükör
@Nyírfa: Nézd, gyerekekről van szó, akik tanulnak a felnőttek viselkedéséből.
Egy szitut a helyszinen akkor és ott kell megoldani. A tanár ha megoldja (jól, rosszul) akkor a tanárnak lesz tekintélye, akkor hallgatnak rá. Ha nem, ha mondjuk egy szitu miatt az elkövetők néhány óra múlva, vagy akár fél nap múlva lesznek felelősségre vonva (mégpedig olyan módon, amit tanár nem tehet) akkor a tanárnak nem lesz tekintélye, csak egy pojáca lesz, akire nem kell hallgatni. Akkor az rögzül ráadásul minden gyerekben, hogy a fegyveres őrtől kell csak tartani. Milyen generáció fogy így felnőni? Mert a tanár taníthat, mondhat bármi mást, a gyerek látja, amit lát!
Értsd meg, a tanárnak mindenféle gyerekkel van dolga, mivel más környezetből jönnek! Van jól kezelhető, van kevésbé jól kezelhető és van kezelhetetlen gyerekkel. Neked hányfélével volt dolgod?
Az ütést hidd el most is az fogja kapni zömmel, aki nem érdemli meg. Mert túl sok az alkohol, a drog már iskolás korban és ez bizony kezelhetetlenné teszi a gyereket, az igazi egyéniségét. Bizony vannak érzéketlen, szadista gyerekek, mert sok már az anyja hasában szívta magában az alkoholt.
Szóval én a tanár ítélőképességében jobban bízom, mint fegyveres őrben, vagy akár széplelkű, szelíd szülőben.
Nyírfa
@görbetükör: Gondolkodom ezen a szolgalelkűségen, amely nyilván nem genetikai, csak , így eltúlozva , nyomatékosítja a problémát.
Hogy miért alakult ki az a puha gerinc, amely ellehetetleníti a társadalmunk felemelkedését. Mitől tart ennyire a magyarság, hogy képtelen eljutni a felismerésig: a fejlődés elutasítása megfutamodás, s a kompenzációs kísérletként választott nemzethyeskedés, erős és büszke magyarkodás több mint gyávaság, a nemzeti létünk elárulása: már nem csak gazdasági neokolonializmus fenyeget minket, hanem szellemi gyarmatosítás is.
Mi az ok, az eredendő probléma?
kokopelli
Igaz,hogy "Brüsszelt",és az un. "Multikat",csak a degenerált politikusok dobják be a közös kalapba! Ezt nyeli
a nép rókázásig,ha Orbán effendi mondja! Valami nem ketyeg nála rendesen! Brüsszel és Aldi-ék...?
Nyírfa
@görbetükör: 11.52

Inkább bízol a tanárban mint a szelíd, szép lelkű szülőben...ez eléggé meglepő kijelentés. Felteszem a szelídség mögé határozatlanságot , gyengeséget, esetleg tutyimutyiságot, a széplelkűség mögé felelősséghárítást, szépelkedést, finomkodást vetítesz. Pedig nincs közük egymáshoz. A tanár ítélőképességét a szülőé helyezni, hiba.

Gyerekekkel nem foglalkoztam, de dolgoztam pszichiátrián és a szociális szférában.
Nyírfa
@Nyírfa: Lemaradt egy szó, fontos: a fölé. A tanár ítélőképességét a szülőé fölé helyezni, hiba.
Chao ragazza
@Nessy: Lehet nem éltél a 60- 70.s években.Mert akkor bizony a németek sem éltek olyan jólétben mint ma.Nekik is 25 év kellett hogy fel fejlődjenek és elkezdjenek fogyasztani !Magyarország még csak 10 éve fejlödik fel a gazdaság ,szóval még jó 10 év hogy elérjük a német 1990-s éveket !Aoropó 10 éve te mennyit kerestél ?A mostani töredékét !
görbetükör
@Nyírfa: Nem, nem túloztam el a genetikai dolgot. Kár lenne tagadni, hogy az ázsiai népek alapból szolgalelkűek, korruptak. Kapásból elég csak egyetlen példának a baráti Kínai állam. Ezért is van náluk kemény diktatúra. És mi Ázsiából származunk. A mentalitás velünk él és csak kevésbé tudta ezt hígítani az európaiság.
Az eredendő okot a morál hiányában látom. Mert mindenki a maga kis portáján követ el stiklit, vagy huny szemet olyan felett, amin nem kellene és azt bocsánatosnak tartja. Mert nem tartja sokra önmagát, ezért nem is követeli meg mástól sem.
Itt van egyetlen példának ez a fórum. Nekem tényleg hányingerem van az itteni stílustól, politikai hovatartozástól függetlenül. Azt hiszi a zöm, ha mást sárba tipor, ő tiszta marad. A kemény vita, az érvek kemény ütköztetése helyett a közönségesség megy. Becsületsértésen már fel sem háborodik, mert ő maga is becsületet sért. Ugyan mit lehet várni a vezetőktől?
Ha a köznép tisztelné a másik másféle gondolkozását, ha a becsület fontos lenne, annak megsértés valós sértés lenne, vezetőitől sem tűrne mást. Ha a köznép zöme tisztességes lenne valójában, a vezetőitől sem tűrne mást. Azt érdemeljük, amit kapunk.
Lehet ezen háborogni, de ez az igazság.
Nessy
@Chao ragazza: Miután még a XX. század végén mentem nyugdíjba degresszív számítás mellett, de a XXI század elején 2010-ig volt pl. svájci indexálás, nyugdíjas kosár számítás, valamivel jobban, mint manapság. Igaz Novák Katalin azt mondta, hogy a piacon ma is ugyanazt megvehetem a nyugdíjból, amit 2010-ben, csak a mondat második fele lemaradt! Ugyanazt, de csak a fele mennyiséget!
Chao ragazza
@Nyírfa: Nem az én munkám házat tervezni ,de a meg építése már igen.Te valószínű azt nem értetted meg ,semmi szükség ennyi humán végzettre és művészre meg jogvégzettre ! Mert a média szak meg ókori nyelvek,szabad bölcsészet ,germanisztika és egyedibb szarságokra túljelentkezés van, gépész ,építészre meg nem CEU egy káros gazemberség sok ország nem viccből dobta ki vagy be sem eresztette !Tehát ezek sem tudnak házat tervezni ,ellenben meg építeni sem !Anglia nem viccből emelte fel duplára ezen szakok tandíját !Ott is filozófusokból dömping volt és segélyen lopták a napot !Igazából nem rossz amúgy ha főiskolás diplomával megy ...mosogatni vagy takaritani aprópénzért Londonba.De miért kell 3-5 évet ehhez tanulni?Én már 30 éve tudtam, egy szakma felér két könyvtáros diplomával!
simmering73
Amikor az ember azt hiszi, hogy már nincs lejjebb a fórum színvonala, megjelenik ez a hiányos olasz nyelvtudású fideszbuzernyák és leossza a lapot, hogy jobban élünk mint tíz éve.
Chao ragazza
@Nessy: Peches vagy akkor.Elvileg 20 évre tervezik a nyugdíjas életkort, statisztika alapján.Nyilván ha élnék még 20 évet a mostani jó nyugdíjam ,ugyan úgy elinflálódik akkora ! De ha visszagondolok a nagymamámra ő havi 400 Ft.t kapott az 1970-s években amikor havi 4000 Ft-t kerestünk !Ellenben a nyugdíjas, mettől idősebb annál kevesebbet költ ez tapasztalat !Mivel nem kell munkába járni ,meg ingyenes az utazás, kevesebb cipő ruha elég .Ha okos és saját háza van, hőszigeteli /teti ha nem tudja csinálni maga .Iyg keveset költ fűtésre és hűtésre is !
Chao ragazza
@simmering73: Nem szavaztam a Fideszre, de nekem nincs anyagi gondom lévén jól megalapoztam magán és állami nyugdíjjal is életemben a rengeteg munkával .50 évet dolgoztam építőiparban és nem az irodában !Ajánlom neked is DOLGOZZ és nem lesz anyagi gondod ! Olaszul nem sokat tudok, sajnos mindig akartam tanulni de nem fért bele az időmbe meg az angol,német,holland nyelv untig elég hogy megértessem magam a világban.
simmering73
@Chao ragazza: Akkor pontosítok: 48 évet dolgoztam le, egyetlen nap hiányom nem volt. Miután végig közalkalmazotti státuszban voltam, nem csaltam adót, fizettem a tb-t, nyugdíjat. Hivatalosan áprilistól leszek nyugger. Anyagi gondom nincs, de nagyon sok mindent nem engedhetek meg magamnak, amit tíz évvel ezelőtt megengedhettem, régebbre meg ne is menjünk vissza. Ki lehet jelenteni, hogy szarabbul élünk mint tíz éve, igaz ez csak azokra vonatkozik akik nem tudtak a zavarosban halászni.
Az olaszban szívesen segíthetek, ha a nickneved sziasztok gyerekek akart lenni, akkor: ciao ragazzi.
kokopelli
@Szeparepa2: ...akik kajálják a rossz dumáját azok schegg-hülyék,vagy kapnak érte valamit! Arra játszik
a vajda,hogy az imádóinak halovány alfarhangja sincs arról,hogy a két pénz (EU-s és a "multiéké") köszönő
viszonyban sincsenek egymással!A buta népet lehet kordában tartani! Ő is tudja,és az bejöhet a fityisznek!
Nessy
@Chao ragazza: Sőt, ne akarjon gyümölcsöt, húst enni, ne legyenek kulturális igényei, elvégre ott a tv. Ha nem saját hőszigetelt házban lakik, felesleges télen 18 foknál több a lakásba. Olyan úri passziója meg végképp ne legyen, hogy egy hétre elutazzon egy gyógyszállóba.Különösen, ha egyedül él.
Apropó, minek él még? Csak feléli a fiatalok elől a jövőt!
Nyírfa
@Chao ragazza: 13.43

Hát, kedves ragazza, van, amit meg lehet tanulni, és van, amit nem.
Nyírfa
@görbetükör: 12.44

A szolgalelkűségre való hajlam okaként nem jelölném meg az ázsiai származást, azt viszont aláírom, hogy ezer éves európai lét kevés lehet az identitás és az integráció harmóniájának a megteremtéséhez. Leginkább a skizoid állapothoz hasonlít az a tudatműködés, ahogyan a magyarok keresik a gyökereiket , miközben új, európai identitást próbálnak kialakítani magukban.
Hogy a moralitásunk eredendően labilis lenne? Tény, hogy a köpönyegforgatás, a kikacsintó "székelylelemény", amelyre olyan büszke a Viktor, nemzeti sajátosság. És én éppen ennek az okát firtatom. Mert kell, hogy oka legyen annak, hogy egy ilyen attitűdhöz nyúl, egy ilyen nemtelen szerepet vállal magára itt, Európában a népünk.
görbetükör
@Nyírfa: Nézd, nehezen tudnád cáfolni, hogy az ázsiai emberek szolgalelűek és a korrupció melegágya.
A történelem folyamán, az irodalomra hivatkozva -- hogy is áll kis hazánk, miért vagyunk mindig pató pál-félék?
Miért van, hogy aki ebből ki akar törni, vagy mártír lesz, vagy disszidens? És most nem a jelen korról beszélek!
Nyírfa
@görbetükör: Amit keresek, az valahol itt gyökerezik:

" Mivel a magyar állam és a magyar nép kialakulása, etnogenezise és az első államhatalmi megszerveződése, a Magyar Fejedelemség még a sztyeppei kultúrkörben zajlott le, így István állama azzal a keleti örökséggel kezdett integrálódni a korabeli Nyugat-Európa szellemi és politikai világába."

Az ázsiai népek szolgalelkűségét sem állítani, sem cáfolni nem fogom, mert olyan kultúrákról beszélünk, amelyeknek legalább annyit köszönhet az emberiség, mint amennyi kritika érheti.
Forrás: Wikipédia
Nyírfa
@görbetükör: A forrásként megjelölt Wikipédia természetesen a magyarokra vonatkozik, és már piszkosul unom, hogy a gépem önhatalmúlag rendezi a soraimat. :)
Ez is egy megfejtendő rejtély. :)
görbetükör
@Nyírfa: A kultúra és a szolgalelkűség megférnek egymás mellett. Ha meggondolod, rabszolgák között is volt zseni és tudós, művész. A gyökereket meg kár tagadni, csak azért mert van benne ciki. Ha a pozitívum kell, akkor fogadjuk el a negatívumokat is. Ez így kerek.
Gazella
Na most akkor mi is van??? Vezir te agybeteg vagy.. menj sürgösen pszichiáterhez..
Nyírfa
@görbetükör: A kultúrához minden hozzá tartozik, jó, rossz, szép és csúf, fejlődés és visszaesés - nagyon leegyszerűsítve. És akkor ezt képzeljük el évezredeken, ezt megelőzően pedig évmilliókon keresztül.
Az elfogadás pedig már csak azért is fontos, mert előfeltétele az elengedésnek. :) Szép, spirális forgás az életünk.
tudode
Meghallgatva őfélesée ma reggeli szó melléktermékezését, valami garázs izéről ketyegett, a családi turisztika izé fellendítése céljából,
.
----- 2020. július 31-én ketyeg olyan szakmaiatlanúl, mintha nem kajálná az ország kalácskáját, és az egyebeket
.
mediaklikk.hu/kossuth-radio/cikk/2020/07/31/orban-viktor-miniszterelnoki-interju-jo-reggelt-magyarorszag-julius-31
.
Mintha nem a földön járna, hanem más dimenziÓban, eldurranva a politikai agymenésétől!
Sámannus
Hát pohoskám ha ők nem termelnének ti mészarossal a birkaszart szednétek a legelőn, és az exportálnátok. Ne csinyád má a feszkót, miattad van padlón az ország, mert csak lopásból él a csürhétek.
Eladott Ország
Tizenöt év alatt, vagyis a 2004-es uniós csatlakozástól 2019 májusáig Magyarország összességében 55,2 milliárd euró értékű uniós támogatáshoz jutott. Aki az Euronewsnak nem hisz, az máshol is utánanézhet. Ez az összeg, a manapság divatos 340 forintos árfolyamon megközelíti a 19 ezer milliárdot. Mondjuk, hogy ha ezt a pénzt máig félreraktuk volna a párnacihába, akkor idén teljesen ingyen élhetnénk, konkrétan belső források nélkül, abban az értelemben, hogy nem kellene egy forintnyi adót, illetéket, járulékot sem befizetni az államkasszába. Semmire. Senkinek. Sem a magánszemélyeknek, sem a vállalkozásoknak, sem a bankoknak, sem egyéb intézményeknek. Továbbá vásárolhatnánk egész évben a világszínvonalú 27%-os ÁFA nélkül a boltokban, csak nettó áron. És mégis működne az egészségügy, az oktatás (persze csak úgy, ahogy eddig), megkapnánk a nyugdíjainkat, stb. És ami fontos (na azért annyira nem!), jutna a miniszterelnökségnek is 760 milliárdnyi éves apanázs, míg a magyarországi összes (kb. 3.200) önkormányzat kaphatna 739 milliárd forintot. Ez utóbbi még inkább alulmarad a versenyben, amennyiben hozzárakjuk a miniszterelnökségi kiadásokhoz még a propagandatóninak juttatandó idei 153 milliárd forintot is.
i.pinimg.com/564x/7b/15/85/7b1585edcd6abed4bbb56424b9c79e44.jpg
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/73012698_732817127195793_1721242477840564224_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=t9ho_SGQau8AX8r_PQD&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=02b61796aec206e991b84e5b1950246b&oe=5F2CDC88
Eladott Ország
@Chao ragazza: tegnap ♦ 09:18 Sok paraszt hiszi magáról hogy király...
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/106934433_3576474672381192_1470074345678795837_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=825194&_nc_ohc=8v42pXif0f4AX-NZhOc&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=f9dff010f1d55c683f7928e245edaec2&oe=5F2B763A
- De az egy magyar cigány
- Ah, az egy velencei tükör. Uram! Nézze az ecsetkezelést. Késő "rönaszánsz", délután 4 óra. (Hofi)
csipetke
Ennek az embernek a lételeme a hazudozás,vagy a tények folytonos maszatolása. És ez vallja magát kereszténynek...
Sámannus
Mi a túrónak kell neked a pénz, amikor román focistákra költöd. Mennyé inkább a bús .csába ott panaszkodjá.
Sámannus
@Aki Én:"Érdekes, hogy éppen az orbán imádók ,,cigóznak" folyton. Te érted ezt?"
Ez a cigányozás más formában is létezik a beások szidják az oláhokat, és viszont. Nemrégen az egyik ismerősöm említette, hogy náluk a "migráns cigányok között tízszer több a bűnözés. Hát a példánál maradva a mi páciensünk szerintem a súlyosabb esetek közé való, mert egymaga felvállalja az egész kompánia bűnét, lévén, hogy súlyosabb károkat okoz az országnak, és a rászorulóknak mint az egész népe együtt véve
Chao ragazza
@Eladott Ország: kevés vagy stupido uomo

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.