Új pszichoaktív anyaggal bűnszövetségben elkövetett visszaélés gyanújával folytat eljárást a rendőrség öt ember ellen, akiket szerda hajnalban vettek őrizetbe Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyében – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság péntek reggel a police.hu-n.

A Ceglédi Rendőrkapitányság által koordinált rajtaütésben több tucat szolgálati autóval nyolcvan rendőr, három kutya, valamint a Terrorelhárítási Központ két műveleti egysége vett részt.

A tájékoztatás szerint az akció során öt embert előállítottak, közülük kettőnek, R. Róbert János szolnoki és Zs. Ernő zagyvarékasi lakosnak kezdeményezték a letartóztatását.

R. Róbert János egy korábban elfogott kereskedőtől vette át az illegális üzletet, a gyanú szerint két hónap alatt hat kilogramm "kréta", "kristály" és "hópihe" fantázianevű anyagot adott-vett, amin több mint 1,5 millió forintot keresett.

A másik gyanúsított, Zs. Ernő két hónap alatt több mint 15 kilogramm új pszichoaktív anyag beszerzése és értékesítésében vett részt – tudatták. Bevétele több tízmillió forint volt, mivel az új pszichoaktív szerek grammját 800-1800 forintért vette, majd jelentős haszonkulccsal, adagonként legalább 5000 forintos áron terítette ügyfélkörének.

A rendőrség a rajtaütéskor elfogta a gyöngyösi M. Lászlót, akinek terhére 2 kilogramm új pszichoaktív anyag továbbadása róható, továbbá a bűnbanda sofőrjét és egyik vásárlóját.

Az egyes helyszíneken több mint 2 millió forintot, egy személygépkocsit, egy kistehergépkocsit, két mobiltelefont, ékszert, mérleget, elektromos sokkolót, boxert, gázriasztó fegyvert foglaltak le a rendőrök.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.