A Demokratikus Koalíció (DK) felszólítja a kormányt, hogy "sikerpropaganda" helyett nézzen szembe a koronavírus-járvány okozta gazdasági válsággal és a munkahelyek megőrzésére bővítse az állami támogatásokat.

Arató Gergely, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese a Facebookon közvetített vasárnapi online sajtótájékoztatóján arról is beszélt: "a tények nem igazolják" a kormányfő azon állítását, amely szerint a foglalkoztatás szintje kezd visszaállni a járvány előttire.

Példaként említette, hogy információik szerint a győri Audi-gyár akár 2 ezer munkavállalóval foglalkoztathat kevesebbet a jövőben, és ez – a szakszervezetektől kapott tájékoztatások alapján – nem egyedi eset.

A politikus szerint a munkahelyek sok esetben úgy szűnnek meg, hogy nem hosszabbítják meg a lejáró szerződéseket és felmondják a munkaerő kölcsönzéséről kötött megállapodásokat, ami így nem jelenik meg a statisztikákban.

Kiemelte, a megszűnő munkahelyekért a kormány sikertelen válságkezelése a felelős, ezért a DK követeli, hogy hosszabbítsák meg, valamint terjesszék ki, növeljék meg az

Európában egyébként is legszűkmarkúbb

munkahelymegőrző támogatásokat.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Akkor ne a Böszme efftárs idején dívott 12% munkanélküliséget állítsa vissza?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.