Az alapítványi vezető a Klubrádióban azt mondta, hogy szerinte szerencsétlenül sült el az a blogbejegyzés, amelyben nagyon kemény állításokat fogalmazott meg a kirúgott főszerkesztőről. Mint mondta, nem gondolta komolyan, hogy „rendőröknek szíjon kellene elvezetniük”, ezért elnézést kér, de nagyon feszült állapotban volt, „két napos sortűzben”. Ugyanakkor úgy gondolja, Dull felmentésével mindenképpen „okos döntést" hozott. Szerinte bármelyik médiacég vezetője így döntött volna ebben a helyzetben.

Bodolai László, az Indexet tulajdonló alapítvány vezetője interjút adott a Klubrádiónak. Bolgár György műsorában azt mondta, ugyanezt kapta három évvel ezelőtt a jobboldali médiától, „sőt, szinte kisebb dózisban, mint most a másik oldaltól”, tudja, milyen célpontnak lenni.

Bodolai László a Klubrádióban a kérdésre, hogy hányan maradtak az Indexnél önszántukból, azt mondta,

pontosan nem tudja, de nem sokan.

Bodolai László nem bánta meg, hogy kirúgta Dull Szabolcsot, akivel komoly munkajogi, cégvezetési vitájuk volt, amit nem sikerült optimálisan rendezni, mert folyamatosan ultimátumokat kapott, nem látott törekvést a kompromisszumra.

A főszerkesztő felmentését okos döntésnek nevezte, azt viszont bánja, hogy nem hagyott időt az indexeseknek arra, hogy új embert jelöljenek a helyére.

Ha erre adott volna két órát, talán le lehetett volna csillapítani a kedélyeket, de a szerkesztőségi ülésen méltatlan támadásokat kapott olyanoktól, akikért sokat tett. Úgy vélte, sokan nem akarták, hogy így alakuljon, de volt egy „nagyon kemény mag”, amelynek az volt az érdeke, hogy „erre sodródjon az Index”.

Jelezte, soha nem mondta, hogy nála van Dull Szabolcs híváslistája, neki se jó, hogy az Origón ez megjelent. Nagyon sajnálja, hogy ebbe belefolyik a kormánypárti sajtó és ők próbálják az ő narratíváját erősíteni.

Mint mondta, szerencsétlenül sült el blogbejegyzése is, amelyben nagyon kemény állításokat fogalmazott meg Dull Szabolcsról.

Nem gondolta komolyan, hogy „rendőröknek szíjon kellene elvezetniük”, ezért elnézést kér, de nagyon feszült állapotban volt, „két napos sortűzben”

– tette hozzá Bodolai László.

Forrás: Klubrádió, HVG, 24.hu

Címlapkép: Bődey János/Index

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Tehát nem azért rúgta ki Dullt, mert titkokat árult el a konkurenciának, hanem mert "komoly munkajogi, cégvezetési vitájuk volt, amit nem sikerült optimálisan rendezni, mert folyamatosan ultimátumokat kapott, nem látott törekvést a kompromisszumra".

Azt a hét meg a százát...
S még azt is bevallja, hogy híváslistája sincs...
RonaGyuri
hagyd bunkó úgy is tudja mindenki, hogy egy szar tróger vagy! =))
SystemError
Bodolai vergődése a legszánalmasabb ebben az egészben. Mit gondolt, hogy közel 100 oknyomozót majd hülyênek néz...:) Faszfej!
F_Viktor
Tehát nem azért rúgta ki Dullt, mert titkokat árult el a konkurenciának, hanem mert "komoly munkajogi, cégvezetési vitájuk volt, amit nem sikerült optimálisan rendezni, mert folyamatosan ultimátumokat kapott, nem látott törekvést a kompromisszumra".

Azt a hét meg a százát...
S még azt is bevallja, hogy híváslistája sincs...
jesz
kérhet bármit is, ami egyszer elhagyta a száját, azt már baszhattya...
Különbenis nem elnézést, hanem bocsánatot kellene kérni(bár ebben az esetben mindkettő sem ér semmit)
ómió
"Megbánó" zarándokút nem lesz? Efftársi "önrevízió"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.