A Demokratikus Koalíció (DK) hét elemből álló állatvédelmi törvénycsomagban kér szigorúbb fellépést az állatkínzók ellen. A javaslatokról előbb az állatvédő szervezetekkel egyeztetnek, majd azokat a tervek szerint az ősszel benyújtják a parlamentnek.

Arató Gergely frakcióvezető-helyettes szerdai, online sajtótájékoztatóján rendkívül fontosnak nevezte a civil szervezetek munkáját, de hozzátette, hogy az önmagában nem elég a probléma megoldásához.

Az ellenzéki párt ezért áttekintette azokat az elmúlt években a parlamentnek benyújtott törvényjavaslatokat, amelyekből nem született jogszabály, és azok alapján készítette el saját indítványait – közölte.

A DK javaslatcsomagjában szigorítaná az állatok megöléséért és az állatkínzásért, valamint az orvvadászatért járó büntetést; bevezetné az állattartástól való eltiltást, létrehozna egy úgynevezett állatvédelmi őrséget, szigorítaná a pirotechnikai eszközök használatát, intézkedne a méhek fokozottabb védelméről és megszüntetné a cirkuszi állattartást – sorolta a frakcióvezető-helyettes az indítvány elemeit.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.