Megtartják a szentmisét augusztus 20-án a budapesti Szent István-bazilikában; a Szent Jobb-körmenet helyett ereklyés áldást kapnak a hívek – közölte az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye szerdán az MTI-vel. A hagyományosan a bazilika előtti téren, több tízezer zarándok részvételével megtartott szertartást idén a koronavírus-fertőzés elleni hatósági korlátozások miatt a bazilikában, szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett rendezik meg, és azon csak meghívottak vehetnek részt. A délután 5 órakor kezdődő szertartást Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vezeti. A mise után szokásos Szent Jobb-körmenet helyett – ugyancsak a bazilikában – a magyar nemzetért könyörgő liturgiát tartanak. Utána a bíboros a Szent Jobb-ereklyével áldást ad a templomban lévőkre és mindazokra, akik a televízión vagy a rádión keresztül kapcsolódnak be az ünnepbe – olvasható a közleményben.

(Forrás: magyarnarancs.hu, Északi által)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Jól nevelt, keresztény lelkületű vírus a Bazilikában nem fertőz!
Státusz keresztényeink meg majd ájtatos pofával ülnek az első sorokban. Miután csak meghívottak vehetnek részt a szent misén, így baráti társaságban lesznek.
legott
Te misét tartó, semmit nem tudsz Istenről és a szándékáról.
Fogadunk?
Hazugság az egész életed, te vén trotty, mert annyira gyenge vagy, hogy nem bírál/nem bírsz megküzdeni az életben maradásért a világban - ezért kivonultál belőle ingyenélőként keresztény papnak hazudva magad.

Valójában annyira hülye vagy ehhez, hogy még a jó kérdést sem tudod feltenni!
És egy ilyen kis fostos béna pöcs ossza az észt a templomokban...

Szenteld meg a vizet, miután szarás után nem mostál kezet. Legalább lesz benne anyag.
Gyütt Mönt
Isten nem kőből és fából épített templomokban lakozik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok