Amíg nem vesznek fel 49 gondozót, addig nem fogadhatnak új lakót. Kevés ápoló dolgozik a Pesti úti idősotthonban, állapította meg Budapest Főváros Kormányhivatala az intézményben tartott rendkívüli ellenőrzés során. Az MTI-hez eljutottat közlemény más hiányosságot nem említ. A hivatal szerint

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Justitia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Justitia
Az én vizsgálatom szerint kevés ápoló dolgozik a kórházakban. Mint orvos mondta, éjszakás nővérre 58 beteg jut. Ügyeletes orvosra 3 osztály.
Nem meri az orvos leb@szni a nővért, amiért nem tudott vért venni rendesen - kézfej fekete a bevérzéstől - mert azonnal csomagol és felmond.
Pálinkás Pál
@Justitia: Pont ezt akartam mondani...a kórházakban minden rendben??? azok államiak!!
Qqberci
@Justitia: Szerintem meg túl sokan lopják a napot a qrmányhivatalban, elmehetnének inkább ápolónak...
Nessy
@Justitia: Ha a sok éve hatályba lévő minimum feltételeket komolyan vennék, nem sok kórház működhetne kis hazánkban! Egy halk kérdés: csak a Pesti úton van hiány szakápolókból? Vagy ezen a szerencsétlen intézményen akar most a kormányhivatal példát statuálni?
Nessy
Még egy kérdésem lenne a magasságos hivatalhoz! Tessen mondani, eddig minden státusz be volt töltve, csak az elmúlt pár hónapban ment el mindenki, és csökkent le a létszám???
csipetke
Az összes kórházban,és egészségügyi intézményben kevés a szakképzett dolgozó,de szerintem annak is örülnének,ha szakképzetlen,betanított dolgozót kapnának.De manapság asszem lasszóval se tudnának fogni azért a kis pénzért.De orbánnak még mindíg nincs szándékában emelni az EÜ-s dolgozók pénzén.Úgy gondolja,hogy odalökte nekik azt a bruttó 5 kilót,fogják be a szájukat.Állítólag jön a vírus második hulláma,és bizony már sokan otthagyták az egészségügyet,mert nincs anyagi, megbecsülés.A tapsért meg semmit nem adnak a boltban
csipetke
@Nessy: 19:03 Hát persze.Így lehet belerúgni még egyet Karácsonyba.Ha már izélgetés,akkor legyen folyamatos
Nessy
@csipetke: Szerintem olyan intézet, ahol 100% a szakdolgozók létszáma, nem volt, nem van, és soha nem is lesz! Legalább is kis hazánkban. Pedig ismerem pár évtizede az egészségügyet. Szent bosszú, a nyilvánosságra hozott tesztet elutasító levélért! Felelőssé merték tenni a magasságos kormány hivatalt!
Justitia
@csipetke: Akik meg maradtak, nővérek nem igazán töltik be a hívatásukat. Mert amit mondtam: már lassan a nővér diktál az orvosnak, csak hogy ne mondjon fel
Nessy
@Justitia: Nem akarok bántani senkit, de nem kevesen vannak, akik nem hivatás tudatból vállalják a betegápolást! A főiskolát végzetteknek meg már derogál a beteg ellátása! Ők már inkább a magasabb szintű munkát végeznék, Ergo a beteg mosdatása, etetése, esetenként pelenkázása senkinek nem smakkol.
Justitia
@Nessy: "a beteg mosdatása, etetése, esetenként pelenkázása senkinek nem smakkol" te miről beszélsz? Nem ez a dolga az ápolónak?
Nessy
@Justitia: Amikor én voltam ifjú kedves nővér, az ötvenes évek végén, még ezt tanultuk. Az iskola mellett az idős nővérektől tanultunk igazán beteget ápolni, ellátni. Többek közt édesanyámtól is, aki főnővér volt. Igaz én alkalmatlan lettem a szívbajom miatt. De később közgazdászként is hűséges voltam a kórházhoz, 40 évig.
Justitia
@Nessy: 20:46"Ergo a beteg mosdatása, etetése, esetenként pelenkázása senkinek nem smakkol"
Semmit nem változtat az én 20:50 és a te 22:18 ra
a beteg mosdatása, etetése, esetenként pelenkázása senkinek nem smakkol, de ez a doga a nővérnek. Ha nem tetszik, el lehet menni kapálni. És a mostani helyzetben, ahogy látom a nővér az úr, mert az orvos sem meri kritizálni, mert netán a nővér kilép. És még mindig jobb a rossz nővér, mint eggyel kevesebb. Saját tapasztalat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.