Az LMP tudomásul veszi az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapításait, de vitatja azokat, és fenntartja, hogy nem tévesztette meg sem a nyilvánosságot, sem pedig saját tagságát.

Az ellenzéki párt kedden a számvevőszék aznapi, a 2017-2018-as gazdálkodásában szabálytalanságokat megállapító közlésére reagált.

Az LMP számára az átlátható, tiszta és jogszerű gazdálkodás központi kérdés, ezért a párt 30 napon belül elkészíti az ÁSZ által kért intézkedési tervet

- áll a párt sajtóosztálya által az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az ÁSZ – korábbi közlése szerint – szabálytalanságokat talált az LMP 2017-2018-as gazdálkodásában, közleményük szerint a párt a gazdálkodását szabályozó környezetét a 2017. évre "nem szabályszerűen alakította ki, így nem biztosította a szabályszerű működés és gazdálkodás feltételeit", 2018-ra ugyanakkor "a gazdálkodására vonatkozó belső szabályozási környezetét a jogszabályi előírások alapján kialakította".

A feltárt szabálytalanságok kijavítására az ÁSZ öt javaslatot tett az LMP társelnökeinek, akiknek ezek alapján 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük – olvasható a közleményben. Az LMP 2017-ben 173,7 millió forint, 2018-ban 195,1 millió forint központi költségvetési támogatásban részesült.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Chao ragazza
2 évvel később akarnak mosakodni ?Ügyes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.