Az önkormányzatoknak nincs rá pénze. Hat olyan megye is van Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) finanszírozási listájában, ahol egyáltalán nincs tb-szerződött fogászati ügyelet – írja a Népszava. Az érintett megyék Csongrád-Csanád, Somogy, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Tolna, és Veszprém, ahol összesen több mint kétmillió embert érint a probléma. Ugyanakkor a napilapnak Nagy Ákos, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke azt mondta, hogy más megyékben sem lehet sokkal könnyebb a helyzet, mivel az ügyeletet az alapellátás részeként az önkormányzatoknak kellene megszervezniük, a biztosító viszont nagyon kevés pénzt fizet a feladatra. A fogászatot körülbelül 1400 forintos óradíjból kellene megszervezni, ebből kellene fizetni a fogászati anyagot, az orvos és az asszisztencia bérét, a takarítást és az egyéb rezsiköltségeket, és mivel ennyi pénzből ez lehetetlen, az önkormányzat vagy mélyen a zsebébe nyúl, vagy nem tud ügyeletet biztosítani. A Népszava azt írja, a legtöbb helyen a...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Amíg facebook kontrolt akar Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk,. adddig ilyen szexhirdetések gátlástalanul jelnehetnek meg pl. a propin.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.