Menesztette a mohácsi jegyzőt a város polgármestere. Mivel a településen szeptember végén időközi önkormányzati választást tartanak, a Fidesz helyi szervezete felvetette: a szocialista Csorbai Ferenc ezzel a lépéssel "vajon választási csalásra készül?"

Kirúgta a város jegyzőjét Mohács polgármestere, kiakadt a Fidesz
Fotó: Facebook/Csorbai Ferenc

A Fidesz mohácsi szervezete az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: megdöbbenéssel értesültek arról, hogy Csorbai Ferenc polgármester azonnali hatállyal megszüntette Kovács Mirella jegyző köztisztviselői jogviszonyát.

Kiemelték:

Kovács Mirella hosszú éveken át közmegelégedésre szolgálta Mohács városát, munkáját soha nem érte panasz. Csorbai Ferenc sem jelezte a megválasztása óta, hogy a jegyző munkájával ne volna elégedett.

A Fidesz szerint a még hivatalban levő polgármester lépése annak fényében különösen érthetetlen, hogy az elmúlt 10 hónapban jutalmat is jóváhagyott a jegyző részére, ami "egyértelműen munkájának elismerését jelenti".

Megjegyezték azt is, hogy a jegyző nemcsak a "törvényesség őre" a hivatalban, hanem a helyi választási iroda vezetője is, e feladatkörében a választások tisztaságát is felügyeli.

"Felmerül a kérdés: azzal, hogy Csorbai Ferenc a szeptember végi időközi választás előtt pár héttel lefejezi a hivatalt, vajon választási csalásra készül?"

- fogalmaztak.

A Fidesz mohácsi szervezete ezért felkéri a Baranya Megyei Önkormányzat főjegyzőjét, hogy fokozott figyelemmel kövesse nyomon a szeptember 27-i időközi választást, hogy azon a "mohácsi polgárok valós akarata érvényesülhessen".

Mohácson a 2019-es őszi önkormányzati választásokon Csorbai Ferenc (MSZP) azt követően válhatott a Duna-parti település polgármesterévé, hogy egyedüli ellenfele, a várost 1998 óta irányító, a posztért újrainduló Szekó József (Fidesz-KDNP) szeptember végén elhunyt; az őt indító szervezet mást nem jelölhetett az idő rövidsége miatt. Bár az MSZP polgármesterjelöltjét a DK, a Jobbik, a Momentum, a Fidesz is visszalépésre szólította fel, utóbbi szervezet aláírásgyűjtésbe is kezdett ennek érdekében, az MSZP-s jelölt egyetlen indulóként szerepelt a választáson; 1867 szavazatot kapott, míg több mint 4000-en érvénytelenül szavaztak a megjelent csaknem 6000 választópolgárból.

Pávkovics Gábor (Fidesz-KDNP) alpolgármester már az alakuló ülésen nyilvánvalóvá tette: amint a jogszabályok lehetővé teszik, szeretnék feloszlatni a testületet új helyhatósági választás kiírása érdekében, addig pedig arra törekednek, hogy biztosítsák a város működőképességét. "Tartozunk a városnak azzal, hogy tisztességes, becsületes versenyben dőljön el az új polgármester személye" – mondta akkor a Fidesz-KDNP képviselője.

A mohácsi képviselő-testület július 6-i ülésén – Pávkovics Gábor alpolgármester előterjesztése alapján – kimondta feloszlását.

A szeptember 27-i mohácsi időközi önkormányzati választáson polgármestert és önkormányzati képviselőket is választanak a helyiek.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ezek a mocskos fidesznyikek nem férnek a bőrükben. Már az alakuló ülésen azon agyaltak, hogyan lehetne feloszlatni a testületet. Feltételezem, azóta se végeztek érdemi munkát.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Ezek a mocskos fidesznyikek nem férnek a bőrükben. Már az alakuló ülésen azon agyaltak, hogyan lehetne feloszlatni a testületet. Feltételezem, azóta se végeztek érdemi munkát.
Kapanyél
A "mohácsi polgárok valós akarata érvényesülhessen". Ennél többet nem is kívánhat az embör!
nezelodo
A fidesznek mindig a választási csalás jut eszébe, ha nem nekik dalol a rigó! (miért nem elégednek meg a püspöki rigófüttyel?) Nem is értem miért van bennük a reflex, hogy csak arra tudnak gondolni!?
Borsodi
Mindenki magából indul ki,mi jut eszébe egy fideszesnek,korrupció,választási csalás Soros.
.
Peller Anikó
Pedig jobban tették volna ha felakadnak.
namihami
Ki mint él...
igyál mégegyet és fogd rá...
SystemError
A fideszt ismerve pont így lett volna választási csalás...:) Egy jegyző bizony fontos tégla bármilyen helyi üggyel kapcs.
Eriksson
"MSZP-s jelölt egyetlen indulóként szerepelt a választáson; 1867 szavazatot kapott, míg több mint 4000-en érvénytelenül szavaztak a megjelent csaknem 6000 választópolgárból."
Mintha ez a körülmény nem tett volna jót a renoméjának. Most úgy látszik, hogy sem lónak, sem szamárnak nem alkalmas.
human
A rendőrség és az ügyészség is Orbán zsebében van, úgyhogy a fideszesek megnyugodhatnak. Ha itt csalás lenne, az csak Orbán beleegyezésével történhetne.
human
@human: ... jah és a Választási Iroda és Választási Bizottság is Orbán zsebében van.
nezelodo
Volt a legutóbbi önk. választáson, hogy a kisváros polgija 1 azaz egy szavazattal nyert. Ott nem reklamált a fidesz! Ja, mert fidesz üdvöske volt. A ország másik végében pedig három szavazattal nyert az állampárt előtt a régi azonos polgári köröcskéből indult jobbikos polgi. A következő választáson a képviselőnek indult volt fideszes polgit még a szocik leggyengébb jelöltje is toronymagasan verte. Van némi fény még a torz választási rendszerben is az alagút végén...
namihami
Őt választották meg? Igen!
Mint megválasztott funkcionáriusnak, joga van megválogatni a beosztottjait aszerint, hogy megvan-e a bizalma az irányukba? Igen!
Akkor, miről beszélünk?!?!
(egyébként, pusztán a fideszes alkalmazáspolitikát ültette át a helyi gyakorlatba)
justhpeter
Vihar a biliben. 00 Viktor - azaz nulladik és nullát érő - Viktor király rossz csürhét tett Mohácsra és nem tudtak máshogy boldogulni, mint az önfeloszlatással. Hát oszoljanak is sietve, mert ez a város érdeke.
Eriksson
@namihami: tegnap, 22:10 Erre az írásodra emlékezz majd később is, tartalmilag. Most az a kérdés, hogy miért rúgta ki a jegyzőt.
sokanvagyunk
Ki titkol valamit és mit?
"A jegyző asszony titoktartási kötelezettség alól felmentő engedélyét megkértem, aki a hozzájárulását nem adta meg. A jegyző asszony személyiségi jogait a törvény védi. Engedélye nélkül részletesebb tájékoztatást adni nem tudok"
- írta a polgármester, megjegyezve, amennyiben meggondolja magát, közzéteszi az okokat.
ómió
Ő az az efftárs, akire "rámaradt" a polgármesterség, mint szamárra a fül?
namihami
@Eriksson: Melyik részére? Az alkalmazási feltételre vagy a Fidesztől ellesett foglalkozáspolitikára? Mert mindkettőre érdemes. Az első logikus (alkalmazza bármely párt), a második echte orbáni konstrukció.
Eriksson
@namihami: Pl. írásod erre a részére:
"Őt választották meg? Igen!
Mint megválasztott funkcionáriusnak, joga van megválogatni a beosztottjait aszerint, hogy megvan-e a bizalma az irányukba? Igen!
Akkor, miről beszélünk?!?!"

Emlékezz erre akkor is, amikor nem pont a mohácsi polgiról van szó.
human
@fideszes gyökér: Polt Péter esete speciális, ugyanis őt senki nem ellenőrizheti. Ő minden nyomozó szerv feje. Magyarországon a főügyész függetlenségét és tisztességét csak saját maga ellenőrizheti. És hát szerinte ő nem Orbán csicskája. A felesége is megérdemelten kapja a több milliós fizetést az MNB-ben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok