“Előre megfontoltan, gátlástalanul” – írta a Facebookon a DK elnöke.

(Forrás: hvg.hu)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Pálinkás Pál: Igen, el lehet zárkózni. Sőt, dolgozni se kell, vásárolni se kötelező, közlekedni se muszáj! Mindezt meg- és át lehet élni a bezárt lakásban.
Egy csomó vírussal, baktériummal és egyéb, nem emberbarát dologgal kell együttélni. Egyikkel se akarsz, csak muszáj. De azt, hogy néhányezer hülye miatt még terjesztve is lehessen,pusztán az ő meccs- vagy koncertélményeik miatt, az viszont már közveszélyokozásnak minősíthető.
Ahogy én, úgy Te sem tudod, ki az aki melletted, mögötted, stb. áll. És én, nem elsősorban a saját egészségem vagy életem miatt, de pl. az unokámé miatt akár fel is akasztatnám azt, akiről kiderülne, hogy pl. egy ilyen foci- vagy koncertbuzi miatt fertőződtem meg én és rajtam keresztül a kicsi is.
És ennek ellenkezőjéről vajon kit tudnál meggyőzni?
namihami
@Béla333: 16.10:: Ezek szerint:: NEM!
Pálinkás Pál
@namihami: szép gondolatok...csak éppen távol állnak a valóságtól...ti itt állandóan feltételes módban beszéltek..."ha megfertőződnék...stb"..ennyi erővel tényleg maradj otthon...,mert mi van HA kimész az utcára,és elüt egy autó...a valós adatok szerint...jelen pillanatban nagyobb esélyed van közlekedési balesetben meghalni,mint koronában...és még egyszer felhívnám a figyelmedet...a megfertőződés még az ismert pozitívok 90 %-nál tüneteket sem okoz!!! ezek kemény tények,amivel lehet vitatkozni,de attól igazak!! egy extrém példa...minden ember rák pozitív...mert úgy születik...a Jóistenen,vagy a szerencsén múlik /kinek mi tetszik/ hogy életed során burjánzásnak indul vagy sem!!! vírusok is mindig voltak,vannak közöttünk...és az meg az immunrendszereden múlik,hogy mit tesz veled...persze...lehet elkerülni,hermetikus sterilszoba...vegyvédelmi öltözet...de ugye megegyezhetünk abban ,hogy ez nem túl életszerű...azt csak lábjegyzetben teszem hozzá, az áldozatok 90 %-nál a fejed sem kapnád fel a hír hallatán,ha nem lenne ez a körítés hozzá!!! unokádról egy szót,ha már felhoztad...érdekes módon a gyermekeknek nem kell maszk sem...szerinted miért??? gondolkozz el ezen!!!
namihami
@Pálinkás Pál: Ha az emberek 90%-ának még tünetei sincsenek, akkor a helyzet átfertőzés szempontjából még rosszabb. Akkor a valós fertőzési adatok fényévnyire sincsenek a valóságos fertőződési adatoktól. Akkor a lehetséges vírushordozók száma a felderítettek számának sokszorosa. Az, hogy a körülöttünk levő világ tele van mindenféle veszedelemmel, az nem azt jelenti, hogy még keresni is kellene a bajt. Márpedig ez a nagy országon belüli nyitás nem szabadság, hanem szabadOSság. Az áldozatok 90%-ánál azért nem kapom fel a fejem, mert nem a fertőzés tényét szajkózza az összes média és ezáltal nem nap mint sokszor juttatja eszembe. Persze, a középkorban ugyanez a pestissel, a múlt századfordulón a spanyolnáthával ment ugyanez. Volt is a kornak megfelelő ""tájékoztatás"". Ahogy most is van---ezzel kapcsolatban. Amikor Afrikában pl. Ebola volt, akkor arról szóltak a hírek. És a többiről szinte szó se esett. Most ez a favorit, a többi nem.
A gyerekekről néhány szó. Te azt mondod, hogy az immunrendszer állapota a döntő. Nos, a vírulógusok általános véleménye, hogy az emberi ellenállóképesség kifejlődése gyermekkorban még messze nem fejeződik be. Tehát, a gyerekek még védtelenebbek MINDEN fertőzéssel szemben. Pusztán a "törzs okos döntése volt"" , hogy rájuk nem terjesztették ki a maszk kötelező használatát. Ha nyitott szemmel jársz, akkor viszont láthatod, hogy a szülők zöme rájuk éppen úgy felteszi, mint sajátmagára. Persze, ezalól is van kivétel, miként a felnőtt korosztály esetén is.
Eriksson
A mi Ferink kijött a "karanténból", be kell hozni az elmaradást. A hétszázát neki!
Pálinkás Pál
@namihami: "Nos, a vírulógusok általános véleménye, hogy az emberi ellenállóképesség kifejlődése gyermekkorban még messze nem fejeződik be." idézet tőled...nos ha egy gyenge immunrendszert nem kell védeni, akkor nem érzel valami ellentmondást...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. December 4., 23:35
A Viva TV-s Pintér Ada gyermeket vár
Itthon - 2020. December 4., 18:29
Akár 15 fok is lehet a hétvégén