Pozitív lett a koronavírustesztje a pápai idősotthon egy dolgozójának – adta hírül az Info Pápa.

Megjelent a koronavírus a pápai idősotthonban, nyilatkozott a fideszes polgármester
Fotó: Pexels

Dr. Áldozó Tamás, a város fideszes polgármestere hétfői sajtótájékoztatóján azt közölte, folyamatosan tesztelik a pápai Teveli úti idősotthon lakóit és dolgozóit.

Azt is hozzátette, hogy Egyesített Szociális Intézmény egyik dolgozójának férjét tesztelték koronavírusra, amely pozitív lett, a kontaktok tesztelésekor ellenőrizték a feleségét is, akinek szintén pozitív lett a mintája. Az idősotthon dolgozója és férje nem pápai lakosok.

A polgármester azt is elmondta, azombaton a kórházban is jelentkezett egy személy, aki tüneteket produkált. Ő pápai lakos és szintén pozitív lett a vírustesztje. Vélhetően a fertőzést külföldi személyektől kapta el

- véli a városvezető. A kontaktkutatások folyamatban vannak, további tesztelések fognak történni.

Jelenleg 18 járványügyi megfigyelés van érvényben a városban, 8 esetben külföldről hazaérkező személyekről van szó, a többiek vélhetően az előbb említett személyek és kontaktjaik.

Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI igazgatója elmondta, hogy

látogatási, kijárási és felvételi tilalmat rendeltek el a Teveli úti idősotthonban, határozatlan időre. 

Az intézmény igazgatója hozzátette, hogy az otthonban 12-en dolgoznak, jelenleg 4-en vannak járványügyi megfigyelés alatt, két külsős kollégát rendeltek ki a folyamatos ellátása biztosítása érdekében.

Az idősek egy- és kétágyas szobákban laknak ebben az otthonban, ezért az izolációjuk könnyebben megoldható, a fertőtlenítést még fokozottabban végzik.

Az Info Pápa arról is beszámolt, hogy az otthon háziorvosa szabadságon volt, de a mai naptól a lakók rendelkezésére áll. Szabadsága idején helyettesítő orvos látta el a feladatot.

További szigorító intézkedésekről a tesztek eredményeinek függvényében határoznak.

Nagyvilág - 2020. September 20., 15:14
Valaki meg akarta mérgezni Donald Trumpot
Nagyvilág - 2020. September 20., 15:20
Angliában is durvulhatnak a szigorítások

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
A Soros vitte oda, meg Gyurcsány és a migráncsok...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
Tesztelni, tesztelni hülyék, nem pedig lapulni, lapulni.! Fogjátok fel ez a vírus vagy mi a szösz mindig is az emeberek között ólálkodik... pláne hogy még jobb mutánsos vírus van.
Gazella
@nezelodo: szerintem ne mutogassunk a külföldi munkavállalókra. Vannak magyarok között is vírushordozó aki azt se tudja hogy coronás.
nezelodo
@Gazella: Nem mondod? Ilyen "kiterjed és alapos tesztelés" mellett ne tudná a polgár, hogy beteg, esetleg csak vírushordozó? Vagy mégis homokban a feje az intézkedésre jogosultaknak? Azok a külföldi munkavállalók pedig a jobbik fajta migránsnak minősülnek, de azért kerülném őket, mert a hatalom is óva int a kiterjedt kapcsolatoktól...
Macskaszem
És hogy-hogy még nem küldték rájuk a katonaságot, az ÁNTSZ-t, a Számvevőszéket, a NAV-ot, és a fertőtlenítő katanai osztagot? És mért nem óbégatja a közmédia ötpercenként, hogy a polgármester alkalmatlan?
Gazella
@nezelodo: Figy tökmindegy h vírusos vagy sem az illető.. a második sokkal veszélyesebb lesz. Stop.. Sose mutogass külföldre!! Elég ha körbe nézel a honfitársaid között. Simán van vírushordozó! Et cetera! Én fix, hogy tudom .. ebben dübörgök.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.