A Budapest-Békéscsaba vonalon lassítja, a Kecskemét-Lakitelek vonalon lehetetlenné tette a vihar a vasúti közlekedést.

Az éjszakai vihar és a biztosítóberendezés hibája miatt jelentősen megnő a vonatok menetideje a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon – közölte a MÁV-Start.

Néhány elővárosi vonat kimarad a menetrendből Szolnok és a Keleti pályaudvar között. A nemzetközi és InterCity vonatok kerülő útvonalon, Szolnok-Cegléd érintésével közlekednek

Bizonyos gyorsvonatok személyvonatként közlekednek, mindenhol megállva. Más járatok a Keleti pályaudvar és Szolnok között nem járnak: az a vonat, amely 5:40-kor, illetve az, amely 8:10-kor indulna Budapestről Békéscsabára, csak Szolnok és Békéscsaba között közlekedik. A Lőkösházáról a Keleti pályaudvarra 4:48-kor elindult gyorsvonat, valamint a Lőkösházáról 6:49-kor induló Viharsarok InterCity csak Szolnokig megy el.

A Keleti pályaudvarról 7:10-kor Bukarest felé induló Traianus IC a Keleti pályaudvar és Szolnok között személyvonatként közlekedik, a Keletiből 7:15-kor indul. A Brassóból érkező Corona IC és a Bukarestből érkező Ister IC Szolnok-Cegléd érintésével közlekedik Budapestre.

Kecskemét és Lakitelek között nem közlekedhetnek a vonatok fakidőlés miatt, helyettük pótlóbuszok viszik az utasokat.

A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon fokozatosan áll helyre a menetrend szerinti vonatközlekedés. Az elővárosi szakaszon még az előző este tönkrement a biztosítóberendezés, ezeket megjavították hajnalra, de késések még vannak, kora reggel pedig két személyvonat még kimaradt a menetrendből.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.