Feltűnik, ha eltűnik ez-az az oktatásból? Például a tanárok, a diákok és az értelmes tananyag. Kevesebb, mint egy hónap van a tanévkezdésig, és mindenki azon aggódik, online vagy offline oktatás lesz-e. Pedig messze nem ez a legnagyobb probléma. Az alábbi lista az oktatási rendszer olyan elemeit tartalmazza, amelyek eddig megszokott részei voltak az életünknek, de szeptembertől búcsút kell vennünk tőlük. A változás, bár gyors volt, nem egyik pillanatról a másikra történt, így sokan talán észre sem veszik, hogy az egy évtizeddel ezelőtti állapothoz képest mennyire beszűkült azoknak a mozgástere, akik az óvodákkal, iskolákkal valamilyen módon kapcsolatba kerülnek.

Forrás: b1.blog.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ez már mélyen a létező-béli alatt van, sőt már kezdi meghaladni - propaganda máris arrogánsabb - Rákosi pajtásékét! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Ismét egy frappáns lényeglátó megfogalmazás

„Feltűnik, ha eltűnik ez-az az oktatásból? Például a tanárok, a diákok és az értelmes tananyag.”

A fenti lead-et a b1.blog legújabb a közoktatást lenyúló-megszálló kormányzati letámadásról beszámoló postjától kölcsönöztem. A bejegyzés listába szedte „oktatási rendszer olyan elemeit tartalmazza, amelyek eddig megszokott részei voltak az életünknek, de szeptembertől búcsút kell vennünk tőlük”.
A sajnálatosan korrekt elemzést egy sajnálatosan igaz megállapítással foglalta össze: „Az oktatásirányítás működési módja végtelenül egyszerű: elvenni az összes szabadságjogot, aztán egy részét engedélyekhez kötve visszaadni.”!
Ami, ha jól belegondolunk nagyon sok mindenre igaz, azzal hogy számos esetben a visszaadás igencsak csekély mértékű, sőt olyanok is vannak ami már a klasszikus abszolút pofálanság viccre hajaznak: valakinek az ablaka alatt elvégezni a dolgodat, aztán bekopogni smirgliért, aztán VISSZAADNI azzal, hogy a másik fele még használható!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.