Az MSZP által a Balaton védelmében indított népszavazási kezdeményezés célja, hogy a Fidesz ne tudja "gyarmatosítani" a magyar nép nemzeti örökségét – mondta az MSZP sajtófőnöke keddi online sajtótájékoztatóján.

Nyakó István a természetes tavak védelmében kezdeményezett MSZP-s népszavazást azzal indokolta:

mára a Balaton minden ötödik kilométerére "egy fideszes mágnás" beruházása jut, a tihanyi hegyet lassan eldózerolják a jobb kilátás érdekében, a szabadstrandok fizetőssé váltak, több mint 60 milliárd forintot kaptak az "újburzsujok" szállodaépítésre a járvány időszakában, Keszthelyt pedig "bevette a Fidesz", az lett a balatoni főhadiszállása.

Nekik a profitról szól ez a történet, az MSZP-nek viszont a gyermekkorról, a fiatalokról és a családokról – hangsúlyozta Nyakó István, hozzátéve:

az MSZP nem hagyja, hogy "nemzeti örökségünket a Fidesz gyarmatosítsa".

Az MSZP sajtófőnöke – aki a Nemzeti Választási Bizottság épülete előtt beszélt – felidézte: négy évvel ezelőtt az MSZP a vasárnapi boltzár ellen kezdeményezett népszavazást, de a hatalom akkor "menekülőre fogta", inkább visszavonta ezt a "népnevelési diktátumot", és "gyávaságból" nem engedte, hogy az emberek népszavazáson mondjanak véleményt.

Megjegyezte:

az elmúlt tíz évben csak olyan népszavazás volt Magyarországon, amelyet a kormány rendelt meg, mert a Nemzeti Választási Bizottság tagjainak többsége "Fidesz-katona", így nem lehet olyan referendumot tartani, amely kellemetlen a hatalomnak.

Hangsúlyozta: négy éve a hatalom "kopaszok képében jelent meg", és próbálta megakadályozni a népszavazási kezdeményezést, így az MSZP most kíváncsian várja, hogy amikor a Balaton megvédéséről van szó, akkor vajon kiket küld a Fidesz.

Újra kopaszokat, vagy most öltönyösök jönnek, akik elmagyarázzák, hogy miért kell oligarcháknak odaadni a Balatont, miért nem lehet a gyerekeké, a fiataloké és a családoké?

- tette fel a kérdést.

Nyakó István szerint húsz napon belül megtudják a választ, de az biztos, az MSZP most sem hagyja, hogy "kiforgassák a magyar népet nemzeti örökségéből, a Balaton ingyenes használatából".

Az MSZP július végén három kérdésben kezdeményezett népszavazást: a természetes tavak melletti, köztulajdonban álló strandok ingyenességéről, az ilyen strandok területén történő építési és változtatási, illetve elidegenítési tilalomról. A Nemzeti Választási Bizottság a benyújtástól számított 30 napon belül dönt a kérdések hitelesítéséről.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Súlyosbodott az efftársak gázáremeléshiány szindrómája?
Nyírfa
A Balaton már csak emlék. A gyermekkorom emléke, a fiatalkoromé. Néha elfog a nosztalgia, és keresem a régi üdülőket, kúriákat, de már alig találok. Odaveszett a hangulata, olyan fideszes lett: beton, térkő, kivágott fák és nádasok...
Talán a természet egyszer visszafoglalja.
Eladott Ország
@ómió: ma, 14:19 ♦ "Súlyosbodott az efftársak gázáremeléshiány szindrómája?"
Az elmúlt két évben 50 %-kal csökkent a gáz és a kőolaj világpiaci ára!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/107832977_182071329939333_5144919099650880698_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=v8SxjbRIj28AX_XSPTd&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=873b05b7942d619278e2b2318d56dbac&oe=5F378BEB
Neked bazdmeg csúti cigányos Stockholm-szindrómád van!
ómió
@Eladott Ország: És hol is adják a lakosságnak világpiaci áron a gázt, gyökérfi? Told ide az "adekvát Athina linket"! Neked "bazdmeg", viszont "csak" eszed nincs! Még a szemlőhegyi böszme fajtából se!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.