Ajándékot helyezett el Tiborcz István balatoni nyaralója előtt Fekete-Győr András – szúrta ki a 444 és a Mérce.

Orbán Viktor miniszterelnök lapinformációk szerint néhány napja veje, Tiborcz István balatoni úszómedencés birtokáról jelentkezett be közösségi oldalán:

Több Balaton, kevesebb Brüsszel!

- ezzel a szöveggel osztott meg szalmakalapos képet Facebook-oldalán múlt szombaton Orbán Viktor .

Az rögtön látszik, hogy a fotó a Balatonnál készült, de a Magyar Narancs az Átlátszó tavalyi cikke és képei alapján ennél pontosabban is beazonosította a helyszínt. A lap szerint a kép

Tiborcz István felsőörsi, csaknem egyhektáros, úszómedencés birtokán készült

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, az EU-s támogatásokból létrejött Széchényi terves projekteknél kihelyezett emléktáblákra hajazó plakettet helyezett el a Tiborcz István nyaralójához vezető magánút kapuján pénteken -írja a Mérce.

A pártelnök a videóban elmondta, hogy a nyaralót szerinte tulajdonképpen egy „luxus lesként kezeli az Orbán-klán”, és – megfogalmazása szerint – innen tekintenek le a Balatonra, amit kiszemeltek maguknak, és napról napra bekebeleznek. A párt ezért nemrég meghirdette a „Magyar tenger, nem magántenger” aláírás gyűjtő kampányát, amivel azt szeretnék elérni hogy minden balatoni településen legyen legalább egy ingyenes strand.

Fekete-Győr András a megosztott videója mellé ezt írta:

A Fidesz és a kormány szerint meg kell állítani Brüsszelt. KIVÉVE, ha az Orbán-klán gyarapodása a tét, akkor semmi sem drága. 14 milliárd forintnyi átvállalt EU támogatásból jutott Tiborcz 9500 nm-es villájára is, ahol maga a miniszterelnök is fotózkodott. Erre emlékeztettük az embereket Felsőörsön.

Ez is a mi pénzünk!

Forrás: Mérce, 444

További ajánlatok