Hazai törvényekkel szabályoznák a Facebookot, különös tekintettel a platform profilfelfüggesztési gyakorlatát – írja a Magyar Nemzet. A cikk megszólalói szerint ugyanis a letiltások, főleg kampányidőszakban, befolyásolhatják egy választás kimenetelét, és gátolják a szabad véleménynyilvánítás jogát, az információáramlást, bizonyos esetekben még a munkavégzést is. Simon János politológust idézve a lap úgy fogalmaz,aki a Facebookot uralja, pont olyan, mint aki televíziós csatornák felett rendelkezik, ha pedig a politikai kampány hajrájában a személyes profilokat tömegesen letiltják, megbéníthatják a kormányzati erőt, és erre komoly esély is van a következő választáson. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke kiemelte, hogy a Facebookra egységes európai szabályozás vonatkozik, ám az információáramlás miatt fontos lenne új jogszabályokat alkotni, és elérni, hogy a személyes profilok felfüggesztését hazai döntési jogkörben felülvizsgálhassa a hatóság.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Horizont: Azután az internetes honlapokon megszüntetik a kommenteléseket, illetve az nem odaillőt eleve kizárják. A vadhatjások nevű szennylapon csak egyszer tudtam hozzászólni, utána már le is tiltottak. A 444.hu is megszüntették a kommenteléseket, vajon miért?! Mert nem tetszett az állampártnak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Nemzethy Péterfalvi Attila és a szabad véleménynyilvánítás történetének sokadik , egyre nézhetetlenebb évada.
kereső
Hogy aggódik má"a kormányért, egyem a lelkét.Pedig orbán=fideSS a népszerűség csúcsán vannak, és nem kell aggódni a 2022-es kétharmad miatt sem, mert 3/3 harmad lesz, ha sokan leszünk, akik nem lesznek hajlandóak részt venni orbán csalásában.Mert nem lesznek szabad választások.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.