A szoptatásbarát társadalom létrejöttének elősegítésére szeptember elején Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság alakul az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kezdeményezésére. A tárca szombaton (az anyatejes szoptatás világnapja, illetve az anyatejjel való szoptatás hetének kezdete alkalmából) azt közölte az MTI-vel, hogy szakmai irányelvük a csecsemők és kisgyermekek optimális táplálásáról megegyezik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Egyesült Nemzetek Szervezetének Gyermekalapja (UNESCO) ajánlásaival, miszerint az élet első hat hónapjában az egészséges csecsemőknél kizárólag anyatejes táplálás javasolt. A szoptatás segítéséhez magas szintű, egyetemi szervezésű oktatásban részesülnek a szakdolgozók és az orvosok, illetve ingyenes laktációs tanácsadó képzést is biztosítanak – tették hozzá.

Forrás: szabolcsihir.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ennél szoptatóbb barát kormánya nem lesz ennek az országnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vitriol
Belátom, hogy jelenleg rengeteg kényes témáról akarja a kormányzat elterelni a birka nép figyelmét, de a választott témát mégis nevetségesnek érzem.
Nyírfa
@Nessy: 13.55

Amíg szoptattam, az első fiamat majdnem nyolc hónapig, nem az volt a fontos, hogy elmászkáljak otthonról. Ahogy mondod, a gyerek anyatejjel való táplálása olyan intim, annyira csak ránk, illetve a közvetlen családtagra - apára, nagymamákra - tartozik, hogy nyilvános helyen számomra elképzelhetetlen lenne. Nyilván vannak kényszerhelyzetek, amelyek előre kiszámíthatatlanok, de ezek kivételek. Az etetést ráadásul megelőzi a tisztába tevés, az elhasznált pelenkát azonnal rendezni kell, és gondoskodni a mell, a kéz tisztaságáról.
A nyugalom, a derű , ami végig kíséri az együttlétet, a jóllakás után a böfiztetés, majd a pihi - ezt csak otthon adhatjuk meg a picinek, esetleg még, ha barátoknál vendégeskedünk hosszabb ideig.
namihami
Még egy haverok elhelyezésére és vastag fizetés kiszámlázhatására alakítandó sóhivatal. Már eddig is se szeri.se száma nem volt. Most megint eggyel ugrott a számláló.
Remélem, hogy a többtucat férfialkalmazott mellett legalább egy nő is lesz, hogy legalább a női mell is látható és demonstrálható legyen. Vezetőnek minimum államtitkári beosztású haver kell.
Mondjuk lehetne a Cilimami mellékállásban. Vagy a Novákkatica.
Justitia
Mit tud tenni a szoptatás támogatására egy biztottság?
1. Feltalálja, annak ellenszerét, amikor anyuban nem temelődik tej?
Justitia
Mit tud tenni a szoptatás támogatására egy biztottság?
2. házhoz megy?
Nem látom a tagjait. Netán, ha férfiak is vannak közte, kimegy és segít anyunak szoptatni? Meg sem merem mondani hogy zajlana.
3. ha a 2. igaz, érik a második kaleta ügy fidesz szorgalmával?
Justitia
Lehet félre nyomtak valamit és nem Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság alakult, hanem:Szopatást Támogató Nemzeti Bizottság

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.