Az előszűrőn sem ment át az iskolaőrnek jelentkezők többsége, a képzés és a vizsgák még csak ez után következnek.

Július végéig összesen 1409-en jelentkeztek a rendőrség által meghirdetett iskolaőri pályázatra, az egészségügyi, pszichológiai és erőnléti vizsgálatok után pedig augusztus 3-án 497-en kezdték meg a képzést – válaszolta a Népszavának az Országos Rendőr-főkapitányság.

Már az előszűrőn lemorzsolódnak az iskolaőrségre jelentkezők többsége

A pályázók kétharmada tehát már a tanfolyam előtti szűrőn sem jutott át – hogy hányan voltak azok, akiket kiszórtak, és hányan azok, akik saját maguk nem akarták folytatni, az nem derül ki a válaszból. A többieknek következhez az egy hónapos gyorstalpaló: ezen a résztvevőknek 40 órás pedagógiai-pszichológiai, 24 órás bűnmegelőzési és konfliktuskezelési, 56 órás rendvédelmi és gyakorlati tanfolyamon kell részt venniük. A modulok mindegyike vizsgával zárul.

A közel ötszáz emberből, aki eljutott a képzés megkezdéséig, 422 főt intézményi szolgálatra, 75-öt pedig helyettesítésre osztanának be. A rendőrség szerint országszerte 478 iskolába kellene őrt küldeni, ezt pedig a képzést megkezdők számadatai alapján nagyon szűkösen tudják majd teljesíteni.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (illusztráció)

(nepszava.hu)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Én azt sem értem, hogy a rendőröket mégis hogy képzelték átcsoportosítani iskolaőrnek? Rendőrhiány van így is az országban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Én azt sem értem, hogy a rendőröket mégis hogy képzelték átcsoportosítani iskolaőrnek? Rendőrhiány van így is az országban.
vacsi
Azokat a bűnözőket viszont, akiket mégis elfognak, a bíróság engedi szabadon...
DR PRÉDlKÁTOR
Huhúúúúú és ezek mind korkedvezményes rendőrök voltak??? Huhúúúúúúúúúú Hahaaaaaaaaaaaaa Heheeeeeeeeeeee Héhééééééééé Hühüüüüüüü-jejeje
jesz
@human: most az iskolaőrséget kell nyomni bármi áron...mire belebuknának, addigra kiderül, hogy felesleges...
jesz
..." a vizsgák még csak ez után következnek."...

az igazi vizsga majd az iskolában lesz...a diákok keményen fognak vizsgáztatni, lesz is bukás már az elején.
Nyírfa
Na most akkor képzeljük el, hogy a maradék "alkalmas" 1 hónapos gyorstalpalón "sajátítja el " azt a tudásanyagot, amit normál esetben 5 éven keresztül tanulnak az egyetemeken.
Ez az agyrém tökéletesen leképezi a fideszt : Sztyeppei barbárok Európában címmel elrettentő dokumentumfilmet lehetne forgatni róluk.
Gyütt Mönt
Lejjebb kell szállítani a felvételi követelményeket és kész. Enyhíteni kell a tetkós kitételen is.
Nessy
Irreális elképzelés a megfelelő ismeretek 1 hónap alatti elsajátítása. Lehet, hogy a szöveget felmondja a vizsgán, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudja is majd alkalmazni. Marad az erőszak, ami további erőszakot fog szülni. Az iskola oktat, a szülő nevel! mondták régen! De nem kamaszkorban kellene elkezdeni a nevelést!
luiz
Nem tudom mikor kezdődik az iskola, de a második nap, már tuti meglesz az első iskolaőr akit bezsákolnak a hullaszállítók. Minket se félemlített meg úgy 10 rendőr se, mint, hogy megtudtuk a héten szülői értekezlet :D Megtudom,hogy egy (külsős) akár csak rossz szemmel nézet a gyerekre, még a szart is kiverem belőle...
Csizmás Kond
@Nessy: ...egy rendőr már kapott kiképzést, tehát az a plusz amit ott kell elsajátítson miért esne nehezére ?
jesz
@luiz: nyugi, a gyerekek megoldják...előbb fog megszökni az őr, mint gondolnád.
jesz
@Csizmás Kond: igazad van, de a gyerekek ezt jól tudják, ezért a dörzsöltebbje(és okosabbja)majd idegennyelvű dumával fogja cikizni az őrt...a többiek nagy örömére...

Ha valakit idegileg akarnak tönkretenni, a diákok ötlettára végtelen.
SystemError
Azon még senki nem gondolkodott, hogy egy valóban normális, viszonylag intelligens bizti őr 1,5x-2x többet kap a piacon
Nessy
@Csizmás Kond: De az iskola őrök nem aktív rendőrök! És a gyerek pszichológia, pedagógia sohasem volt fő tantárgyuk. Mint ahogy most sem lehet pár óra alatt elsajátítani, max, bebiflázni egy minimális szöveget!
legott
Gondolom, fiatal lányokat akartak volna motozni - csak úgy, mert miért, ne.

Ebben az országban már semmi nem normális - 'hála' Orbán beteg világnak.

De jó lesz látni, amikor ez a ganyé fénysebességgel távozik a pokolba!
legott
Megrontani egy egész országot ilyen szinten - és Európát is akarva?
Te szerencsének hívod, de ekkora szerencséje nem lehet egy embernek.
Orbánt, Sátán az Ördög segítette - és erre mérget vehetsz !!!
Orbán egy jelentőségteljes személy - akár - az egész világ tönkretételében (Orbán eladta a lelkét az Ördögnek - ez biztos!)
legott
Orbán kereszténységre hivatkozása nem az első (ős) keresztényekre nézve gyalázat, hanem a mostaniakra, az eredetitől eltévelyedett velejükig megromlott kereszténységre (anno i.e. 325)

A mostani kereszténységben (több min 40 ezer egymással sem egyetértő felekezet) már semmi nincs abból, ami eredetileg volt Jézussal kezdődően és János halálával befejeződve.

"Eljöttek a farkasok..."
Nyírfa
@Nessy: 13.10

Bűnüldözésre vannak kiképezve. Nyakon térdelni tudnak, gumibottal odasózni , meg bilincselni, főleg többen, és különösen akkor, ha már földön van a delikvens.
Na de gyerekekkel bánni, iskolában rendet tartani? Honnan tudják, hogy az oktatási intézményekben mi számít rendetlenkedésnek, és mi az, ami mindennapos, elfogadott műsor: hangoskodás, zenehallgatás a szünetekben, virtuskodás a fiúk között, randa beszéd, futkározás? Esetleg csókolózásig fajuló udvarlás? :) Vagy dohányzás a mosdóban?
És hogyan védik majd a rendet? Üldögélnek valahol, és várják , hogy hívják őket? Vagy sétálgatnak a folyosókon, a gumibot meg himbálódzik az oldalukon? Őrt állnak a fordulókban, az osztálytermek előtt?
Elképzelni sem tudom, olyan természetellenes.
csak úgy....
a végén még kiderül,hogy az orbáni 2/3 fele, még pedellusnak is gyöngécske!
nagyon drukkolok shikarinak..
legott
És akkor jön el a vég, amikor a tanárokat védők többet keresnek, mint a tanárok...
ómió
Főleg tornából felmentettek jelentkeztek?
Csizmás Kond
@Nessy: " És a gyerek pszichológia, pedagógia sohasem volt fő tantárgyuk."
Te most viccelsz...:)...hány kapusnak, akik iskoláknál dolgoztak, oktatták ezeket amiket felsoroltál ?
Ők nem a gyerekekkel foglalkoznak hanem vigyáznak azok épségére, vigyáznak az esetleges behatolóktól, vagy az egymás-közötti, esetleg diák tanár közötti konfliktusokat igyekeznek elhárítani...vagy pl kábszerárúsítás, lopás, erőszak stb...
Csizmás Kond
@jesz: Nem minden gyerek akar rosszat. sőt a legtöbbje egyáltalán nem akar de akiket említettél azok szerintem előbb utóbb felakadnak a valahol.
Ha valaki nem azért megy iskolába hogy ott tanuljon az ne menjen,. ma nem kötelezi senki, és aki azért jár mert azért pénzt kap és a tanulás helyett csak a gazemberségen jár az esze azt szerintem kiszűrik.
Nessy
@Csizmás Kond: Nem is voltak olyan jogosítványaik, mint most az iskolaőröknek.
csak úgy....
@Csizmás Kond: neked már nagyon köne egy gombolyag madzag vagy színes fonál...
luiz
Az őrbácsi simogatta a kukimat... Bár lehet az ügyből nem lenne semmilyen közfelháborodás,A kaletát is elsimította a maffia. Sőt, még lehet a keresztény konzervatívak lesznek fellázadva, hogy miért nem húzta fel az őr a faxára a Szózatot papiról olvasva szavaló 7 évest
Málna
@human: Át akarták őket csoportosítani?
Nessy
@Csizmás Kond: Régen nem volt sem a pedellusnak, sem a kapusnak gumibot, bilincs, gázspray a felszerelései között. Amit most már használhatnak is. A renitens gyereket a pedellus felvitte az igazgatóhoz, aminek intő, és otthon két füles lett az eredménye. Igaz, akkoriban nem az iskolába rongyoltak be a szülők pofozkodni!
Csizmás Kond
@Nessy: Régebb nem mertünk a tanárra ferde szemmel sem nézni...ma már vannak akik fenéken is billentik...szóval kell a fenyítőszer.
Amúgy a gázsprét nem hiszem...
csak úgy....
@Csizmás Kond: kb.mint te lehetsz! te egy begyöpösödött veres komcsi ,aki a fidesszel váltott rendszert,hogy a volt mészáros elftársnak,jelenleg úrnak végre jól menjen és naponta körbe szarhassad jelképesen nyugatot az örök ellenségedet..
legott
Szülőként alig várom, hogy agyonverjek egy iskolaőrt - csúnyán.
Bántani foglak, iskolaőr csúnyán - erre felkészítettek?
Baseball ütővel fogom kivitelezni azt, ami egy egész nemzetnek fáj - akarsz többet tudni róla iskolaőr?
legott
Szerintem sem vagy felkészülve.
Az iskolaőrség nem egy nyugdíjas állás.
Bántani kell embereket.
Én szívesen bántok embereket, ha úgy alakul. Parancsra.

De nem szívesen nézek a szemedben, miközben, kiiktatlak.
(a kiiktatás a halálig bántás)
legott
Nem élvezem, hogy kiiktatlak.
De azért kiiktatlak.
Ez nem személyes.

Tényleg durván szeret Isten.
human
@Málna: A rendőröket 2-3 hónapra kivezényelhetik akár az ország másik végébe is adott feladat ellátására. Ez benne van a feladatkörükben.
csak úgy....
@Csizmás Kond: "régebb" ? - ez nektek a varázs szó? ki a tekem uralkodik több mint 10 éve,ha nem a fényes tekintetü ,nagyságos és terebélyes orbán viktor!?
a "régebbet" már nem igen használja a benszülött magyar,te valami moldáv csángó székely? gondolom lökik a nyögdíjadat az itteni tevékenységeidböl kifolyólag...
solidedge
- Apa tudok egy rendőrviccet.
- De fiam én is rendőr vagyok.
- Nem baj, majd lassan mondom.
csak úgy....
drukkoljunk közösen a shikarinak! ha van protekciója,akkor akár szeptember 1 töl pedellus is lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.