A nagy tétel a versenyben nem lefelé, hanem felfelé vitte a darabárat is, mondta a külügyi államtitkár.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Azért került sokba, mert sokat fizettünk érte. Világos?"...
RonaGyuri
@Qqberci: egyszerűen lenyűgöző, a lelkes birkáknak még ezt is lehet =))
RonaGyuri
Igazán lenyűgöző unortodox közgazdasági nézőpont

Bangóné képviselőasszony levelet kapott Sztáray Péter Andrástól, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárától.

A képviselő arról érdeklődött, hogy: lélegeztetőgépet vásárolt a kormány 300 milliárd forintból. S szakértők szerint drágán és túlságosan sokat rendeltek, sőt olyan hírek is vannak, hogy gond volt a minőséggel is, de azzal senkisem foglalkozik.
Az árat tárgyaló válasz??? Ahogy mondani szokás: még tőlük is sok(k)!
„ebben az esetben szokatlan, de logikus módon a mennyiség nem árcsökkentő, hanem árnövelő hatással bírt. Ez egészen egyszerűen fogalmazva azt jelenti, hogy ha valaki többet akart venni, akkor többet kellett fizetnie.”
Nem semmi, még akkor is, ha feltételezzük, hogy a gondolat második fele csak szövegértési gondjaikról árulkodik. Persze elszólásféle is lehet és csak valamiféle célzás az alkotmányos költségek volumenére! =))
Azonban az igazi gond, az az, hogy az „üzlet” legnagyobb gondja az elképesztően nagy mennyiség! Amit persze indokolhatunk – a nagy tétel nagy visszacsengetés elvén túl – azzal, hogy sokat vettek mert híre járt, hogy a nagyrésze használhatatlan, így a nagyszámok törvénye értelmében több használható lehetett közöttük! =))
Azonban az sem piskóta – a mellett, hogy igen tanulságos - amit ez a derék külgarázda kottyantott. Lévén azt találta mondani, hogy: „Nem volt biztos, hogy minden megérkezik, amit rendelnek, ezért több mint 16 ezret rendeltek, hogy 10 ezer biztosan megérkezzen”! =))
De ez sem volt elég, mert hozzáfűzte: „Orbán Viktor úgy kalkulált, hogy 8 ezer lélegeztetőgépre lesz szükség.”!! =)) Ami ugye – túl azon, hogy ő is tudja, hogy Orbán ehhez is hülye – egyértelmű bizonyítéka a bornírtsági sztahanovista mozgalomnak! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.