Az MSZP pártigazgatója, Molnár Zsolt válaszolt a Blikk kérdéseire.

Kiderült, miről szólna az MSZP "Balaton-népszavazása" – Ez a nagy terv

Az elmúlt hetekben reflektorfénybe került a Balaton mint turisztikai célpont, hiszen a kormány azt javasolja, hogy idén az Adria helyett a „magyar tengert” válasszuk. Az MSZP népszavazást is kezdeményezett a napokban a Balatonról. Mi a céljuk?

– A jelenlegi fizetős, de a természetes vizeknél, tavaknál lévő strandokat ingyenessé akarjuk tenni. Ezzel összefüggő kérdés, legyen elrendelve elidegenítési, változtatási és építési tilalom ezen strandok esetében, hogy ne lehessen ott lakóparkot felhúzni. Azt is szeretnénk elérni, hogy ne lehessen eladni, beépíteni ezeket a strandokat, tehát őrizzék meg az eddigi funkciójukat. Ha a Nemzeti Választási Iroda rábólint, 120 napunk lesz összegyűjteni 200 ezer aláírást, de mi ennek legalább a kétszeresét tűztük ki célul.

Lehetnek olyanok, akik inkább fizetnek pár ezer forintot egy jobb minőségű strandért.

– A kezdeményezés a köztulajdonban lévő strandokra vonatkozik. Annyit javasolunk, hogy a fürdés joga legyen díjmentes, ami nem érinti a szolgáltatások körét, például a napozóágyat vagy a vízibiciklit.

Ez egy közös ellenzéki projekt lehet?

– Mi ezt szeretnénk. Jó volt látni, hogy amint megjelentünk ezzel az üggyel, valamennyi ellenzéki párt csatlakozik. Indítottunk egy petíciót is, azt még sok jobboldali, fideszes szavazó is támogatja.

Forrás: Blikk

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Majd az OVB itt is talál kifogást, amiért nem engedélyezi! Nem ok nélkül olyan a személyi összetétele, amilyen! Népszavazás csak O.V. agymacskáira lehet!
ómió
Legyen minden tóparti strand ingyenes! És tartsa karban a Teremtő! És, amit így elérünk, az az "efftársi szinvonál"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.