Bár a koronavírus-járvány miatti korlátozások nagy részét már feloldotta a kormány Magyarországon, de továbbra is az látszik, hogy a magyar lakosság óvatos és négy ok miatt összességében nagyobbat fog esni idén a lakossági fogyasztás, mint amekkora fogyasztási sokk 2008-ról 2009-re érte a magyarokat – mutat rá átfogó elemzésében a Fitch Solutions.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@division: @Chao ragazza: Igazi illiberális propaganda duma. Ti ketten együtt pont olyan hülyék vagytok, mint a durbincs egymaga. Azért mert egy autó szép és új a rendszáma még nem jelenti azt hogy új is te szerencsétlen. Mindenem meg van, az autóm rendszáma is R-rel kezdődik, gyönyörű is, igaz 12 éves (éppen az országos átlagba tartozik), év elején vettem, középfokú végzettségű, -nem minimálbérre bejelentett adócsaló- vagyok. Én csak annyit mondtam, hogy tíz év alatt 100%-kal emelkedtek a havi kiadások, ami a megélhetéshez szükséges. És ez tény, hiába is vergődtök itt mindketten.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
csak valójában, mert az árak rakétaként nőnek! =))
division
Az igazi gond az lesz, ha majd jön a második hullám az influenzával együtt. A legkisebb gond lesz majd az árak változása.
simmering73
A 2008-2009-es válság babazsúr volt a 2010-2020-as gazdasági válsághoz, amit a regnáló hatalom a lakosság nyakába zúditott. Tán utoljára a tatárjárás idején éltek ilyen szarul a magyarok. Érdekes, semmiféle fogyasztási sokkra nem emlékszem. Azt viszont bizonyítani tudom a háztartási naplómmal, hogy 2009-hez képest tavaly már 100%-kal emelkedett az éves háztartási kiadásaink. Na ez a sokk.
division
@simmering73: Vezetsz olyat hogy háztartási napló??? Az eszem megáll mik vannak. Akkor te nő lehetsz... Szarul élnek a magyarok? A nap vicce volt. Szoktál bevásárlóközpontokba járni? Látod, mennyi új autó (nem is akármilyenek) szaladgálnak az utakon? Akik most azt mondják, szarul élnek, azok évekkel ezelőtt sem éltek jobban, és akkor is a kormányokra fogták meg mindenféle válságokra. Ez már csak így megy, mindig más a hibás. Tessék, adtam lehetőséget megint számodra, hogy elővedd az igazi énedet ismét, lehet trágárkodva nekem rontani, általában más úgysem szokott menni.
Chao ragazza
@division: Meg erősítve ! Sokszor nézek ki a fejemből a bevásárló központokban nem találok parkolót .De az OBI vasárnap tömve van ...Miskolcon ! Ki a fene veszi meg az árut , talán a szlovákok Kassáról ? Nem találok szakmunkást ( házam magam újítom fel ) a segédmunkás meg ha van, napi 12 000 Ft alatt nem jön ! Szakmunkás napi 20 000 Ft errefelé de Budapest és környéke 25 000 Ft vagy több ! Aki ma nyomorog vagy nem ért semmihez vagy ELTE fingreszelő germanologus szociológus, büfészakos !Csak annyit oylan béreket kérnek épitőiparban hogy ezt a pénzt Németországban sem kapná meg ,illetve a lakbér miatt rosszabul élne !
Chao ragazza
@simmering73: Ja egy laikus fel sem fogja hogy ez bizony a kereslet megnövekedés miatt van !Vagyis jobban élnek többet keresnek azok az emberek, akik hasznos dolgot tanultak ! Általában azok nyavalyognak akik 20 -30 éve leérettségiztek de nem tanultak tovább .Nincs szakmájuk vagy keresett diplomájuk.Kedvenceim azok a könyvtáros nénikék akik a kevés nyugdíjuk miatt lijkolják Dobrev európai minimál bré és nyugdíj felelős nőimitátort meg a Ferit ! Az eszükbe sem jut hogy például Bajnai felezni akarta a nyugdíjakat. Bár nyugdíjas vagyok én is, de külföldön szerzem nagy részét és bizony kint is a fele a nyugdíj az aktív dolgozókhoz képest ,mellé élete végéig fizetni kell beteg biztosítást és adót vonnak a nyugdíjból !
simmering73
@division: @Chao ragazza: Igazi illiberális propaganda duma. Ti ketten együtt pont olyan hülyék vagytok, mint a durbincs egymaga. Azért mert egy autó szép és új a rendszáma még nem jelenti azt hogy új is te szerencsétlen. Mindenem meg van, az autóm rendszáma is R-rel kezdődik, gyönyörű is, igaz 12 éves (éppen az országos átlagba tartozik), év elején vettem, középfokú végzettségű, -nem minimálbérre bejelentett adócsaló- vagyok. Én csak annyit mondtam, hogy tíz év alatt 100%-kal emelkedtek a havi kiadások, ami a megélhetéshez szükséges. És ez tény, hiába is vergődtök itt mindketten.
division
@simmering73: Tisztában vagyok melyik autó új és melyik nem, rendszámtáblától függetlenül. Az adócsalót nem tudom minek hoztad fel, esetleg burkoltan azt szeretted volna mondani, hogy az vagyok? Hát nem. Az árak valóban nőttek, ez tény, de a keresetek is. Nejem ettől a hónaptól közel 300 ezer nettót kap már, 10 éve ez még csak 120 ezer volt. Az enyémet meg inkább ne feszegessük, szerintem elég annyi is, hogy nem érdekel mi mennyivel kerül többe mint 10 évvel ezelőtt (vagy lemenjünk egészen a 3,60 - as kenyérig?) Ugye ezt te sem gondolnád komolyan.
division
@Chao ragazza: Tudod, sírni a legegyszerűbb, meg másokra mutogatni.
Chao ragazza
@simmering73: Nem értelek ember ! 10 éve menyit kerestél ?Lehet fura ,de nem vagyok liberális azt már 30 éves koromban kinőttem !Kőkemény liberális országokban éltem ,ahol csak a produktum számított ,m3 ,tonna. méter ! Vagy éppen két lakást építeni 8 órás műszakban,igaz más a technológia ! Itt a videó : www.youtube.com/watch?v=7WQjHaMpIYk&t=42s www.youtube.com/watch?v=iK0HecYZalw
F_Viktor
@Chao ragazza: Írod:
"Általában azok nyavalyognak akik 20 -30 éve leérettségiztek de nem tanultak tovább."

Előtte meg azt fejtegeted, hogy milyen qva jól élnek a tanulatlan hülyék:
"Nem találok szakmunkást ( házam magam újítom fel ) a segédmunkás meg ha van, napi 12 000 Ft alatt nem jön !"

Ez pedig aztán egyáltalán nem indokolja, hogy cáfolod a cikket:
"Bár nyugdíjas vagyok én is, de külföldön szerzem nagy részét..."
Chao ragazza
@F_Viktor: Óriási tévedésben éltek ,ti akik sosem éltetek más országban a Lajtán túl ! Tudod kint a szakmunkás ( akit te alja munkásnak nevezel ) többet keres sok diplomásnál ! Mert ha hiszed ha nem, igaz csak két szakmám van de tőbb idegen nyelvet tanultam mellé és nagyon jól kerestem egész életemben.Szóval építőiparban tuti nem vagy otthon de közgazdaságtanban sem.Kereslet -kínálat dönt mindig.Most más a helyzet mint 10 éve volt ,amikor fillérekért mentek robotolni.Meg kell fizesd a segédmunkást vagy csináld magadnak...ha értel hozzá.Tudod attól nem leszel kőműves ha két tégla közzé maltert teszel !Ehhez is kell tanulni és 5 év gyakorlat legalább !Ausztriában bizony kiírták régebben nur abgeslossene ausbildubg und 5 jare űbung ! Csak annyit Hollandia még keményebb ott sokan alvállalkozókként dolgoznak ( nincs embere a kezével dolgozik ) és ő bizony 2 X többet keres mint a diplomás ! Igaz szombaton is dolgozik érte.
Aki Én
@division: @Chao ragazza: Megint ez a buta és alaptalan propagandaszöveg, hogy ha tele a Tesco meg az OBI parkolója, akkor itt Kánaán van. Ez semmi mást nem bizonyít, mint az ostobaságotokat.
Tesco meg Obi, a két LUXUSÁRUHÁZ :) ...beszarás.
A csórók sem Tescoba, sem autóval nem járnak.
Az átlagkeresetet az emberek háromnegyede nem keresi meg.
Ráadásul megnőtt a használt autók iránti kereslet, persze tudom, ez is a jólét jele.
Persze, hogy nem találsz segédmunkást. A nagy részük rég elmenekült külföldre, hogy (szerinted) rosszabbul keressen. A román, ukrán, orosz segédmunkás sem hülye, hogy ne kérjen amennyit csak tud.
De mit sajnálod tőlük? Jó lét van, építkezik a magyar, nem fér bele?
Annyi ellentmondást hordasz össze, hogy az ember csak forog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.