Bodolai László nem alkalmas arra, hogy egy médiacég vezetője legyen, ráadásul a felhatalmazása is csak arra szólt, hogy az Index szerkesztőségének függetlenségét reprezentálja – erről beszélt Uj Péter, a portál egyik alapítója és volt főszerkesztője a Köttöttfogásban.

A Magyar Hang Kötöttfogás című online műsorának vendége volt Uj Péter, a műsorban érintették az Index ügyét is.

Az indexesek felállása meglepő és nagyon bátor gesztus volt. Ha többen viselkedtek volna így, akkor nem itt tartana a magyar média

– jegyezte meg Uj, aki 2000 és 2011 között a portál főszerkesztője volt, mielőtt onnan távozott, és megalapította a 444.hu-t

Beszélt Bodolai Lászlóról, az Index tulajdonosi jogait gyakorló elnökről is, akit régóta ismer, és valaha baráti kapcsolatban voltak.

Ha végre is kellett hajtania ezt a feladatot, megtehette volna úgy, hogy nem viselkedik ennyire aljasul. Annyira mérhetetlenül szemét dolog volt, amit művelt, amire semmiféle felkentsége nem volt

– mondta vele kapcsolatban. Bodolai olyan paneleket dobott be, amiket Uj szerint nem maga talált ki, hanem kívülről kapott.

Amit itt alakított, az minden szinten felháborító

– mondta az Index korábbi, a 444.hu mostani főszerkesztője.

Uj Péter szerint Bodolai László nem alkalmas a feladatra semmilyen téren, az egyetlen legitimációs alapja az volt, hogy a szerkesztőség megbízott benne.

A 444.hu főszerkesztője arra számít, hogy az Indexből nem csinálnak Origo-típusú propagandakiadványt, hanem annál kevésbé szembetűnően kormányhű tartalmat gyártanak majd, inkább az ATV-hez vagy a Népszavához hasonlóan bizonyos témákat kerül majd a felálló új szerkesztőség.

Címlapkép: YouTube/Magyar Hang – A Túlélő Magazin

(hang.hu)

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok