A szokásos módokon.

Vírusszakértő: amíg nincs védőoltás, így lehet védekezni a járvány ellen

A vakcina kifejlesztéséig csak a már megszokott módon lehet védekezni a koronavírus-fertőzés ellen: maszkhasználat, kézfertőtlenítés, távolságtartás és a külföldről hazatérők ellenőrzése – mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Az infektológus úgy vélekedett, Magyarországon jól védekeznek az emberek, hiszen a napi 10-20-30 új eset nem sok, de tudni kell azt is, hogy ezek csak a kiszűrt esetek, és ennél tízszer-hússzor több fertőzött is lehet.

"Ez azt mutatja, hogy a vírus még mindig velünk van, és az úgynevezett első hullám még mindig nem ért véget, hiszen nem nulla az esetszám, és meg kell akadályozni, hogy több legyen" – hangsúlyozta.

Hozzátette, mára az is világossá vált: nem lehet arra számítani, hogy a vírus a nyári melegben eltűnik, ezért fenn kell tartani a védekezést egész évben.

Szlávik János kitért arra is, hogy jelenleg több mint 100 vakcina van kísérleti szakaszban a világon, közülük öt-hatot már embereken tesztelnek.

FOrrás: MTI

Kép: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Ismét szlávik...a fidesz házi virológusa...csak halkan jegyezném meg...a sima flu is mindig mutálódik...ha ez is, akkor az erre fejlesztett vakcina mennyit fog érni??? valaki világosítson már fel róla!!! a tesztelésről...ha nem öregembereken végzik,akkor kb annyit ér mint az oroszoké...akik egészséges katonákon tesztelték...és utána mellveregetve bejelentették hogy a tesztek sikeresek voltak...az cseppet se zavarjon senkit hogy az egészséges katonának vakcina nélkül sem lesz semmi baja a Covidtól!!!%!
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: az egészséges katonának vakcina nélkül sem lesz semmi baja a Covidtól, csak amelyik megfertőződik.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: Annak sem lesz semmi baja...vagy esetleg te hallottál valami olyat hogy laktanyákba, vagy rendőrségeken kitört volna bármiféle járvány???no ugye...vélhetően azért ,mert ezek személyi állománya nem beteg,vagy aggastyán emberekből tevődik össze...figyelj..ha komoly járvány lenne ,a fővárosban már a hajléktalanok között aratna a halál!!! hallottál valami ilyesmit???mert aztán ők igazán nem arról híresek hogy maszkot hordanak,meg betartják a szociális távolságot..felpörgött a járvány ,mai hír a belgáknál 100 ezer emberre jut 9,5 fertőzött...szédületesen veszélyesnek hangzik,igaz???egy tízezred rész...ezen vonal mentén,a következő ezer évet maszkban fogjuk tölteni???
a maszkokról csak ennyit
"Az első tanulmányban 2862 amerikai egészségügyi dolgozót vizsgáltak 2 csoportra osztva. Az egyik csoport N95-ös (vagyis FFP2) a másik csoport sebészi maszkot viselt. Az FFP2-es maszkot viselő csoportban 207, laboratórium által igazolt influenzás esetet jegyeztek fel, míg a sima sebészi maszkos csoportban 193-at. Tehát nem volt szignifikáns eltérés."
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Most azt akarod mondani, mindenki dögöljön meg aki nem 72 kg, 182 cm magas, nem tudja felemelni egy kézzel a barátnőjét, 130 -nál magasabb a vérnyomása, nem tűzoltó, csöpög az orra és akit megcsípett egy kullancs?

A maszk különben arra kell, hogy ne fertőzz és kevésbé arra, hogy ne kapd el.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: igen szerinted ezek intelligens maszkok??? kifelé megfogják a vírust??? mert ez nem egy szelep,ami egyirányú...ha valami átjut a szűrőn, az mindkét irányban átjut...és állandóan azzal jössz hogy én hagynám meghalni a veszélyeztetetteket,amiről te is tudod hogy marhaság!! lefordítom neked magyarra...a korlátozások,szigorítások az érintett rétegre vonatkozzanak,a többi élhesse nyugodtan az életét!!! tudod engem erősen zavar...hogy bohóckodjak a maszkkal, amiről tudom hogy semmi értelme, csak azért ,hogy a megvezetett tömeg lelki békéje ne sérüljön!!! szerinted eddig miért nem mert leülni egy maszkpárti "járványügyi szakember" sem nyilvános vitára valakivel ,aki ellenzi??? megmondom neked...mert kb egy perc alatt a földbe lehet döngetni az "elfogadott" protokollt!!! persze van olyan maszk ami tökéletesen véd, de az hermetikusan zárt...és nem a multikban árulják az embereknek!!
"Megjelent a koronavírus a pápai idősotthonban, nyilatkozott a fideszes polgármester"
milyen érdekes...megint nem focimeccsen...nem fiatalok között...igaz???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.