Épp egy hete Simontornya állomáson egy Pécsről Budapestre tartó vonat összeütközött egy teherautóval. Erről most egy videófelvételt is közzétettek az Országos Balesetmegelőzési Bizottság közösségi oldalán – szúrta ki az Origo és a HVG.

A simontornyai vasúti átjáróba hajtott be egy teherautó, amikor jött a személyvonat. A sofőr súlyosan megsérült.

Közzétett egy videót a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egy múlt héten történt balesetről. Simontornyánál

egy kisteherautó körültekintés nélkül, a fénysorompó tilos jelzése ellenére ráhajtott a vasúti átjáróban a sínekre és a járműve elejét letarolta a Pécs irányából Budapest felé haladó személyvonat.

A tehergépkocsi sofőrje súlyosan megsérült. A rendőrség vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indított büntetőeljárást.

A baleset kapcsán a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság arra hívta fel a figyelmet, hogy a vasúti átjárókban bekövetkező balesetekben a gyalogosoknak és a járművezetőknek gyakorlatilag nincs esélyük, legfeljebb a szerencsén múlik a kimenetel. Mint írják: a vonatok féktávolsága száz méterekben mérhető, a szerelvények vezetőjének lehetősége sincs a baleset elkerülésére.

A YouTubon is megosztott videó mellé a rendőrség azt írta:

Tegnap se jött semmi…

Ne rutinból, hanem mindig körültekintően, figyelmesen közlekedjenek! A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a vasúti átjárókban történt közlekedési balesetek elkerülése érdekében hívja fel a közlekedők figyelmét.

Forrás: HVG, Origo

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.