Feszült a hangulat a Tesco áruházlánc londoni anyavállalatánál: úgy tűnik, az ottani tőzsdén jegyzett vállalat tulajdonosai a vártnál kedvezőtlenebb hírekre számíthatnak a nemrég soron kívül elrendelt átvilágítás végső eredményeként.

A Tesco londoni központjánál lévő forrásokra hivatkozva arról ír a Magyar Nemzet, hogy

miután Lengyelországból kivonult a cég, a cseh, a szlovák és a magyar boltokban is változások jöhetnek.

Aggasztó kép körvonalazódik a Tesco globális pénzügyi kilátásairól – írja a Magyar Nemzet londoni forrásokra hivatkozva.

Csoportos létszámleépítés fenyeget a Tescónál

Azt állítják:

a cég központjában nemrég elrendelt átvilágítás eddigi eredményei alapján változásokra kell felkészülni Közép-Európában is. Csehországban és Szlovákiában szűkíthetik az eladótereket, a magyar Tescókban pedig a munkakörök jelenlegi, technikai átalakítása után az anyacég döntésére csoportos létszámleépítések következhetnek – több hullámban.

Még zajlik a körülmények feltérképezése, vagyis még nincsenek végleges számokon alapuló döntések. Az eddigi adatsorok azonban rosszabbak a vártnál.

A Tesco a nyár elején már döntött a lengyelországi kivonulásról.

Cikk- és címlapkép: AFP

(magyarnemzet.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Nem csodálom .Mostanában, ha véletlenül a Tescóban jártam, több volt az elárusító, mint a vásárló. Na de máshol is hasonló a helyzet. Láthatóan csökkent az emberek vásárlóereje...
KisGenyo2
@Cicamama55: Én ezt "csak" a tesco-ban vettem észre. Lidl, Spar, Aldi, Penny hasítanak! Alig férni be a parkolóba...
Cicamama55
@KisGenyo2: Aldi nincs nálunk, de a Sparban és a korona vírusos időszak után már a Pennyben is kisebb lett itt a forgalom. A Lidl változatlanul tele van itt is vásárlókkal . .A Coop és a Tesco már előtte is pangott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.